Inițiative
număr voturi
44
Sesiunea de vot s-a încheiat.
aCél
UP-DATE the Botanical Garden
Locul derulării inițiativei
Grădina Botanică
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Grădina botanică "Alexandru Borza" din Cluj Napoca este locul iconic al oraşului pentru locuitorii acestuia, cum şi pentru studenți care învață biologie, și pentru turişti care vizitează orașul. Are o variație mare de plante botanice, dar din păcate lipsesc denumirile plantelor în limbi diferite şi din acest caz se pierde funcția grădinii. Scopul proiectului nostru este de a corecta această problemă, să corectăm greşelile şi să le scriem denumirea acestora în mai multe limbi: română, maghiară, germană, engleză şi latină.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Grădina acoperă 14 ha de teren și se găsesc aproximativ 10.000 de specii de plante. În cadrul activiății noastre, prin colaborare cu specialișt, profesori și elevi, v-om schimba tăblițele care indică numele florei din Grădina Botanică “Alexandru Borza”. Deoarece sunt multe plante, v-om cere ajutorul elevilor și studenților clujeni. Tăblițele vor fi dintr-un plastic durabil care vor rezista mulți ani, iar inscripția va fi aparentă în cinci limbi: latină, engleză, germană română și maghiară.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Având în vedere faptul că Cluj-Napoca este un oraş multicultural, plin cu oameni de naționalitate diversă, nu putem lăsa ca grădina botanică, care are zilnic un număr mare de vizitatori, să nu aibă denumiri în fiecare limbă şi să fie înțeleasă de toți. În acest fapt, nu doar exigența turiştilor se indestulează ci şi exigența studenților care parcurg o practică zilnica în acest domeniu.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm inițiativa pe rețele de socializare, în presă, la facultăți, pentru că dorim să ajungem la fiecare locuitor sau vizitător al orașului.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Proiectul va avea efect asupra elevilor, grupelor de grădiniță, studenților locali şi cele străine şi asupra celor care vizitează oraşul nostru. Dat fiind faptul că subtitlarea în minim trei limbi ne va ajuta în înțelegerea mai profundă şi în adunarea mai multor informații în limba noastră maternă sau engleză despre plantele expuse. Având în vedere acest fapt, grădina botanică va atrage mai multe vizitatori, aceste fiind studenți de biologie sau turişti.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj