RO HU EN

Scrisoare pentru tinerii clujeni, de la Simona și Ágnes

19-07-2016
Scrisoare pentru tinerii clujeni, de la Simona și Ágnes

Dragi tineri,

Suntem Simona și Ágnes, directori executivi la Fundația Comunitară Cluj și, respectiv, la Grupul PONT. Organizațiile noastre implementează împreuna COM’ON Cluj-Napoca ‘16. Sâmbătă vom număra orele și minutele care au mai rămas până la termenul limită de înregistrare a grupului vostru informal și a inițiativelor. V-ați gândit însă de ce ar trebui să faceți parte din această ediție? Dacă nu, vă dăm niște argumente:

·           COM’ON e deschis pentru toți tinerii de la 14 la 35 de ani. Indiferent dacă sunteți liceeni, studenți, lucrați deja și aveți colegi foarte mișto, aveți deja familie și copii mici, locul vostru este aici.

·           COM’ON este acel mecanism original clujean adresat numai tinerilor și numai grupurilor informale (și nu organizațiilor), prin care sprijinim financiar, cu ajutorul Primăriei și a Consiliului Local, inițiativele voastre.

·           Da, inițiativele voastre care au impact exact în mediul vostru înconjurător. Poate fi cartierul în care locuiți sau poate fi grupul mai larg de prieteni cărora vreți să vă adresați.

·           Inițiativa voastră poate fi despre orice. Nu dorim să vă limităm prea mult. Însă cei de la echipa Cluj-Napoca 2021 Capitală a Culturii au inventat un ghid foarte fain despre cum putem aduce o schimbare în oraș. Poate vă ajută în gândire (căutați WEAST în regulament).

·           Puteți să vă alăturați proiectului de oriunde! Nu e nevoie de semnături, hârtii. Totul merge online pe www.comoncluj.ro. Deci, chiar dacă sunteți la Vama Veche, dar aveți o idee, e foarte ușor de aplicat cu ea.

 

IMPORTANT: acordăm o atenție specială acelora dintre voi care proveniți din medii defavorizate sau aveți un dezavantaj față de alți tineri. Dacă formați un grup de tineri cu oportunități reduse, pentru voi am alocat fonduri speciale.

Ce se va întâmpla cu ideile voastre? Ele vor fi verificate tehnic numai pentru a vedea ca propunerea voastră este realizabilă din punctul de vedere al unor legi și reglementări. Colegii de la Primărie ne vor ajuta în acest sens. Nu eliminăm niciun proiect, numai dacă este efectiv nerealizabil. În această fază vă vom contacta dacă sesizăm orice problemă pentru a vă ajuta să vă adaptați ideea. După aceea, ideile voastre vor fi clasificate prin VOT. Da, voi și comunitatea clujeană veți decide care sunt cele mai sprijinite proiecte. Votul se va derula online, iar clasificarea va fi făcută exclusiv pe baza votului vostru!

Care inițiative vor fi sprijinite? Vă putem spune cu certitudine că cel puțin 55 de inițiative, plus 5 inițiative ale grupurilor de tineri cu oportunități reduse, vor fi sprijinite. Poate și mai multe, depinzând de bugetul ideilor voastre. (Nu uitați, puteți cere maxim 4.500 lei pe inițiativă.) Totodată, îi vom încuraja și îi vom sprijini pe cei care nu reușesc să prindă finanțare de la Primărie, să obțină fondurile pe alte căi. BCR și alți parteneri ne vor ajuta în acest sens.

Cum putem transforma Clujul într-un oraș și mai și? Prin implicare. COM’ON este acea formă prin care orice lucru mic am face, schimbăm atmosferă orașului. Astfel, și alții vă vor urma exemplul în a crea un oraș așa cum vă doriți voi să fie.

Vă așteptăm să ne fiți alături, și... COM’ON!

Cu drag,

Simona și Ágnes