Inițiative
număr voturi
113
Sesiunea de vot s-a încheiat.
More Colour for the Community
Mein Job Akademie - Academia de Joburi
Locul derulării inițiativei
Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul “Mein Job Akademie” constă în organizarea a trei workshop-uri pentru tineri pe diferite teme, care vor fi susținute de către companii de top din Cluj-Napoca, precum Sykes și Office Depot. Focusul central al workshop-urilor este dezvoltarea de soft skills, acele abilități transversale care le vor fi utile tinerilor atât la universitate, cât și pe mai departe la locul de muncă. De asemenea, vom dezbate și tema angajabilității și vom vorbi despre cum se scrie un CV și informații prețioase pentru angajare.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitățile realizate în cadrul inițiativei sunt: organizarea unei serii de workshop-uri pentru studenți în limba germană pe teme relevante academic sau cu relevanță în viitoarea carieră, discuții ulterioare workshopurilor cu experți din diverse arii de lucru, posibilitate de networking între studenții vorbitori de limba germană și speakeri.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Credem că această inițiativă corespunde necesității tinerilor de a se preocupa de viitorul lor și de ceea ce îi va aștepta în drumul pe care îl vor parcurge spre găsirea unei cariere potrivite. În cadrul actului educațional poate fi identificată o lipsă în ceea ce privește orientarea în carieră, de aceea există un număr mare de elevi (și chiar de studenți) care nu cunosc elemente de bază din acest domeniu. Inițiativa noastră ar putea ajuta și la scăderea ratei de abandon academic, deoarece majoritatea studenților care renunță la studiile superioare, o fac din cauza lipsei de informare, care duce la alegerea necorespunzătoare a facultății. În plus, organizarea acestei serii de workshop-uri extinde gama de activități pe filieră germană la nivel local, dând șansa comunităților de studenți vorbitori de limba germană să ia parte la evenimente desfășurate în limba în care studiază.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm această inițiativă tuturor celor care sunt interesați de domeniul profesional și care vor să își lărgească cunoștințele în ceea ce privește această latură. Promovarea va avea loc în principal pe platformele online (FB, Instagram), prin trimiterea de mailuri rețelelor vorbitorilor de limba germană, dar și prin intermediul unor materiale publicitare precum afișe și flyere.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectele pe care ni le dorim prin această inițiativă sunt: ca tinerii să fie mai conștienți de oportunitățile de angajare ale pieței clujene, . Aceștia vor știi cum să scrie corect un CV sau să abordeze cu succes un interviu și vor putea acumula cunoștințe într-un cadru de învățare non-formală și interactivă referitoare la un subiect esențial al vieții lor, și anume, cariera.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj