Kezdődik a Com’ON Kolozsvár ‘20 szavazása!

Megkezdődött a Com’ON Cluj-Napoca ‘20-as kiadására regisztrált kezdeményezések szavazási időszaka!

A kolozsvári fiatalok ötletei sokszínűek, kreatívak és innovatívak. Tudj meg többet róluk, és szavazz kedvenceidre vasárnap, szeptember 20., 23:59 óráig, itt.

Július 11 - augusztus 24. között 45 csapat, amiből 191 fiatal jelentkezett 71 kezdeményezéssel a kolozsvári közösség fejlesztésére. Az Com’ON Kolozsvár ‘20 jelentkezők átlagéletkora 22.

A fiatalok az egészség tematikában 30, az oktatással kapcsolatban 54, a közösségi részvétellel 28, valamint a környezet aktiválásának témájaban 24 kezdeményezést nyújtottak be. 

Ki szavazhat?

Mindenki, aki rendelkezik aktív Facebook-fiókkal szavazhat. Ha valakinek nincs még Facebook-felhasználója, a szavazás időtartama alatt is létrehozhat egyet.

A szavazati jogával élő személy saját felelősségre nyilatkozatot tesz arról, hogy Kolozsváron él/tanul/dolgozik/onnan származik.

A Facebook-adatok közül a bejelentkezéshez szükséges felhasználónevet veszi át a rendszer, a szavazó jelszavát nem. Az átvett adatokat a PONT Csoport egy biztonságos platformon tárolja. Adatvédelmi irányelv itt. A személyes adatokat szigorúan csak a szavazatok számlálására és a szavazók valós identitásának ellenőrzésére használjuk fel.

 Hogyan lehet szavazni?

A szavazatot a comoncluj.ro oldalon lehet leadni (a SZAVAZOK menüpontnál), majd rákattintva a kezdeményezés leírására és a SZAVAZOK gomb megnyomásával. A platform kijelzi, hogy hány szavazata maradt még a felhasználónak, illetve hogy a felhasználó már szavazott az adott kezdeményezésre (amennyiben ez a helyzet áll fenn). A szavazat leadásához szükséges bejelentkezni a Facebook-fiókkal.

Egy személy legfeljebb 10 kezdeményezésre szavazhat. Egy személy egy kezdeményezésre csak egyszer szavazhat. Egy már leadott szavazatot nem lehet visszavonni.

Mi a következő lépés?

A szavazást követően az első 45 kezdeményezés szavazati sorrendben anyagi támogatásban részesíti az önkormányzat, és 2020 szeptembere és novembere között gyakorlatban is megvalósítják.

Melyik kezdeményezések kerültek szavazásra?

Minden benevezett kezdeményezést technikai ellenőrzésnek vetettünk alá, amely a leírás érthetőségét, tömörségét vizsgálta, valamint a részvétel alapfeltételeinek betartását (lásd a szabályzatban). Minden olyan kezdeményezés szavazásra került, amely megfelelt ezeknek a feltételeknek, akár a benevezett formában, akár a technikai ellenőrzés során beküldött kiegészítések után. A tisztázandó elemekkel kapcsolatban a kezdeményező csapatok kiegészítéseket küldtek a szervezőknek.

Milyen időintervallumban zajlik a szavazás?

A szavazásra szeptember 1. 15:00 óra - szeptember 20. 23:59 óra között kerül sor.

Let’s do well together! Let’s vote! 

Prioritások
 • Hogyan érzik magukat most a fiatalok, és mit tehetnek annak érdekében, hogy mindannyian jobban érezzük magunkat, fizikai és mentális szempontból egyaránt?

   

  Ebben a témában a fizikai, mentális vagy lelki egészség javítását szolgáló kezdeményezéseket várnak, de az ötletek kapcsolódhatnak az egészséges életmódhoz is: mit együnk, hogyan aludjunk, hogyan és mennyit sportoljunk.

 • Hogyan lehet a fiatalokat jobban felkészíteni arra, hogy jobban boldoguljanak az életben? Mit szeretnének ehhez megtanulni, megismerni:

   

  A közösség számára nagyon hasznosak lehetnek az oktatással kapcsolatos ötletek, amelyek általános vagy specifikus képességeket kívánnak fejleszteni. Ide tartozik a nonformális oktatás is, a digitális eszközöket is ideértve, amelyek a kreativitás, az együttműködés képessége vagy a problémamegoldás képességének fejlesztéséhez járulnak hozzá; valamint a nemek és a nemzetiségek közötti egyenlőség témája is.

 • Milyen városra van szükségük a fiataloknak, hogy maximálisan kiteljesedhessenek, aktívan részt vegyenek a közösség igényeinek kielégítésiben és a városfejlesztésben?

   

  A jelentkezőket arra ösztönzik, hogy azonosítsanak és aktiváljanak kolozsvári tereket, vagy gondoljanak újra már meglévőket, hogy azok más funkciókat töltsenek be, akár átmenetileg. Az ebben a témában érkező kezdeményezések szólhatnak az ifjúságot támogató szolgáltatásokról, ifjúsági központokról, mobilitásról, közlekedésről, valamint ifjúsági közpolitikákról is.

 • Már több mint 1.500 kolozsvári lakos több mint 3.000 szavazattal fejezte ki bizalmát a fiatalok kezdeményezései iránt a Com’ON Kolozvsár ‘20-as kiadásában
  Már több mint 1.500 kolozsvári lakos több mint 3.000 szavazattal fejezte ki bizalmát a fiatalok kezdeményezései iránt a Com’ON Kolozvsár ‘20-as kiadásában

  A Com’ON Kolozsvár fiataloknak szóló részvételi folyamat első hetében 1.512 kolozsvári lakos összesen 3.022 szavazatát regisztrálták a város életének fejlesztését célzó 71 kezdeményezésre. A szavazási időszak kedden, szeptember 1-én kezdődött és vasárnap, szeptember 20., 23:59 óráig tart.

 • Kezdődik a Com’ON Kolozsvár ‘20 szavázása!
  Kezdődik a Com’ON Kolozsvár ‘20 szavázása!
  Megkezdődött a Com’ON Cluj-Napoca ‘20-as kiadására regisztrált kezdeményezések szavazási időszaka!

  A kolozsvári fiatalok ötletei sokszínűek, kreatívak és innovatívak. Tudj meg többet róluk, és szavazz kedvenceidre vasárnap, szeptember 20., 23:59 óráig, itt.

   

 • Lezárult a jelentkezés a Com’ON Kolozsvár ‘20-as kiadására! Megkezdődött a kezdeményezések technikai ellenőrzése
  Lezárult a jelentkezés a Com’ON Kolozsvár ‘20-as kiadására! Megkezdődött a kezdeményezések technikai ellenőrzése

  A Com’ON Kolozsvár ‘20-as kiadására való jelentkezés, amely július 11-én kezdődött, lezárult  hétfőn, augusztus 24-én, 23:59 órakor. 14 és 35 év közötti kolozsvári fiatalok jelentkeztek kezdeményezésekkel és ötletekkel egy jobb élet és a városfejlesztés érdekében a Com’ON Kolozsvár ‘20 fiataloknak szóló részvételi folyamat keretén belül, amely az év közepén, júliusban indult.

   

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • PONT Csoport
 • Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Kolozsvári Fiatalok Föderációja
 • Citizen Y Resource Centre
 • Kolozs Megyei Diáktanács
 • Kolozs Megyei Magyar Diáktanács
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • The Cultural House of the Municipality of Cluj-Napoca
Korábbi kiadások