Inițiative
număr voturi
0
Sesiunea de vot s-a încheiat.
spoTeam
InstaSpot
Locul derulării inițiativei
Municipiul Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
InstaSpot este o rețea ce aduce la un loc poveștile locurilor inedite din municipiul Cluj-Napoca prin intermediul rețelei de socializare Instagram și creează cadrul de promovare a locurilor prin cea mai dinamică și utilizată aplicaţie de social media din România. Rețeaua îs dorește să promoveze cele mai "instagramabile" locuri din oraș prin intermediul bulinelor InstaSpot amplasate în zone cheie ale orașului. Astfel, oamenii pot descoperi detalii și informații despre zona respectivă prin scanarea codului QR aflat pe bulinele InstaSpot.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
În cadrul rețelei InstaSpot, se vor amplasa aproximativ 10 buline de dimensiuni 1-2 metri în câteva dintre cele mai frumoase locuri din municipiul Cluj-Napoca. Pe aceste buline, va exista un cod QR care îi vor redirecționa pe utilizatorii rețelei către o platformă/site unde vor găsi anumite informații esențiale despre acel loc. (ex: istoria locului, evenimente în desfășurare, poze cheie a locației, etc.)
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Cluj-Napoca este un oraș în care zilnic tranzitează zeci de mii de oameni. Prin intermediul rețelei dorim să promovăm cele mai frumoase și inedite locuri pe care turiștii și comunitatea locală să le descopere și promoveze mai departe prin intermediul rețelelor de socializare.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Principalul pilon al aceste inițiative o reprezintă aplicația Instragram, cea mai folosită rețea de socializare în rândul tinerilor. Prin intermediul acestei aplicații dorim să promovăm cele mai frumoase locuri de fotografiat din Cluj-Napoca. Promovarea standard va avea loc prin această aplicație cât și prin mijloace clasice cu ajutorul partenerilor care vor dori să se alăture acestei rețele. Totodată, bulinele amplasate vor reprezenta în sine un mod de a promova această inițiativă. Grupul țintă este format din utilizatorii Instragram care vor fi un element esențial în promovarea rețelei cât și turiști, studenți, tineri care locuiesc și muncesc în oraș.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Dorim să creăm o rețea în care fiecare utilizator să poată promova la rândul său locurile inedite din oraș cât și să aibă posibilitatea de a se informa și de a împărtăși experiențele, fotografiile, evenimentele s.a.m. d din zonele în care vor fi amplasate bulinele.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj