Inițiative
număr voturi
38
Sesiunea de vot s-a încheiat.
MICS
Gricostinești
Locul derulării inițiativei
Plaja Grigorescu ( malul Someșului , cart. Grigorescu )
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
În cadrul acestui proiect avem intenția de a oferii locuitorilor din Cluj posibilitate de relaxare și de socializare pe malul Someșului, în cartierul Grigorescu pe perioada verii. Am transforma spațiul într-o locație de chill-zone în aer liber. Pe porțiunea cu iarbă de pe mal am dori să amplasăm fotolii de puf, pe care doritorii vor avea posibilitatea de a se așeza și în mijlocul teritoriului vor fi situate mai multe fotolii asemănătoare pentru un grup mai mare de persoane. Partea acoperită cu nisip ar fi împărțită în trei secții în funcție de diferite activități : În partea dinspre marginea orașului ar fi situate câteva șezloange . În mijlocul acestei așa numite plaje va fi un mic foc de tabără, care va fi activ doar seara. Gândindu-ne și la cei de vârstă mai fragedă, ne-am gândit că într-o parte ar fi ideal un loc de joacă cu nisip pentru copii, lângă acesta fiind amenajat un loc de unde părinții își vor putea supraveghea copii. În plus, am oferi si oportunitatea de a folosi temporar obiecte pentru divertisment, precum pânză de proiectare, proiector sau diferite jocuri etc., cu condiția de a le returna după folosire la un loc care va fi stabilit anterior. Responsabilitatea pentru obiectele închiriate va fi asigurată de o persoană utilizatoare printr-un proces verbal. Scopul acestei inițiative este de a crea pe perioada verii un spațiu public, de tip Chill-Zone cu o atmosferă plăcută.

Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Orice fel de activitate propusă de solicitanți, cu excepția celor care pot tulbura liniștea sau deranja pacea publicului. Exemple de activitãti care pot fi realizate: Vizionarea unui film, seară de chitară, aniversarea unei zi de naștere etc.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Folosirea unui spațiu inactiv și neutilizat de Clujeni, prin aducerea în atenția publicului malul Someșului, ca și un spațiu mai atrăgător. O altă nevoie căreia îi corespunde acest proiect este cea de socializare, într-o temperatură mai răcoroasă asigurată de briza Someșului în zilele călduroase de vară. Datorită faptului că multe persoane părăsesc Clujul pe timpul verii cei care rămân se pot simții singuratici sau pot avea puține idei pentru activității, din acest motiv atmosfera plăcută de pe malul Someșului și posibilitatea de socializare cu persoane noi, poate fi o soluție ideală pentru cei rămași în oraș.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea inițiativei ar fi realizată prin intermediul unor anunțuri pe rețelele de socializare, precum Facebook și Instagram, având ca grup tintã orice persoana care va fi in Cluj-Napoca pe perioada verii sau chiar si doar prin trecere în oras.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Suntem convinși de faptul că un posibil efect al proiectului ar putea fi încurajarea clujenilor pentru descoperirea spațiilor nefolosite din oraș, care pot fi însă atractive și asigura posibilități de socializare în aer liber, dar și relaxare pentru comunitatea din splendida, așa numită inimă a Ardealului, Cluj-Napoca.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj