Felhívás

Com’ON, let’s do well together again!

A Com’ON Kolozsvár egy fiataloknak szóló részvételi program, amelyet 2015-ben tartottak meg először, és eddig több ezren vettek részt benne. A Com’ON Kolozsvár első szakaszában meghívjuk a kolozsvári fiatalokat, hogy jelentkezzenek a csapataikkal és olyan ötleteikkel, amelyek révén javíthatják a helyi közösség életét. Ezután a kolozsvári közösség online szavazhat ezekről az ötletekről, majd az első 35 ötlet megvalósítását Kolozsvár Polgármesteri Hivatala, Városi Tanácsa és a Román Kereskedelmi Bank (BCR) támogatja majd anyagilag. Az utolsó és lényeges lépés az ötletek megvalósítása lesz.

 

A Com'ON Kolozsvár tehát egy olyan fiataloknak szóló program, amely a részvételi költségvetés elvein alapszik és az alábbi három lényeges elemből áll:

 

 

 

a pénzügyi támogató - azaz  a kolozsvári polgármesteri hivatal

egy fiatalokból álló csapat – vagyis ti

a közösség tagjai – vagyis a kolozsváriak

a döntéshozó, aki úgy határozott, hogy a döntést a közösségre ruházza át

kreatív ötletekkel rendelkező fiatalok, akik készen állnak arra, hogy ezeket a gyakorlatba ültessék

Kolozsváron élő, tanuló vagy dolgozó emberek, akik szavazással döntik el, hogy mely kezdeményezések tesznek valóban jót a városnak, és melyeket kellene megvalósítani

 

 

Jó-jó, de mit kellene tenni?

Ötletek benyújtása - Bármely olyan, legalább háromtagú, 14-35 év közötti fiatalokból álló csapat jelentkezhet, amely képes egy ötletet cselekvési tervvé alakítani. Egy csapat annyi ötletet javasolhat, amennyit csak szeretne, de ebből legfeljebb kettő kaphat díjat.

Mikor: június 7. – augusztus 8. (déli 12 óráig)

   
 

Formai ellenőrzés - A javasolt kezdeményezések formai ellenőrzésen mennek keresztül a támogathatóságuk ellenőrzése céljából (a szabályzatnak megfelelően).

Mikor: augusztus 9. – 21.

   

Szavazás - Bárki, aki Kolozsváron él, dolgozik vagy tanul legfeljebb 10 kezdeményezésre szavazhat. A szavazás online történik.

Mikor: augusztus 22. – szeptember 18.

   
 

Díjazás - Az ötletek a szavazatok számának csökkenő sorrendjében kerülnek díjazásra, a feltétel, hogy legalább 50 szavazatot kaptak. Vannak speciális kategóriák is, így a hátrányos helyzetű fiatalok és a 14-18 éves korosztály kategóriája, amelyek számára 5-5 külön támogatást osztanak ki.

Mikor: szeptember 19-től kezdődően

   

Megvalósítás - A fiatalokból álló csapatok a Com'ON menedzsment csapatának felügyelete mellett megvalósítják az ötleteiket.

Mikor: szeptember 19. – november 21.

  

So let’s do well together!

 

Felkeltettük az érdeklődésed?

A programról további információkat találsz még itt:

 

A Com'ON Kolozsvár részvételi költségvetési programot a PONT Csoport valósítja meg, és Kolozsvár Polgármesteri Hivatala, Városi Tanácsa illetve a Román Kereskedelmi Bank (BCR) támogatja.  

Írj nekünk Messengeren