Inițiative
număr voturi
14
Sesiunea de vot s-a încheiat.
ARCHI TEAM
CONNECT POINT
Locul derulării inițiativei
Facultatea de Arhitectura si Urbanism / Str. Observatorului, Nr. 34-36, Cluj Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Ideea proiectului propune un program în vederea crearii de oportunitati si facilitati pentru participarea deplina a tinerilor si adultilor, sa-i pregateasca pe partea profesionala, sociala, a comunitătii şi la luarea deciziilor care îi privesc. Proiectul de fata propune infiintarea unor statii CONNECT POINT/zone de informare in diverse locatii pentru a avea un acces mai facil la informatiile care le-ar putea fi de folos studentilor in dezvoltarea lor viitoare. Avantaje -acces facil la informatia virtuala/digitala pentru colaborari interdisciplinare -schimb de experienta -colaborare interdisciplinara cu alti studenti ,pe proiecte comune de interes -promovarea materialelor de informare in statiile de acces -un numar cat mai mare de utilizatori care acceseaza informatia, fara a avea constrangeri de timp si spatiu(locatie)
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Pentru intitiatorii proiectului: achizitionarea conform devizului/demersuri pentru implementare catre facultatile enumerate/contactarea voluntarilor pentru ajutor pe partea de aplicatie virtuala/contactarea potentialilor colaboratori/contactarea verificarea ulterioara la 3 si 6 luni daca sistemul functioneaza conform desfasuratorului/preluarea echipamentului daca va fi cazul si mutarea lui in cazul in care acesta nu este folosit corespunzator Pentru utilizatori (publicul tinta): facilitatea accesului la informatia virtuala/digitala/schimb de experienta -colaborare interdisciplinara cu alti studenti ,pe proiecte comune de interes/promovarea materialelor de informare in statiile de acces. Promovarea materialelor (clipurilor activitatilor de mai jos) in locatiile CONNECT POINT . Accentul se pune pe o promovare inter-disciplinara (intre facultati) si aducerea acestor activitati mai aproape de cei care nu au acces la tehnologie si informarea celor care nu cunosc activitatile desfasurate in cadrul altor facultati. Pot fi proiecte de interes comunitatilor implicate la care pot adera persoanele interesate (exemplu in tipuri de evenimente ce implica workshopuri, ateliere de lucru-executie unde sunt implicati studenti, mestesugari, persoane cu abilitati in executia diverselor piese, amenajari,etc) persoane din cadrul publicului larg care doresc sa se implice in proiectele derulate. In cadrul Asociatiei Studentilor Arhitecti ASTA CLUJ se desfasoara activitati de amenajare, iar aceasta activitate care poate fi promovata in cadrul locatiilor Connect Point -un mijloc de promovare al activitatilor in randul celor care nu au accest la tehnologie si implicarea publicului larg. Implicarea (colaborarea) se poate extinde si catre activitati de genul : Proiecte Comunitare /Proiecte ale facultatilor /Proiecte studentesti sau diverse colaborari .
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Studentilor le este necesar un sistem de interconectare intre facultati si un spatiu de informare cu “liber acces” pentru activitatile desfasurate in viitor.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Facultatile enumerate la pc. 5 (tabel)/grupurile studentesti (din comunitati diferite) 1 Facultatea de Arhitectura si Urbanism Str. Observatorului, Nr. 34-36 2 Facultatea de Constructii Str. C-tin Daicoviciu nr. 15 3 Facultatea de Automatica si Calculatoare Facultatea de Inginerie Electrica Str. George Baritiu Nr. 26-28 4 Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronica si Mecanica Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului Bd. Muncii, Nr. 103-105 5 Facultatea de Instalatii B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 128-130
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
O mai buna informare in randul celor interesati, imbunatatire sistemului actual si gandirea unui acces mai facil, zona de acoperire pentru cei interesati promoveaza interconectarea si colaborarile interdisciplinare, ce au la baza interese comune in proiectele derulate.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj