RO HU EN

Întrebări frecvente

Care este suma maximă pe care o poate primi o inițiativă?

O echipă poate să primească maxim 4.500 de lei pe un singur proiect. În cazul în care proiectul are un buget mai mare de 4.500 lei, asigurarea fondurilor peste această limită este responsabilitatea grupului de inițiativă.

Bugetul total maxim al unui proiect poate fi de 9.000 lei – din care COM’ON Cluj-Napoca poate acoperi maxim 4.500 de lei.

 

Cui și unde îmi pot adresa întrebările mele cu privire la COM’ON Cluj-Napoca?

Dacă ai deja o întrebare (sau chiar mai multe) despre demersul COM’ON Cluj-Napoca, scrie-ne la adresa info@comoncluj.ro sau sună-ne la numărul 0740666259 (Eszter - PONT) sau 0733932557 (Lucian - Fundatia Comunitară) și îți stăm la dispoziție pentru a-ți răspunde personal la întrebări.

 

Inițiativele se pot desfășura în afara municipiului Cluj-Napoca?

Nu, proiectele se pot desfășura doar în municipiul Cluj-Napoca.

 

Trebuie să fiu cetățean român ca să pot preda proiecte?

Nu, trebuie doar să locuiești/studiezi în Cluj-Napoca.

 

Ce idei așteptăm?

PROIECTELE PROPUSE SĂ ȚINĂ CONT DE URMĂTOARELE ASPECTE:

- Prin demersurile propuse de grupurile informale de inițiativă de tineret se dorește implicarea întregii comunități clujene, implicarea tinerilor care fac parte din diverse grupuri socio-culturale și categorii de vârstă.

- De asemenea, se încurajează acele inițiative ce implică în mod creativ și participanții la acțiunile propuse și se derulează în locații din diverse zone ale municipiului Cluj-Napoca. Proiectele se vor desfășura exclusiv în municipiul Cluj-Napoca.

- COM’ON Cluj-Napoca nu dorește să sprijine inițiative ce impun o barieră financiară de acces pentru participanți. Accesul la activitățile proiectelor propuse va fi liber pentru public.

- Proiectele răspund într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunității.

- Proiectele permit obținerea unor rezultate clare, vizibile și au impact pe termen lung.

- Proiectele oferă condiții sigure de petrecere a timpului liber pentru tineri.

 

Pot aplica și ONG-uri pentru această sursă de finanțare?

Proiectul COM’ON Cluj-Napoca se adresează exclusiv grupurilor informale de tineri, ca și grupuri de inițiativă. Acest lucru înseamnă că vă puteți înscrie ideea numai ca și grup informal și nu în numele asociației.

Grupul de inițiativă este compus din cel puțin trei tineri stabiliți în Cluj-Napoca, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.

Nu este o problemă dacă acești tineri sunt membri ai aceleiași organizații, dar inițiativa trebuie propusă din partea voastră, ca și grup informal. Ulterior, o organizație poate deveni organizație gazdă, mentor și partener în implementarea proiectului, dar responsabilitatea implementării o să fie asumată de tinerii, care compun grupul de inițiativă. De exemplu, în materialele de comunicare despre inițiativa voastră o să puteți menționa faptul că organizația respectivă este partener, dar proiectul este asumat de către acei minim trei tineri, care vor alcătui grupul informal.