Apel

Com’ON, let’s do well together again!

Com’ON Cluj-Napoca este un proces participativ pentru tineret a cărui primă ediție a avut loc în 2015 și la care au participat până acum mii de persoane. Com’ON îi invită pe tinerii din Cluj să înscrie idei prin care să îmbunătățească viața comunității locale. Apoi, ele sunt votate online - tot de comunitatea clujeană - și, ulterior, primele 35 clasate sunt premiate din fonduri asigurate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de Banca Comercială Română. Pasul final și esențial este punerea inițiativelor în practică de către tineri.

 

Cu alte cuvinte, Com'ON este un proces adresat tinerilor, bazat pe principiile bugetării participative, bazat pe trio-ul:

 

 

susținătorul financiar – adică Primăria Cluj-Napoca

un grup de tineri – adică voi

membrii comunității – adică clujenii

factorul de decizie care hotărăște să delege decizia către public

tineri cu idei creative și gata să le pună în practică

oameni care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj-Napoca, care decid prin vot care dintre inițiative sunt cu adevărat favorabile orașului și care trebuie implementate

 

 

Bine-bine, dar ce trebuie făcut?

Trimiterea ideilor - Orice grup de tineri format din cel puțin trei membri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani care poate transforma o idee într-un plan de acțiune este binevenit să aplice. Un grup poate propune oricâte inițiative dorește, din care pot fi premiate maximum două.

Când:7 iunie – 8 august, ora 12:00 (prânz)

   
 

Evaluare tehnică - Ideile propuse sunt supuse unei evaluări tehnice pentru a se verifica dacă sunt eligibile (în conformitate cu regulamentul).

Când: 9-21 august

   

Vot - Orice persoană care locuiește, lucrează sau studiază în Cluj-Napoca poate vota pentru maximum 10 idei. Procedura de vot se desfășoară online.

Când: 22 august – 18 septembrie

   
 

Premierea - Ideile sunt premiate în ordine descrescătoare în funcție de numărul de voturi, dacă au strâns minimum 50 de voturi. Există, de asemenea, categorii „speciale”, cum ar fi tinerii oportunități reduse sau categoria de vârstă 14-17 ani, pentru care se alocă câte 5 locuri.

Când: începând cu 19 septembrie

   

Implementare - Grupurile de tineri își pun în practică ideile sub monitorizarea echipei de management Com'ON.

Când: 19 septembrie - 21 noiembrie

  

So let’s do well together!

 

Ți-am stârnit interesul?

Uite ce te-ar mai putea ajuta:

Procesul participativ Com’ON Cluj-Napoca este implementat de Grupul PONT, finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și sponsorizat de Banca Comercială Română.

Scrie-ne pe Messenger