NaturARTivity
Aventura în Lumea Cărților
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Noi suntem "NaturARTivity" ne-am format în primul rând, din dragoste pentru natură și pentru artă iar al doilea rând de a inspira cât mai mulți tineri să pună accentul cât mai mult pe folosirea materialelor naturale în creațiile lor, promovând în același timp ideea de sustenabilitate și îngrijire a mediului înconjurător.
Baza Sportivă Gheorgheni
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Scopul nostru este să oferim tinerilor din Cluj-Napoca oportunități valoroase de dezvoltare personală și intelectuală și să stârnim în ei interesul pentru lectură și aventură. Dorim să subliniem importanța educării cititorilor și să reamintim atât profesorilor, cât și părinților că pasiunea pentru lectură se dezvoltă și se cultivă.
O inițiativă ce ne-a captat atenția este organizarea unui festival care să aducă împreună tineri cititori pasionați de vârsta lor.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Activitatea propusă are ca obiectiv de a-i apropia pe tineri de cărți și implicit de lectură acestea fiind elemente esențiale în construirea unei educații solide și durabile. Prin derularea atelierului vrem ca fiecare participant să împărtășească textele literare studiate și să iasă din zona de confort.
Pentru această activitate, vom folosi cărți de diferite genuri, cărți de povești povestite pe baza cărora să purtăm discuții interactive și să încercăm să imprimăm în mintea copiilor informații utile.
De asemenea, dorim să avem dialoguri de tip learning/întrebări și răspunsuri.
Discuția va fi una interactivă, de grup, la finalul întâlnirii tinerii vor putea adresa întrebări sau vor putea răspunde la întrebările adresate de către invitatul nostru.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Activitățile noastre sunt concepute pentru a răspunde la mai multe nevoi ale comunității clujene și nevoi specifice tinerilor.
În primul rând, vedem o nevoie în comunitatea clujeană de a oferi tinerilor oportunități de implicare activă și constructivă. O mare parte dintre tineri se confruntă cu provocări precum lipsa de activități interesante și productive în timpul liber sau sentimentul de izolare socială. Prin intermediul atelierului nostru, încurajăm tinerii să devină participanți activi, să se implice într-un mediu prietenos și să își folosească timpul liber în mod constructiv.
În al doilea rând, observăm o nevoie de creștere a gradului de socializare și interacțiune între tineri. În era digitală în care trăim, interacțiunea socială face adesea loc comunicării virtuale, ceea ce poate conduce la izolarea socială și la o lipsă de conexiuni autentice. Atelierul nostru încurajează interacțiunea în persoană, facilitând schimbul de idei și experiențe între tineri cu interese comune.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă al atelierului este format din tineri, proiectul se adresează în special tinerilor pasionați de creație sau dornici de cunoaștere mai complexă asupra diverselor subiecte și să se implice în activitățile practice și distractive. Participanții vor învăța să creeze recenzii și recomandări.
Cum doriți să promovați această idee?
Inițiativa noastră este să informăm publicul cu privire la proiectul nostru, atât în mediul online, prin platformele de Instagram și Facebook, cât și fizic, prin interacțiunea cu tinerii din licee și pe străzile din Cluj-Napoca. Pe paginile noastre de inițiativă și a colaboratorilor, vom afișa informații despre proiect, precum locul și ora de desfășurare a evenimentului propus, subliniind sprijinul oferit de Com'on Cluj-Napoca 2023. De asemenea, vom evidenția și sprijinul primit.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Atelierul de Lectură poate avea un impact pozitiv asupra comunității tinere pe care dorim să atingem va fi remarcată asupra participării la atelier ce vor dezvolta o apreciere mai mare asupra cititului și vor avea o deschidere mult mai mare asupra diferitelor genuri literare. Prin participarea la activitățile de lectură și prin exprimarea propriilor idei și păreri în cadrul discuțiilor, tinerii vor dobândi încredere în abilitățile lor și vor deveni mai siguri pe ei înșiși. Participanții vor experimenta satisfacția personală și bucuria de a descoperi lumi noi prin lectură, contribuind la îmbunătățirea stării lor de bine și dezvoltându-se o pasiune pentru cărți. În ansamblu, Atelierul de Lectură va avea un efect profund și pozitiv asupra vieților participanților, promovând lectura ca un mijloc de dezvoltare personală și de conectare cu lumea literaturii și culturii.
Înapoi la idei