Inițiative
număr voturi
118
Sesiunea de vot s-a încheiat.
ADD Cluj
GUK
Locul derulării inițiativei
Cluj - Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
GUK este o inițiativă prin care dorim să ne apropiem de tineri într-un mod unic. În cadrul acestei inițiative ne dorim, ca prin vizionarea de scurtmetraje și participarea la workshop-uri de dezvolatre personala, să trezim interesul participanților de a relaționa mai ușor cu cei din jur, de a se gândi la cariera profesională pe care o vor urma și să contribuim la dezvoltarea gândirii critice a acestora. Focusul central al workshop-urilor este dezvoltarea de soft skills, acele abilități transversale care le vor fi utile tinerilor atât la universitate, cât și pe mai departe la locul de muncă. Scurtmetrajele provin din spațiul germanofon și dorim astfel să aducem noi idei în comunitatea clujeană și să încurajăm tinerii spre a avea o viziune nouă asupra înțelegerii lumii contemporane. Inițiativa se va desfășura pe parcursul mai multor zile, urmând ca în ultima zi să aibă loc o simulare, unde participanții vor concura pe echipe pentru a dezvolta un plan propriu cu pașii necesari pentru a dezvolta parcursul ce ar trebui urmat de tineri pentru a ajunge la cariera dorită.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
În cadrul proiectului se vor desfășura următoarele activități: O seară de vizionare de scurtmetraje și patru zile de workshop-uri pe teme precum – Voluntariatul, un prim pas important spre o carieră de success sau importanța leadership-ului. La sfârșitul fiecărei activități participanții vor putea lua parte la un schimb de idei/ dezbatere constructivă în urma a ceea ce au învățat.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul nostru răspunde unei multitudini de necesități printre care se numără și nevoia de cunoaștere și de dezvoltare a gândirii critice a tinerilor clujeni, și de inițiere a acestora în cariera profesională pe care o vor allege. Analiza unei situații critice și găsirea rapidă a unor rezolvări aplicabile este o abilitate ce necesită dezvoltată în rândul generațiilor tinere. O altă nevoie la care răspunde inițiativa noastră este aceea a comunității germane de a-și face cunoscute tradițiile și valorile. De asemenea, inițiativa corespunde și nevoii tinerilor de a participa la dezbateri publice și de a-și exprima părerea liber într-un mediu deschis, în care le va fi respectată, ascultată și de ce nu dezvoltată. Este de altfel și o oportunitate de socializare, un cadru în care tinerii să uite de mediul online și de presiunile acestuia, un cadru în care schimbul de informații se face direct, față în față și fără constrângeri. În plus, organizarea acestei serii de workshop-uri extinde gama de activități pe filieră germană la nivel local, dând șansa comunităților de tineri vorbitori de limba germană să ia parte la evenimente desfășurate în limba în care studiază.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm această inițiativă tuturor celor interesați de cultura germană, realitățile contemporane ale societății și de a afla de la alți tineri ce ar fi necesar pentru a-și urma visul în cee ace privește cariera, și nu numai. Dorim să promovăm această inițiativă atât prin intermediul Facebook-ului, fiind unul dintre cele mai folosite mijloace de comunicare în rândul tinerilor, dar și în presa scrisă și prin distribuire de afișe și flyere în oraș.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectele pe care ni le dorim cu această inițiativă sunt dezvoltarea abilităților de comunicare a participanților și alte soft skills necesare tuturor tinerilor, lărgirea orizontului de cultură și cunoaștere a acestora și inițierea lor în mediul professional. De asemenea, dorim ca prin aceste activități să contribuim la creșterea nivelului de tineri implicați activ în societate, și ca tinerii să fie mai conștienți de oportunitățile de angajare ale pieței clujene, . Aceștia vor știi cum să scrie corect un CV sau să abordeze cu succes un interviu și vor putea acumula cunoștințe într-un cadru de învățare non-formală și interactivă referitoare la un subiect esențial al vieții lor, și anume, cariera.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj