Inițiative Câștigătoare
număr voturi
52
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Triunghi
asCULTĂ-te - ateliere de biniște ♀️
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Noi suntem Daniela (sau Dana, după cum îi place să se recomande), Irina și Marina. Suntem toate din Piatra-Neamț, unde am urmat același liceu și ne-am decis să fim studente în Cluj, chiar la aceeași facultate. Dana și Irina au fost și colege de bancă în liceu, au scris și redactat multe reviste și proiecte, încă de atunci, iar acum sunt studente la aceeași facultate. Marina și Irina sunt surori și au fost mereu acolo una pentru cealaltă. Cum facem parte din același ONG studențesc, am trecut prin traininguri și multe proiecte împreună. Așa că astăzi, ne-am decis că vrem să lucrăm împreună și să aducem o schimbare în bine comunității clujene.

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Online
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
asCULTĂ-te - ateliere de biniște ♀️ reprezintă o inițiativă dedicată tinerelor, care dorește să le informeze despre educația sanitară și mentală. Atelierele vor fi susținute de către specialiști în aceste domenii și vor facilita o mai bună înțelegere a cunoștințelor și aplicarea lor în viața de zi cu zi. La final, participantele vor primi câte un mic kit, cu produse preietenoase cu mediul și corpul lor, care să le fie de ajutor în rutina zilnică de îngrijire. Astfel, fiecare își va găsi propria stare de "biniște".
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. Lansarea inițiativei în mediul online, promovarea ei și lansarea unui formular de înscriere. Ne propunem crearea unui eveniment pe Facebook pentru a face cunoscută ideea noastră, a distribui informații și de a atrage viitoare participante. 2. Contactarea posibililor traineri, stabilirea detaliilor, primirea confirmărilor și anunțarea acestora în mediul online. Vizăm nume cunoscute din domeniile sănătate și psihologie pe care dorim să le aduce în fața participantelor noastre sub forma unor ateliere interactive, unde să poate acumula cât mai multă informație și unde să se simtă libere să pună întrebări și să primească răspunsurile corespunzătoare. 3. Căutarea sponsorilor pentru kiturile de îngrijire a participantelor, pregătirea acestora și a cadourilor pentru traineri. Dorim să le facilităm tinerelor fete ritualul de îngrijire personală așa că, alături de companii clujene și branduri românești prietenoase cu mediul, vom pregăti aceste kituri, care vor include produse sanitare necesare pentru o igienă și îngrijire optimă. 4. Finalizarea perioadei de înscriere la proiect și anunțarea detaliilor participantelor prin contactarea lor directă și implicit, testarea platformei online. Pentru o mai bună comunicare, vom contacta individual persoanele înscrise, aducându-le în vedere detaliile importante ale proiectului. De asemenea, pentru buna desfășurare a evenimentului, vom testa toate operațiunile tehnice. 5. Susținerea atelierelor propriu-zise. În intervale de 1.5-2h, participantele vor fi în contact direct cu specialiști ai domeniilor alese, meniți să le facă să conștientizeze importanța educației sanitare și a cunoașterii propriului corp. Atelierele vor avea ca temă educația menstruală și cea sexuală, îngrijirea pielii, dar și autocunoaștere și gestionarea emoțiilor negative. Vor încheia cu sesiuni de tipul Q&A, pentru a clarifica toate nelămuririle și pentru a aduce în discuție chestiuni familiare cu care tinerele se confruntă. 6. Distribuirea cadourilor pentru traineri și a kit-urilor. Așa cum am menționat, pentru a facilita și asigura aplicarea cunoștințelor acumulate, vom oferi kituri de îngrijire personală participanților. De asemenea, dorim să mulțumim trainerilor într-un mod inedit, oferindu-le cadouri care vor face trimitere la temele abordate și care vor aduce un plus valoare comunității, prin metodele în care acestea au fost realizate. 7. Lansarea formularului de feedback și analiza rezultatelor. Pentru a ne asigura de eficiența inițiativei și pentru a afla cum se simt tinerii în cadrul atelierelor de acest fel, vom înainta un formular de feedback anonim, trimis individual, pentru o apreciere cât mai sinceră a sesiunilor avute. Considerăm că analiza rezultatelor va fi benefică în posibilele reimplementări ale ideii, pentru ca numărul beneficiarilor să crească de la ediție la ediție, dacă acest lucru ca fi posibil.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Proiectul urmărește să soluționeze lipsa informării și a lipsei de sprijin specializat pentru tinerele clujene, în ceea ce privește corpul lor și schimbările prin care acesta trece. Mai mult decât atât, va răspunde nevoii de a lua contact cu specialiști și de a avea parte de produse care să le faciliteze posibilitatea de a se îngriji corespunzător.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tinere fete, cu vârsta între 14-35, eleve sau studente, interesante de domenii precum îngrijire și sănătate, dornice de a acumula cât mai multe informații
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm cel mai mult inițiativa în mediul online, printr-un eveniment public pe Facebook, în care să putem posta toate detaliile necesare, dar și pe care să-l putem distribui în alte pagini și grupuri de interes pentru publicul nostru. De asemenea, avem în vedere și disiminarea informației către comunitatea clujeana în mod direct, Offline. Așa că ne-am propus să distribuim câteva flayere și afișe, pentru a ne asigura că mesajul nostru ajunge în mod direct, chiar la persoanele pe care ni le dorim să participe.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Credem că efectul va fi unul pozitiv, că vom reuși să atragem tinerele interesante despre a afla mai multe despre corpul lor și despre cum se pot îngriji și iubi mai mult. De altfel, sperăm să putem răspunde întrebărilor pe care acestea le au, dar și să le învățăm obiceiuri mai sănătoase, din toate punctele de vedere. Efectul proiectului va fi unul pe termen lung, participantele îmbunătățindu-și cunoștințele și stilul de viată, fiind de acum încuraje către o viață activă și sănătoasă, atat pentru ele cât și pentru mediul din jurul lor.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare