Inițiative
număr voturi
6
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Proiectanții
Seara de film : Clujul Tinerilor
Locul derulării inițiativei
Pe raza Municipiului Cluj-Napoca , Biblioteca Octavian Goga , Cinema Marasti
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Initiativa de a realiza un atelier de film pentru tineri a aparut atunci cand , o mana de oameni printre care ne numaram si noi a inceput sa realizeze filmulete pentru diferite concursuri si proiecte .Fiecare filmulet realizat ne aducea o satisfactie in urma muncii depuse , ne-a unit atat intre noi ca elevi , dar si cu profesorii care vedeau intruparea ideilor noastre. Atunci ne-am spus de ce sa tinem doar pentru noi aceasta experienta , am decis sa o impartasim prin intermediul acestei oportunitati pentru a dezvolta un simt de satisfactie ,ca rezultat al muncii bine facute ,in tineri , a demonstra ca nu e nevoie de multe pentru a face multe si pentru a unii generatii. Tinerii paticipanti in proiect vor fi repartizati pe grupe de varsta , fiecare echipa va realiza un videoclip pe tema :"Clujul prin ochii nostrii" .Raza pe care se va putea filma o constituie Municipiul Cluj-Napoca cu o deosebita inclinare catre cladirile monument ale orasului , cartierele clujene, zonele amenajate , centrele culturale si recreationale etc. Dorim ca libertatea in realizarea filmelor sa fie mare , pentru a facilita sinceritatea si creativitatea . Toate filmele se vor realiza cu ajutorul celui mai utilizat obiect al zilelor noastre , smartphone-ul . Odata finalizate , aceste videoclipuri se vor prezenta intr-o locatie specifica , Cinema Marasti unde intrarea va fi libera persoanelor de toate varstele . Dupa vizionarea tuturor scurtmetrajelor se vor decide cele mai bune care vor fi premiate . Juriul va fi format din cei prezenti , adolescenti , tineri , adulti si varsnici .
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitatea 1: Training si repartizarea taskurilor Vom strange tinerii inscrisi pentru a le prezenta modul in care conceptia video a fiecarei echipe ia nastere , se dezvolta si poate ajunge la un rezultat final . Ii informam in legatura cu tema videoclipului si ascultam ideile lor . Li se va explica pe pasi ceea ce implica realizarea videoclipului intr-un mod interactiv si deschis . Si ii propuleasza spre inceputul proiectului de realizare a scurtmetrajului :ideea centrala apoi regizarea si filmarea cadrelor.Dorim ca printre traineri sa fie si studenti ai Facultatii de Teatru si Film Cluj-Napoca , prin experienta si cunostintele lor acestia sa aduca un plus de profesionalism proiectului . Activitatea 2 : Montarea scurtmetrajelor. Se va realiza un training in editare video pentru aranjarea mai usoara a cadrelor filmate intre prima si cea de-a doua activitate astfel incat povestea sa aiba o continuitate . Activitatea numarul 3 : Seara de film : Clujul Tinerilor. Filmele se vor prezenta in incinta unui cinematograf cu intrare libera pentru public, unde vor fi jurizate si premiate cele mai bune creatii cu premii in bani .
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Nevoia de implicare a tinerilor in viata societatii . Prin acest proiect strangem oamenii de toate varstele la un loc cu un singur scop , de a vedea filme ,scurtmetraje create de generatia Z .Acesti tineri sunt vazuti de catre cei mai multi ca fiind niste insingurati , captivi in mediul virtual , departe de viata cetatii si de nevoile ei. Utilizand in exces telefonul , tinerii isi dezviolta anumite capacitati digitale , dar neglijeaza oportunitatea investirii acestora in scopuri creative . Telefonul va deveni astfel mai mult decat o realitate digitala. Proiectul nostru doreste sa uneasca acesti tineri , sa le demonstreze ca pot sa fie o generatie ce nu trateaza cu indiferenta societatea ci este implicata si dornica de a arata cat este de creativa .
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupurile tinta sunt elevii din clasele VII-XII. Promovarea proiectului o vom face in scoli prin reprezentati ce vor tine scurte descrieri ale initiativei , cu scopul de a strange persoane dornice si deschise pentru participare . Vom apela la Consiliul Judetean al Elevilor care cu siguranta vor fi deschisi raspandirii informatiei in comunitatea lor numeroasa de reprezentanti ai scolilor din Cluj. Promovarea pentru Activitatea 3 in care vor fi implicati nu doar tineri se va face prin retelele de socializare ( Facebook) si postere
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Participantii vor realiza cat de satisfacatoare este o munca dusa la capat si se vor alege cu informatii ajutatoare in domeniu filmului . O societate mai deschisa la capacitatie tinerilor si bucuria pe care o pot produce ei .
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj