Inițiative
număr voturi
38
Sesiunea de vot s-a încheiat.
KÚF
Oglinda curbată a societății
Locul derulării inițiativei
Cluj-Napoca, Planetarium Biergarten
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Omul secolului al XXI-lea se folosește de fiecare oportunitate de a da voce opiniilor lui, de a-și împarte experiențele, de a arăta ce îl înconjoară zi de zi, totuși, rareori își exprimă sinele lui propriu, sentimentele adevărate. Există numeroase platforme care spun povestea vieților noastre, ca și Instagram, sau Facebook, însă singura suprafață pe care este vizibilă interiorul nostru nedenaturat, este oglinda. Acesta nu te minte. În clipa în care te uiți în ea, îti redă realitatea pură in prezentul respectiv. Dar ce se întâmplă când oglinzile sunt curbate, manipulate sau sparte? Spectatorul încântat se transformă într-unul consternat, este prizonierul realului malformat. – Oglinda curbată a societății.- Scopul proiectului Secțiunii de Comunicații, Jurnalism si Cinematografie-Fotografie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, este de a dezvălui aspectele miraculoase a interiorului si de a prezinta mediul care ne cuprinde zi cu zi într-un mod nonconformist, în fața clujenilor,care doresc să aibă parte într-o astfel de experiență nemaipomenită. Instalația noastră este alcătuită din oglinzi sparte, apoi rearanjate în sculpturi nonfigurative. În cadrul oglinzilor vor fi incluse fotografiile studenților noștrii. Această instalație este de fapt, o expozițiune de fotografie post-modernă, care proiectează gândurile creatorilor/autorilor , iar în același timp întruchipează reflexțiunile noastre proprii. Luând în considerare faptul, că omul în primul rând este interesat de sinele lui, vom prezenta citate în tematica narcisismului si al egoului, în acest spațiu nonconvențional. Conceptul nostru constă într-o expoziție de imagini create/realizate de studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai, de la specializarea Film-foto, linia maghiară, unit cu o instalație creativă, constând din sculpturi și pereți din polistiren, care ar fi acoperit cu oglinzi sparte, și de aici s-ar înțelege mai bine titlul și tema expoziției noastre: Oglinda falsă a societății. Starea de spirit a imaginilor artistice și unitatea formelor cu oglindele sparte ar crea mesajul profund al expoziției noastre că societatea deseori descompune așteptările societății.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Scopul nostru este de a cultiva simtul estetic, regândirea artei si convergența sa.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Ce este în sufletul nostru pe adevărate? Ne arătăm diferite fețe pe platforme online, însă adevărul îl trădează doar oglinda. Privind într-o oglindă putem simți toate virtuțile, calitățile și sentimentele noastre. Cu toții dorim să ne dăm seama cine suntem noi de fapt. Cu proiectul nostru dorim ca comunitatea din Cluj, să își simtă propriul eu prin pozele care arată defectele societății, defectele noastre. Dorim ca văzând aceste poze oamenii să își dea seama care sunt calitățile lor, și să le folosească pe aceste în loc de a arăta ceva cu totul altfel, ceva ce aproape nici nu aparține de ei. Facem acest proiect pentru că cu toții avem o exigență pentru cunoașterea sinelui adevărat.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Acest proiect este dedicat publicului larg, care este interesat de arta modernă. Contribuie atât la dezvoltarea societății, cât și la declinul acestea, dar cu sigurantă interesează lumea/ viața actuală și tot ce înconjoară. Folosind mediul online / mass-media este principalul mod în care putem ajunge la fiecare om. Eveniment de Facebook, reclame plătite. Dorim că acest eveniment să apară la partenerii de media, în ziare studențești, respectiv și la radio. Totodată se vor putea vedea afișe la diferite facultați și prin oraș.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin proiectul nostru, dorim să realizăm, un efect pozitiv asupra oamenilor, deoarece, cu toții ne confruntăm cu probleme din viața reală. Cu probleme, despre care nici nu știam înainte că există, însă , deodată apar din senin, și nu știm, cum putem să le rezolvăm. Sperăm, că prin realizarea acestui proiect, putem ajuta cetatenii Clujului să treacă prin toate problemele cotidiene care apar în fiecare zi în viața lor, precum narcisismul, egoismul și altele.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj