Conceptul Com’On Cluj-Napoca ’19  este ‘UP’, dorește să încurajeze implicarea tinerilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității, punând acces pe anumite teme și priorități relevante pentru realitatea urbană clujeană curentă.

“Get Up for a Common Cluj” este sloganul pentru Com’On Cluj-Napoca ’19. Mesajul dorește să provoace și să îndemne la implicare civică în care nu ne lăsăm, și dorim să dezvoltăm în continuare Clujul înspre un epicentru al participării civice în comunitate.

 

CUM ÎȚI ÎNSCRII INIȚIATIVA?

Participarea este deschisă oricărui grup de inițiativă, format din minim 3 tineri care locuiesc în Cluj-Napoca, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. Nu există nici un fel de restricție cu privire la pregătire/experiență, sex, etnie, etc.

ÎNREGISTREAZĂ-ȚI ECHIPA AICI!

O echipă cu același nume, și având în componență aceiași membri, poate propune un număr maxim de 5 inițiative.

DACĂ EȘTI DEJA ÎNREGISTRAT, LOGHEAZĂ-TE AICI!

Pentru întregul proces, consultă REGULAMENTUL!

 

PAȘII PROIECTULUI

Propunerea inițiativelor - până în data de 15 decembrie 2018
 
Evaluarea tehnică a inițiativelor - până în data de 25 ianuarie 2019
 
Derularea perioadei de vot a inițiativelor și anunțarea ordinii inițiativelor în urma votului - 1-28 februarie 2019
 
Implementarea inițiativelor care beneficiază de susținere financiară - 1 mai – 30 noiembrie 2019
 
Pentru calendarul complet al programului consultă meniul CALENDAR!
Priorități
 • Aducerea laolaltă a Vechiului și Noului din oraș, care ține atât de patrimoniul cultural, natural, material sau imaterial cât și interacțiunea dintre membrii comunității tradiționale clujene și comunitățile formate prin intermediul comportamentului de oraș-magnet a municipiului Cluj-Napoca care atrage tineri și nu numai din regiune, țară și continent european.
 • Abordarea provocărilor sustenabilității orașului și comunității locale din punct de vedere al mediului, respectiv relația omului cu natura.
 • Aducerea în atenția publică a unor teme, idei și inițiative ce aduc o noutate în viața comunitară clujeană, generează o dezbatere și schimb constructiv de opinii. Noutatea poate ține atât de subiect cât și de abordarea folosită în implementare; înseamnă adresarea unor aspecte și provocări ce țin de egalitatea șanselor în comunitate mai ales în rândul tinerilor.
 • Înseamnă identificarea și activarea unor spații din Cluj precum și regândirea unor spații existente prin care acestea pot căpăta o altă funcțiune, chiar și temporară.
 • Evidențierea și punerea sub lumina reflectoarelor a poveștilor individuale ce evidențiază astfel aspectul de diversitate și de multiculturalitate a orașului dar și interconectarea umană dintre membrii comunității tocmai prin aceste povești.

 • Inițiative ce abordează procesul de maturizare al membrilor comunității locale de la o vârstă fragedă prin care devin cetățeni activi ai orașului (mai ales copii și tineri).

NoutățiVezi toate
 • APEL pentru organizații partenere Com
  APEL pentru organizații partenere Com'On Cluj

  Credem că succesul grupurilor informale care se implică în acest participativ depinde în mod semnificativ de asistența primită din partea unor persoane și organizații atât în etapa de dezvoltare și propunere a inițiativelor cât și în etapa de implementare a acestora. Credem totodată în puterea mesajului transmis simultan pe mai multe căi alternative astfel având posibilitatea de a adresa și categorii specifice de tineri din comunitate.

 • Apel pentru propunerea unor inițiative comunitare în cadrul Com’On Cluj-Napoca ‘19
  Apel pentru propunerea unor inițiative comunitare în cadrul Com’On Cluj-Napoca ‘19

  Participarea este deschisă oricărui grup de inițiativă, format din minim 3 tineri care locuiesc în Cluj-Napoca, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. Nu există nici un fel de restricție cu privire la pregătire/experiență, sex, etnie, etc.

  Sunt acceptate doar inițiative depuse în echipă. O echipă cu același nume, și având în componență aceiași membri, poate propune un număr maxim de 5 inițiative.

 • APEL pentru crearea Grupului de Facilitatori în cadrul Com’On Cluj-Napoca ‘19
  APEL pentru crearea Grupului de Facilitatori în cadrul Com’On Cluj-Napoca ‘19

  Căutăm persoane dornice să se implice în lucrul comun cu tinerii în etapele de informare, consultare și implicare a tinerilor în acest mecanism.

Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Cluj-Napoca 100
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj