RO HU EN

Gyakran ismételt kérdések

 

Maximum mekkora összeget lehet megpályázni?

Egy pályázat 4500 lejt nyerhet meg legfeljebb. Amennyiben egy projekt költségvetése ennél az összegnél nagyobb, a csoport felelőssége az ezen érték fölötti anyagi alap biztosítása - például támogatók keresése által.

 

Hol és kinek tehetem fel a COM'ON Kolozsvár kezdeményezéssel kapcsolatos kérdéseimet?

Ha bármilyen kérdésed van arról, hogy mit jelent a COM’ON Kolozsvár, hogyan vehetsz részt benne, hogyan néz ki a teljes folyamat, bátran írj nekünk az info@comoncluj.ro címre, vagy hívj a 0740666259-es (Eszter - PONT) vagy a 0733932557-es (Lucian - Közösségi Alapítvány) telefonszámon, hogy személyesen is megválaszolhassuk kérdéseidet.

 

Kolozsváron kívülre is lehet tervezni programot?

Nem, csak a város területén belül lehet az ötleteket megvalósítani.

 

Pályázóként feltétlenül román állampolgárnak kell lennem?

Nem, elég ha Kolozsváron élsz/tanulsz.

 

Milyen ötletekkel lehet pályázni?

Bármilyen ötlettel, ami a városban mindenki számára ingyen elérhető és nyilvános.

AMIT AZ ÖTLETEKKEL KAPCSOLATBAN FONTOS SZEM ELŐTT TARTANI:

·      Szeretnénk, ha a fiatalokból álló informális csoportok javaslatai a város más-más életkorú, és szociokulturális háttérrel rendelkező közösségeihez is szólnának.

·      Hasonlóképpen bátorítjuk azokat a kezdeményezéseket, amelyekbe kreatív módon kapcsolódhatnak be a résztvevők, illetve Kolozsvár városának különféle zónáiban kerülnek megszervezésre. A projekteket csak Kolozsvár területén lehet megszervezni.

·      A COM’ON Kolozsvár nem szándékszik olyan kezdeményezéseket támogatni, amelyek pénzügyi korlátot állítanak a résztvevők elé. A programokon való részvétel ingyenes kell, hogy legyen.

·      A projekteknek innovatívan kell választ adniuk egy közösségi szinten tapasztalt szükségletre.

·      A projektek jól észlelhető és látványos eredményeket tűzzenek ki maguk elé, illetve hosszútávú hatásuk legyen.

·      A projekteknek lehetőséget kell adniuk a fiataloknak, hogy szabadidejüket hasznosan tölthessék el.

·      A projektek a közösség különféle erőforrásait igyekezzenek beazonosítani és mozgósítani. (pl. például 4500 lej feletti költségigénylés esetén sponzorok  felkérése)

 

Szervezetek is pályázhatnak?

A Com’ON Kolozsvár projekt kizárólag fiatalokból álló informális csoportoknak szól, ami azt jelenti, hogy csakis informális csoportként pályázhattok, nem pedig szervezetként.

A csoportnak legalább három, 14 és 35 év közötti, Kolozsváron élő fiatalból kell állnia.

Nem jelent gondot, ha a csoport tagjai valamilyen szervezet tagjai is, viszont a kezdeményezést csakis a saját nevetekben - mint informális csapat - regisztrálhatjátok.

Ez visozont nem jelenti azt, hogy valamelyik szervezet nem lehet mentorotok, segítőtök vagy partneretek, de a lényeg az, hogy a kezdeményezés megvalósításáért ti feleltek, ti dolgoztok és ti számoltok el. Így például a különböző kommunikációs felületeken feltüntethetitek, hogy az illető szervezet partner/támogató szerepet tölt be, ám a kezdeményezés neve nem viselheti a szervezet nevét.