START VOT LA COM'ON CLUJ-NAPOCA!

Peste 500 de tineri au propus peste 100 de inițiative de dezvoltare urbană locală în cadrul procesului participativ de tineret Com’ON Cluj-Napoca 2019. Proiectele au fost înscrise de tineri cu vârste între 14 și 35 de ani care locuiesc, studiază sau muncesc în Cluj.

Votează proiectele aici!

Perioada de vot: 21 februarie, ora 12 - 21 martie, ora 11:59.

În urma votului online, primele minimum 50 de inițiative vor fi finanțate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca – cu câte 4.500 de lei/proiect - și vor fi puse în practică în perioada mai – noiembrie 2019.

Com'ON Cluj-Napoca este un proces participativ prin care, începând din 2015, tinerii sunt invitați să gândească și înscrie în concurs inițiative de dezvoltare urbană care sunt, ulterior, votate, iar proiectele câștigătoare sunt finanțate și implementate. Procesul dorește să încurajeze participarea activă a tinerilor la viața orașului, precum și participarea tuturor clujenilor la decizia de implementare a unor proiecte benefice pentru oraș. 

 

Priorități
 • Aducerea laolaltă a Vechiului și Noului din oraș, care ține atât de patrimoniul cultural, natural, material sau imaterial cât și interacțiunea dintre membrii comunității tradiționale clujene și comunitățile formate prin intermediul comportamentului de oraș-magnet a municipiului Cluj-Napoca care atrage tineri și nu numai din regiune, țară și continent european.
 • Abordarea provocărilor sustenabilității orașului și comunității locale din punct de vedere al mediului, respectiv relația omului cu natura.
 • Aducerea în atenția publică a unor teme, idei și inițiative ce aduc o noutate în viața comunitară clujeană, generează o dezbatere și schimb constructiv de opinii. Noutatea poate ține atât de subiect cât și de abordarea folosită în implementare; înseamnă adresarea unor aspecte și provocări ce țin de egalitatea șanselor în comunitate mai ales în rândul tinerilor.
 • Înseamnă identificarea și activarea unor spații din Cluj precum și regândirea unor spații existente prin care acestea pot căpăta o altă funcțiune, chiar și temporară.
 • Evidențierea și punerea sub lumina reflectoarelor a poveștilor individuale ce evidențiază astfel aspectul de diversitate și de multiculturalitate a orașului dar și interconectarea umană dintre membrii comunității tocmai prin aceste povești.

 • Inițiative ce abordează procesul de maturizare al membrilor comunității locale de la o vârstă fragedă prin care devin cetățeni activi ai orașului (mai ales copii și tineri).

NoutățiVezi toate
 • Com’ON Cluj-Napoca: aproape 10.000 de voturi de la peste 3.000 de clujeni pentru inițiativele tinerilor de dezvoltare a orașului
  Com’ON Cluj-Napoca: aproape 10.000 de voturi de la peste 3.000 de clujeni pentru inițiativele tinerilor de dezvoltare a orașului

  9.652 de voturi au fost acordate de 3.192 de clujeni pentru cele 123 de inițiative de dezvoltare a orașului înscrise de tineri în cadrul procesului participativ Com’ON Cluj-Napoca. Votarea a început joi, 21 februarie 2019 s-a încheiat joi, 21 martie ...

 • Peste 3.000 de voturi de la peste 1.000 de persoane pentru inițiativele tinerilor clujeni în prima săptămână de votare la Com’ON Cluj-Napoca
  Peste 3.000 de voturi de la peste 1.000 de persoane pentru inițiativele tinerilor clujeni în prima săptămână de votare la Com’ON Cluj-Napoca

  3.217 voturi exprimate de 1.133 de persoane s-au înregistrat în prima săptămână de votare a celor 123 de inițiative de dezvoltare urbană locală înscrise în procesul participativ de tineret Com’ON Cluj-Napoca. Perioada de votare a început joi, 21 februarie și se va încheia joi, 21 martie, la ora 12.

 • Start vot Com
  Start vot Com'On Cluj-Napoca '19!

  Tot ce trebuie să știi despre procesul de votare

Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Cluj-Napoca 100
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj