Inițiative
număr voturi
4
Sesiunea de vot s-a încheiat.
artIN UBB
ArtIn UBB
Locul derulării inițiativei
Spațiile de desfășurare vor fi diferite, în funcție de tema artistico-culturală aleasă. Va fi inclus sediul central al Universității Babeș-Bolyai (pentru depozitarea obiectelor), iar locațiile propriu-zise vor fi în număr de șase (Grădina Botanică, Plaja
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Sunt mulți studenți talentați în cadrul Universității Babeș-Bolyai, iar talentul lor este, poate, lăsat în stadiul de hobby deoarece nu au întotdeauna un loc în care să activeze. Proiectul nostru se va axa pe organizarea, o dată pe lună, a unei expoziții în locații diferite, având ca rezultat final un catalog care o să conțină istoria/povestea locației (elemente care să stârnească curiozitatea publicului) și imagini cu expoziția propriu-zisă. Prin acest proiect oferim ocazia multor studenți talentați să se afirme pe plan artistic pe temele în care se regăsesc. Astfel îmbinăm patrimoniul cultural material cu arta tânără contemporană.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitatea de bază va fi vernisajul, însă modul de expunere va fi diferit. În decursul a 6 luni (împărțite în două sezoane: Primăvară – Martie, Aprilie, Mai și Iarnă – Octombrie, Noiembrie, Decembrie) vor fi organizate expoziții cu tematici alese în funcție de locație, iar programul va fi anunțat înainte de începerea sezonului. Se vor face echipe sub forma unor mici pavilioane, în funcție de facultatea de care aparțin studenții, va fi și un panou de prezentare a spațiului care găzduiește evenimentul.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Cunoașterea patrimoniului clujean într-o manieră artistică, informală și contemporană ce va ajuta comunitatea, pe viitor, să-și dezvolte spiritul critic, să intre în contact cu noi talente, să se creeze o fuziune între istorie și contemporaneitate, astfel încât aceste concepte să crească organic prin participare activă.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
O să promovăm inițiativa în Universitatea Babeș-Bolyai, în online (în grupurile facultăților) și offline (prin afișe/flyere în campusuri și alte locații). Grupuri țintă: 18-35 ani; 36-55 ani; 56+ ani, în funcție de preferințe publicului. Putem promova prin organizația studențească OSUBB, prin anunțuri în grupurile facultăților, afișe, broșuri, content vizual online, pagină de Facebook + eveniment.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul dorit este acela de a mobiliza atât comunitatea, cât și tinerii artiști ai UBB să ia parte la un proiect comun, de interes local, în care să își îmogățească bagajul cultural artistic și de patrimoniu, expus într-o manieră diferită și accesibilă publicului larg.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj