Inițiative
număr voturi
114
Sesiunea de vot s-a încheiat.
REactorii
More drama
Locul derulării inițiativei
Cluj Napoca, Librăria Cărturești
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa își propune să promoveze dramaturgia contemporană românească prin organizarea unei serii de lecturi. Reactor are un program concentrat pe promovarea dramaturgiei contemporane românești, vrem să sprijinim și noi acest demers prin oferirea publicului interesat de lectură și teatru o întâlnire cu autorii, vom căuta texte relevante contextului în care trăim și vom încerca să provocăm un dialog constructiv în comunitate.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Se vor selecta o serie de texte de teatru contemporan și se va forma o echipă de regizori și actori. Se vor programa serile de lectură în funcție de programul Librăriei Cărturești. Artiștii cooptați în proiect vor prezenta lecturile textelor selectate. Aceste evenimente vor fi promovate pe toate canalele media disponibile și vor beneficia de discuții cu publicul. Fiecare eveniment va fi documentat foto.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Credem că în comunitatea clujeană există un apetit consistent pentru cultură, dar dramaturgia românească contemporană nu beneficiază de o promovare adecvată. Prin organizarea acestor lecturi publice alături de autorii textelor selectate, ne dorim o apropiere dintre creatori și spectatori, printr-un dialog deschis și direct, care să vină în sprijinul autorilor contemporani, dar să și satisfacă nevoia comunității clujene de a avea acces la acest gen de evenimente culturale.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea inițiativei va fi făcută către publicul interesat de lectură și de teatru, dar și către cei mai puțin familiarizați cu spectacolele-lectură. De asemenea, ne dorim să ajungem și la studenții Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, deoarece credem că e o metodă bună pentru ei de a descoperi texte noi de teatru. Proiectul nostru va fi promovat atât prin abordarea directă a grupurilor țintă, precum și prin flyere, afișe și postări pe rețele de socializare care să anunțe evenimentele.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urma derulării inițiativei credem că spectatorii prezenți la aceste evenimente se vor familiariza cu câteva din textele de teatru românesc contemporan și că în acest fel, vor fi dornici să cunoască mai multe despre dramaturgie. De asemenea, credem că prin dialogul lansat între public și autori se va produce o mai bună înțelegere a nevoilor publicului clujean și a temelor/subiectelor care îl interesează.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj