Inițiative
număr voturi
99
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Texte bune în locuri nebune
Tripuri dark în vechiul burg - chapter 2
Locul derulării inițiativei
Piața Muzeu, zona Casa Matei și străduțele aferente
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
În spiritul menestrelilor de odinioară și al povestașilor de demult, vrem să readucem în atenția clujenilor și turiștilor de ocazie, povești uitate, cu tentă macabră și dătătoare de reci fiori, prin intermediul unor tururi excepționale ghidate de actori vorbitori de limbi străine care vor întrupa personaje specifice burgului de altădată.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Vor fi efectuate tururi pentru 20-30 persoane, în perimetrul menționat, fiecare tur, având 5-6 puncte de interes. Fiecare oprire va fi aociată unui loc (clădire) care a fost subiectul unei întâmplări excepționale din trecut, întâmplare cu potențial horror și cu detalii înfricoșătoare. Tururile vor fi conduse de actori -ghizi care vor prezenta poveștile respective într-o manieră originală, în mai multe limbi de circulație internațională. Înafară de limba română sau engleză, la cerere, tripurile vor putea fi susținute și în maghiară, germană, spaniolă sau franceză.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Dorim să răspundem nevoii de recuperare a unor istorii locale pierdute sau neștiute de comunitate. Și dorim să facem acest lucru într-o manieră proaspătă, amuzantă și originală. Pe lângă acest aspect, dorim să creștem vizibilitatea orașului din punct de vedere turistic.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Tripurile dark în vechiul burg se adresează atât copiilor, cât și tinerilor sau seniorilor. Fie ei vorbitori de limbă română sau nu. Localnici sau călători prin cetatea de pe malul Someșului. Vom apela în primul rând la Centrul de Informare Turistică, vom utiliza rețelele de socializare, vom putea fi activi în perioada Untold, Tiff sau Electric Castle. Vom face o pagină de Facebook dedicată acestor călătorii în trecutul întunecat sau amuzant al orașului. Vom face spoturi radio sau teasere filmate distribuite în mediul online.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Publicul va asista la un one man show în mișcare, interactiv și educațional. Credem că, prin acest demers, orașul va fi privit cu alți ochi. Clădirile, străzile pe care avem impresia că le cunoaștem atât de bine și pe lângă care trecem zilnic, vor căpăta altă identitate. Una în care istoria noastră trecută marchează încă viața agitată a orașului. Pe lângă acest lucru, lumea care va participa la tripurile noastre dark va deveni la rândul ei un potențial ghid pentru alte cercuri de oameni. Practic, istoria va fi povestită din nou și din nou, într-un flux continuu. Sperăm să declanșăm un curent de evenimente stradale de o calitate superioară care să fie urmat și în alte centre, și de către alte comunități. Până la urmă, toată țara e plină de tripuri dark.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj