Inițiative
număr voturi
193
Sesiunea de vot s-a încheiat.
NaturARTivity
Atelierul Jucăriilor de Lemn
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Noi suntem "NaturARTivity" ne-am format în primul rând, din dragoste pentru natură și pentru artă iar al doilea rând de a inspira cât mai mulți tineri să pună accentul cât mai mult pe folosirea materialelor naturale în creațiile lor, promovând în același timp ideea de sustenabilitate și îngrijire a mediului înconjurător.

Locul derulării 

Baza Sportivă Gheorgheni

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

"Atelierul Jucăriilor de Lemn" este un proiect educațional și creativ care își propune să încurajeze dezvoltarea abilităților artistice și creativității tinerilor prin confecționarea și decorarea jucăriilor din lemn. Acest atelier oferă oportunitatea tinerilor să lucreze cu unelte de lemn și să își exprime liber ideile și imaginația, sub îndrumarea atentă a instructorilor specializați.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

În cadrul evenimentului "Atelierul Jucăriilor de Lemn" vom confecționa jucării din lemn pentru a da participanților oportunitatea de a lucra cu unelte de lemn și de a confecționa propriile jucării din lemn. Această activitate îi va familiariza cu prelucrarea lemnului și îi va încuraja să exploreze și să pună în practică ideile lor creative. Atelierului v-a continua cu pictura și decorarea jucăriilor astfel, tinerii vor putea să picteze și să decoreze jucăriile confecționate, utilizând culori, forme și modele pentru a crea jucării atractive și personalizate. În timpul activităților tinerii vor beneficia de un îndrumător asigurând un spațiu sigur. La sfârșitul activităților participanții vor putea păstra jucăria pe care au creat-o, oferindu-le astfel posibilitatea să se mândrească cu lucrarea lor și să își amintească mereu de experiența plăcută din cadrul atelierului.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Vrem să ne adresăm cu precădere tinerilor pentru a deschide șansa de a avea o perspectivă de viitor asupra unei noi pasiuni sau de a deschide oportunitatea de meșteșugărit. Ideea noastră, "Atelierul Jucăriilor de Lemn," răspunde unor nevoi semnificative atât ale comunității clujene, cât și nevoilor specifice ale tinerilor din zonă. Această inițiativă educativă și creativă se adresează în primul rând tinerilor, oferindu-le oportunități valoroase de dezvoltare personală, explorare a pasiunilor și cultivare a abilităților meșteșugărești. Una dintre nevoile-cheie ale tinerilor din comunitatea clujeană este de a descoperi și dezvolta pasiuni și interese într-un mod interactiv și practic. Multe dintre activitățile cotidiene și educaționale moderne se bazează pe tehnologie și mediul virtual, ceea ce poate limita experiențele lor concrete și creative. "Atelierul Jucăriilor de Lemn" le oferă tinerilor ocazia să se implice direct în crearea de jucării unice.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă la care se adresează ideea proiectului sunt tinerii deschiși către noi experiențe artistice precum: pictură, meșteșugărit, decorarea jucăriilor sau a picturilor. Oricine este bine venit sa participe la eveniment.

Cum doriți să promovați această idee?

Dorim să informăm publicul în legătură cu inițiativa proiectului în mediul online pe platformele de Instagram și Facebook cât și fizic prin abordarea tinerilor în licee și pe străzile din Cluj-Napoca. Pe pagina grupului nostru de inițiativă și a colaboratorilor vor fi afişate informaţii cu privire la proiect, ora și locul de desfășurare al evenimentului propus, evidenţiind sprijinul primit din partea Com’on Cluj-Napoca 2023.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul derulării ideii noastre va fi un impact pozitiv asupra participanților, care vor dobândi noi abilități, vor fi încurajați să-și dezvolte creativitatea și vor învăța despre sustenabilitate și importanța materialelor naturale. Proiectul poate contribui la formarea adulților viitori mai conștienți și implicați în protejarea mediului înconjurător și poate inspira pasiunea pentru arte și prelucrarea lemnului la unii dintre participanți. De asemenea, dorim să creăm o comunitate mai unită și conștientă de importanța activităților constructive și educative pentru tineri.

Înapoi la idei

Evenimente legate de idee

 • Atelierul de Jucării de Lemn
  NaturARTivity
  Atelierul Jucăriilor de Lemn
  #Educație
  2023-10-31 09:07 - 2023-10-31 12:00
  Strada Iugoslaviei 64.

  Dorim să vă invităm la Atelierul de Jucării de Lemn, un eveniment special conceput pentru a stimula imaginația și creativitatea copiilor. Aici, micii creatori vor avea ocazia să exploreze tehnici și materiale unice pentru a ...

 • Atelierul de Jucării de Lemn (Fa játékokat készítő műhely)
  NaturARTivity
  Atelierul Jucăriilor de Lemn
  #Educație
  2023-10-31 09:07 - 2023-10-31 12:00
  Strada Iugoslaviei 64.

  Dorim să vă invităm la Atelierul de Jucării de Lemn, un eveniment special conceput pentru a stimula imaginația și creativitatea copiilor. Aici, micii creatori vor avea ocazia să exploreze tehnici și materiale unice pentru a ...

Scrie-ne pe Messenger