Inițiative
număr voturi
136
Sesiunea de vot s-a încheiat.
ZUG.zone
In Media
Locul derulării inițiativei
ZUG.zone, Str. Traian 40-42
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Grupul nostru, alcătuit din creatori de teatru, lucrează la elaborarea unui nou spectacol. Cu ajutorul Com’ON Cluj-Napoca am dori ca tinerii, liceenii să participe gratuit la proiectul nostru, iar apoi să aprofundăm și să discutăm problemele prezentate în spectacol, cu ajutorul unor programe ulterioare (întâlnire cu publiculși workshop). Prin combinarea diferitelor limbaje teatrale contemporane spectacolul vorbește despre probleme importante, care vizează și generația tânără, cum ar fi diferitele forme de identitate, tema acceptării, întrebările legate de conviețuirea naționalităților, respectiv fenomenele de mass-media strâns legate de subiectele enumerate. Dorim să organizăm un eveniment teatral, în care pe de o parte spațiul vechi industrial capătă un nou sens și devine potrivit pentru simularea unui talk show, iar pe de altă parte spectatorii pot deveni participanți activi ai simulării, cu prilejul discuției ulterioare. Unul dintre scopurile noastre principale este să ne adresăm tinerei generații de liceeni, care este cea mai afectată și influențată de fenomenele mass-media, asigurându-le cadrul pentru dezbateri. Un alt scop al nostru este de a ajuta comunicarea dintre elevii de naționalități diferite – pe marginea subiectelor focusate pe problematica conviețuirii, ivite și în timpul simulării. Deoarece spectacolul își îndreaptă atenția asupra problemelor generației tinere, respectiv asupra impactului mass-mediei asupra vieții noastre, între creatori se numără și patru liceeni. Spectacolul este bilingv, respectiv supratitrat pe tot parcursul acestuia.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Dorim să prezentăm un spectacol gratuit, respectiv să organizăm o întâlnire cu publicul, cu prilejul căreia vor fi prezentate, cu ajutorul unor specialiști, diferitele mecanisme mass-media, reprezentările mass-media ale diferitelor identități prezente și în mediul nostru mai restrâns, respectiv vom dezbate problematici tematizate și în spectacol, cum ar fi greutățile conviețuirii în cadrul societății, sau posibilitățile de prelucrare ale diferitelor traume istorice sau comunitare. După toate acestea, în ziua următoare spectacolului, tinerii spectatori – tot sub conducerea unor profesioniști și a unor actori – pot participa la un workshop, cu prilejul căruia vor putea să aprofundeze cunoștințele legate de consumul și de impactul mass-media, de întrebările legate de aceste subiecte, respectiv pot încerca aplicarea diferitelor tehnici actoricești și pot să-și alcătuiască propria simulare de televiziune.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul contribuie la aprofundarea de către tinerii clujeni a cunoștințelor legate de mass-media și consumul de mass-media, respectiv face posibil ca elevii de naționalități diferite, care în multe cazuri nu se întâlnesc în viața cotidinană și nu stabilesc relații adevărate, bazate pe curiozitate și dechidere, să-și cunoască în mod reciproc cultura, acceptând ideea că orașul Cluj este un mare oraș european, multicolor, multinațional și cu valori multiple.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul țintă al proiectului sunt liceenii clujeni (indiferent de naționalitate), spectacolul se adresează însă și generației mai în vârstă (adulților). Promovarea proiectului se va face atât în spațiul offline, cât și în cel online, pentru tineri prin diferite materiale de promovare online – folosindu-se și posibilitățile rețelelor sociale.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Ne așteptăm ca prin impactul acestui proiect, publicul țintă – tineretul clujean – să cunoască și celelalte programe ale spațiului ZUG.zone și să participe în mod regulat la evenimentele noastre. Sperăm, de asemenea, ca datorită proiectului participanții să devină persoane mai deschise spre acceptarea alterității și consumatori mai conștienți de mass-media.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Evenimente legate de inițiativă
 • In Media (1)
  ZUG.zone
  In Media
  #Bring-Up#Meet-Up#Close-Up
  2019-11-21 17:00 - 2019-11-21 18:30
  Str. Traian 40-42
  Dorim să prezentăm un spectacol gratuit, respectiv să organizăm o întâlnire cu publicul, cu prilejul căreia vor fi prezentate, cu ajutorul unor specialiști, diferitele mecanisme mass-media, reprezentările mass-media ale diferitelor identități prezente și în mediul ...
 • In Media (2)
  ZUG.zone
  In Media
  #Bring-Up#Meet-Up#Close-Up
  2019-11-22 17:00 - 2019-11-22 21:00
  Str. Traian 40-42
  În ziua următoare spectacolului, tinerii spectatori – tot sub conducerea unor profesioniști și a unor actori – pot participa la un workshop, cu prilejul căruia vor putea să aprofundeze cunoștințele legate de consumul și de ...
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Cluj-Napoca 100
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Asociația Fapte
 • Niște Oameni
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj