Inițiative Câștigătoare
număr voturi
58
Sesiunea de vot s-a încheiat.
BWay - de la elev la student
BWay - de la elev la student
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Suntem o echipă de studenți ce își doresc să aducă o schimbare în sistemul educațional românesc. Am început să lucrăm împreună din liceu la diverse proiecte, iar în timpul facultății am rămas în aceeași formulă, luând parte la o serie de hackathoane (HermesHackathon, EduHack) și voluntariate (Descopera-ti pasiunea in IT) din domeniul educațional.

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Online/Facebook Lives/Zoom
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa „BWay – de la elev la student” vine în sprijinul liceenilor care au nevoie de ajutor în alegerea facultății potrivite. Prin sesiuni online interactive, Bway pune în contact elevii cu viitorii profesioniști din domeniu, pentru ca aceștia să afle mai ușor noutățile mediului academic și oportunitățile în carieră. Prin evenimentele noastre, venim în întâmpinarea posibilității de a renunța la cariera aleasă, poate chiar din primul an de facultate. Rata de abandon universitar atinge un procent de 40%, unul din motive fiind alegerea greșită a facultății sau a specializării din lipsă de consiliere, iar conectarea elevilor cu cei care au experimentat pe proprie piele viața de student la facultatea de interes este soluția. Informându-se din interior, elevii reușesc să-și aleagă viitorul academic în cunoștință de cauză, sunt mai siguri pe alegerea făcută și au mai mari șanse să facă performanță.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Minim 3 seminarii online interactive/transmisii live pe pagina de Facebook - BWay - de la elev la student. Fiecare seminar va avea în prim-plan câte un grup de studenți aflați în etape diferite ale mediului academic (licență, masterat, doctorat). Aceștia vor răspunde întrebărilor legate de facultatea pe care o frecventează, pentru a conferi o imagine de ansamblu asupra studenției și a perspectivelor de viitor din cadrul domeniului de interes.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Consiliere în cariera profesională Educare a elevilor de liceu Orientare universitară Informare asupra domeniilor de studiu
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevii de liceu (cu precădere clasele 11-12) sau absolvenţi de învățământ liceal, care îşi doresc să frecventeze un program de studii universitare şi caută informații legate de cum este să fii student la facultatea de interes.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Anunturi publicitare pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, TikTok) Promovare făcută de invitați, atât pe propriile pagini de Facebook, cât și pe paginile organizaţiilor studențești Promovare pe grupuri online de studenţi şi elevi, precum: Profesori, elevi și părinţi (2000 membri), Admitere UBB (9500 membri)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Scaderea ratei de abandon universitar Sustinerea formarii profesionale Eliminarea stereotipurilor cu privire la diverse profesii Creșterea gradului de informare a elevilor de liceu în privința opțiunilor de viitor (durata studiilor, costurile financiare, organizații studențești, specializări, riscurile profesiei, abilitățile necesare, materiile studiate, etc.)
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare