Inițiative
număr voturi
163
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Floricelele
POLIart
Locul derulării inițiativei
ROOM (str. Daicoviciu nr 11) sau o sală de festivități stabilită ulterior
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
POLIart este în esență o expoziție, dar și o modalitate de lansare și promovare a unor artiști care au ales arta ca domeniu secundar de activitate. POLIart presupune o provocare și în același timp o mană de ajutor pentru toți tinerii clujeni pasionați de artă și design. Aceștia vor avea ocazia să-și exprime și să-și expună latura creatoare în orice formă a ei: schițe, pictură, desen, fotografie, muzică sau poezie. Inițiativa vizează scoaterea din anonimat a artiștilor care aleg să rămână în umbră. POLIart revalorizează viața, spațiile în care viața monotonă se desfășoară și totodată lucrările prin care cei mai ”ascunși” artiști se pot afirma.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- activitatea principală constă în realizarea expoziției, afișând schițe, desene, picturi, fotografii ale artiștilor care vor să se afirme. - workshop artistic de exprimare a sentimentelor prin fotografie - întreținerea atmosferei va fi realizată de cei care aleg să-și împărtășească talentul muzical - sesiune de recitare a poeziilor originale, create de participanți, pentru a creea un cadru intim și plăcut
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Cu ajutorul acestui proiect aducem în prim plan nevoia comunității de afirmare socială și profesională, prin depășirea capacităților și maximizarea potențialului propriu. Ne dorim să combatem anxietatea socială, cea mai comună formă de tulburare, ce afectează 14% din oameni la un moment dat în viaţa lor, în special pe tineri. Este cunoscut că izolarea creată de anxietatea socială poate duce la singurătate şi depresie (conform Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză). Inițiativa noastră servește tinerilor drept șansa de a se dezvolta atât personal cât și profesional, într-un cadru nonformal, adecvat categoriei de vârstă din care aceștia fac parte. Suntem conștienți de nevoile acestora și pregătiți să îi ajutăm pe tineri prin orice modalitate.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul țintă al inițiativei este reprezentat de tinerele talente, studenți care nu au avut șansa de a se afirma în domeniul artei, sau în domeniul exprimării materiale, a sinelui. Alături de potențialii artiști vom reinterpreta un spațiu public al comunității clujene astfel încât vom reîntregi magia din cadrul proiectului POLIart. Promovarea se va desfășura atât în mediul online cât și offline. Modalități de promovare online: -spoturi video și postări/share-uri pe grupurile de facebook dedicate comunităților de tineri clujene Modalități de promovare offline: -spoturi audio la radio din campusurile studențești -afișe -flyere -invitații la eveniment
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul majoritar al derulării inițiativei va fi promovarea artiștilor neafirmați, ce se află la început de drum și care își doresc să iasă din anonimat. Astfel, vom crește încrederea de sine a creatorilor de artă. Este demonstrat faptul că 20% dintre tinerii între 14-35 de ani consideră că încrederea în propria lor persoană este problematică, conform personalitatealfa.com. Astfel, noi suntem convinși că vom oferi un sprijin oricărui tânăr ce apelează la ajutorul nostru. Vom ajuta la diminuarea vulnerabilității și evident, vom oferi un impuls vizibil de putere și sănătate mentală.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj