We are Something New
,,Mici gastronomi”
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de prieteni pasionati de lucru cu copiii si tinerii.
Cazino Centru de Cultură Urbană
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Proiectul "Mici gastronomi" este o inițiativă educativă și distractivă, destinată copiilor din comunitatea clujeană, cu scopul de a-i învăța pe cei mici să gătească mâncăruri simple și sănătoase, precum și să-i introducă în lumea culinară într-un mod interactiv și captivant.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Dorim să realizăm un Târg culinar pentru copii pentru a putea împărtăși preparatele lor cu membrii familiei, prietenilor și publicului, oferindu-le experiența de a-și prezenta mancarea și de a câștiga bani. O altă activitate pe care vrem să o desfășurăm este ca fiecare copil să guste sau să atingă un anumit produs iar pe baza aceasta trebuie să ghicească asta v-a dezvoltarea abilităților motorii fine, precum coordonarea ochi-mână.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Proiectul nostru răspunde nevoii comunității de a se preocupa de starea de bine a copiilor, oferindu-le un mediu armonios și plin de bucurie în care să se dezvolte. Prin activitățile creative și relaxante, ne propunem să contribuim la creșterea stimei de sine și la dezvoltarea abilităților artistice ale copiilor și motorii. "Mici gastronomi" răspunde nevoii de a educa copiii cu privire la importanța unei alimentații sănătoase, de a-i familiariza cu bucătăria și de a-i învăța abilități utile pentru viitor. De asemenea, contribuie la dezvoltarea unui mediu interactiv și distractiv, în care copiii să se simtă implicați și să descopere plăcerea gătitului.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă pe care vrem să îl implicăm în acest proiect sunt copii cu vârstele cuprinse între 7-13 ani, considerăm că această perioadă reprezintă o etapă importantă în care copii îți descoperă hobby-urile și pasiunile.
Cum doriți să promovați această idee?
Ne propune să ne folosim de platformele online ( Facebook și Instagram) folosind etichete cu Com on Cluj- Napoca și să vorbim cu publicul în diverse spații publice și să împărțim flyere accesibile și să realizăm un banner pentru ca publicul să participe la acest eveniment.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectele derulării proiectelor sunt următoarele: participanții vor învăța să pregătească mâncăruri simple și sănătoase, ceea ce va spori încrederea și independența lor în bucătărie, prin educație și exemple practice, copiii vor înțelege mai bine importanța nutriției adecvate și efectele acesteia asupra sănătății și nu în ultimul rând Proiectul va contribui la dezvoltarea unei comunități mai conștiente de importanța alimentației sănătoase și preocupată de implicarea activă a copiilor în activități educative și distractive.
Înapoi la idei