Inițiative
număr voturi
13
Sesiunea de vot s-a încheiat.
SpoSza
Cupa SpoSza
Locul derulării inițiativei
Un teren de fotbal din Cluj-Napoca, locul concret după analizarea a mai multor oferte de preț
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
În zilele de azi, majoritatea tinerilor nu pun destul accent pe activitățilei sportive, deoarece cred că singuri nu își pot începe o viață sănătoasă, ceea ce rezultă lipsă de motivație. Noi suntem de părere că putem schimba mentalitatea acestor tineri, printr-un eveniment sportiv, în care nu vorbim doar despre problemă, ci încercăm să o și rezolvăm. Credem că acest eveniment ar avea un efect pozitiv asupra studențiilor, fiindcă sportul într-o cumintate este o oportunitate ideală de a atrage atenția acestora asura faptului că activitățiile fizice sunt atractive atât din punctul de vedere al corpului, cât și din cel al sufletului. Aceste impresii despre sport pot stimula tinerii să se întâlnească mai des pentru a juca fotbal sau oină împreună, cunoscând deja regulamentul și modalitățiile perfecte de joc pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută. Așadar, scopul proiectului nostru este de a crea o comunitate cât mai plăcută pentru studenți din Cluj-Napoca prin sport și de ai motiva și prin acest fapt pozitiv, dar nu numai, să fie cât mai activ din punct de vedere sportiv.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Acest eveniment constă din mai multe activități și jocuri sportive diverse, precum fotbal și oină. La fotbal vor fi două categorii de meciuri, pentru fete și pentru băieți, care vor fi punctate separat, în schimb la oină va fi o singură categorie de grupuri mixte. Evenimentul va dura două zile, după care concurențiii vor participa la un curs de dans salsa. În final, va fi organizat și un afterparty la After Eight Cocktail Club din Cluj-Napoca.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Inițiativa corespunde nevoi tinerilor de a se simți bine prin practicarea unor sporturi palpitante. Fără să simtă nevoia de a fi sportivi profesioniști, ceea ce îi poate demoraliza destul de des pe tineri, în cazul în care nu au destulă experiență, însă doresc fie activi fizic și să-și dezvolte capacitățiile sportive.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Datorită faptului că orașul în care se organizează evenimentul (Cluj-Napoca) nu suferă de lipsa comunitățiilor pline de energie, este greu de atras atenția a diferitelor personalități. Din acest motiv am folosi o platformă ideală pentru comunicarea eficientă a informațiilor, precum crearea unui eveniment pe facebook și distribuirea acestuia, dar și prin amplasarea unor afișe prin Cluj-Napoca și împărțirea unor stickere. Prin acest eveniment am dori să activăm tinerii, care preferă activitățiile sportive, cât și să-i motivăm pe cei care nu sunt prea încântați de sport.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Suntem de părere că acest eveniment are un potențial intensiv de a atrage atenția unui public țintă cât mai larg de studenți din Cluj-Napoca, deoarece sunt mulți tineri care îndrăgesc sportul, însă și studenți care au nevoie de motivație pentru a practica sport. Din această cauză, credem că acesta ar fi proiectul ideal pentru comunitatea stundențiilor din oraș.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj