Inițiative
număr voturi
153
Sesiunea de vot s-a încheiat.
XR Med
Învață să salvezi vieți! Fii erou!
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
XR Med a luat naștere pentru a rezolva o problemă cu care societatea noastră se confruntă zi de zi, și anume lipsa educației în rândul populației generale cu privire la măsurile de prim-ajutor ce trebuiesc luate în cazul unui stop cardiorespirator. Scopul acestui proiect este de a educa persoanele în vederea efectuării resuscitării cardiopulmonare.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fizic - Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Campania Învață să salvezi vieți! Fii erou! a luat naștere pentru a rezolva o problemă cu care societatea noastră se confruntă zi de zi, și anume lipsa educației în rândul populației generale cu privire la măsurile de prim-ajutor ce trebuiesc luate în cazul unui stop cardiorespirator. Scopul acestui proiect este de a educa persoanele în vederea efectuării resuscitării cardiopulmonare, de la preșcolari până la persoane în vârstă, deoarece considerăm că toate persoanele ar trebui să cunoască măsurile de prim-ajutor.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Dorim să realizăm 4 mari campanii de predare de prim-ajutor pentru populația din Cluj-Napoca, 2 în septembrie și 2 în octombrie. Locația desfășurării cursurilor de prim-ajutor va fi în incinta unei săli de fitness din Cluj-Napoca, accesul fiind deschis publicului larg. Trainerii sunt studenți la medicină cu experiență în activitățile didactice de prim ajutor. Un atelier are durata de 3 ore și cuprinde noțiuni legate de resuscitarea cardiopulmonară și dezobstrucția de cale aeriană, incluzând o parte teoretică și o parte practică.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Credem că această inițiativă răspunde unei nevoi esențiale și generale, și anume creșterea educației privind resuscitarea cardiopulmonară cu scopul de a scădea mortalitatea persoanelor ce decedează în urma unui stop cardiorespirator.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Considerăm că toate persoanele trebuie să cunoască măsurile de prim-ajutor, astfel ne adresăm întregii comunități din Cluj-Napoca.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovare în social media pe Instagram, Facebook și LindekIn, și promovare prin materiale promoționale de tip flyere în spațiile publice. Totodată vom avea și un website de prezentare a inițiativei care va fi întipărit pe flyerele distribuite. Astfel, justificarea hostingului pentru website face referite la promovarea training-urilor și creării unei identități vizuale a inițiativei.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Considerăm că acest proiect va îmbunătăți considerabil cunoștințele privind resuscitarea cardiopulmonară în cadrul populației generale clujene.
Înapoi la inițiative
Galeria foto
Evenimente legate de inițiativă
 • Învață să salvezi vieți! Fii erou!
  XR Med
  Învață să salvezi vieți! Fii erou!
  #Health#Learning
  2022-10-29 10:00 - 2022-10-29 14:00
  Catedra de Limbi Moderne UMFIH
  XR Med organizează un curs de prim-ajutor gratuit dedicat tuturor persoanelor interesate de domeniul resuscitării cardiopulmonare. Dacă vrei să aflii ce trebuie să faci atunci când o persoană se prăbușește în fața ta, sau daca o ...
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger