Inițiative
număr voturi
73
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Viziunea
100 de tineri pentru Cluj Napoca
Locul derulării inițiativei
În sălile Facultăților din cadrul UBB
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Adunăm laolaltă tineri cu abilități și viziune pentru a îi ajuta să proiecteze lucruri concrete ce adaugă plusvaloare comunității din Cluj Napoca. Ne întâlnim în cadrul facilităților oferite de UBB pentru a ne cunoaște, dezbate, învăța, proiecta și construi împreună. Vor avea loc cursuri oferite de diferiți voluntari iar tinerii vor avea posibilitatea de a dezvolta în grupuri propriile lor proiecte. Tinerii vor lua parte la sesiuni oferite de către noi și partenerii noștrii pentru a-și antrena aptitudini precum vorbitul în public, a lucrului în echipă, dezvoltarea gândirii critice, a argumentelor pertinente, comunicarea, colaborarea cu instituțiile publice și private, strângerea de fonduri și managementul proiectelor pentru a ajunge la o formă cât mai bună a lor dezvoltând și punând în practică concepte care să aducă plusvaloare orașului și comunității sale.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- crearea identității brand-ului 100 tineri pentru Cluj Napoca - recrutarea participanților (liceeni și studenți) - training-uri și workshop-uri ținute de către studenți și voluntari - dezvoltarea de proiecte comunitare din partea tinerilor liceeni - implementarea unui proiect
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Nevoie de inovare constantă, atât socială cât și infrastructurală, pe care un oraș precum Clujul are posibilitatea de a o canaliza pentru a creșterea calității vieții.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul nostru țintă sunt tinerii (14-35 de ani), care locuiesc în Cluj – Napoca în medii cât mai diferite. Inițiativa va fi promovată prin afișe în cadrul liceelor, organic printre elevi și online prin intermediul rețelelor de socializare Facebook și Instagram. Rezultatele proiectului vor fi și ele promovate atât spre societate cât și spre administrația publică.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Coagularea unui grup de tineri ce aduc noi perspective asupra vieții în Cluj Napoca. Un raport cu minim 20 de proiecte care vor aduce plusvaloare și viziune comunității. Implementarea a cel puțin un proiect. Acești 100 de tineri vor fi priviți ca un exemplu de bună practică în viața orașului.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj