Inițiative
număr voturi
126
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Kaleidoscop
Kaleidoscop
Locul derulării inițiativei
In Casa Memoriala Matei Corvin si imprejurimile acesteia
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Propunem un eveniment defasurat pe durata unui weekend in care publicul interesat poate participa la evenimente de stimulare a gandirii creative si familiarizare cu mediul artistic local: workshopuri cu tehnici specifice pe domenii, prelegeri, expozitii.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
In cadrul Kaleidoscopului se vor desfasura workshopuri, prelegeri tinute de carte persoane invitate din sfera artei, evenimente de socializare si expozitii artistice.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
O prima nevoie la care raspunde proiectul nostru este cea a lipsei medierii culturale pentru publicul larg. Proiectul nostru raspunde curiozitatii oamenilor interesati de arta prin intermedierea acesteia intr-o maniera accesibila, intr-un eveniment de tip porti deschise, cu accent pe partea practica. In al doilea rand, Kaleidoscop vine cu un raspuns la nevoia de promovare a studentilor Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, eveniment prin intermediul caruia dorim sa aducem lucrarile studentilor mai aproape de publicul neavizat, posibil interesat de a afla mai multe despre universul creativ al acestora.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul tinta principal caruia ne adresam sunt tinerii din Cluj Napoca, liceenii si studentii care nu au interactionat direct cu mediul artistic, dar care sunt insa interesati sa isi extinda capacitatile de creatie. Totodata, activitatile desfasurate in cadrul evenimentului sunt deschise publicului larg, dornic de a consuma arta si a parcurge activitati educative ce se pot transforma in hobby-uri. Promovarea se va desfasura pe platformele de social media si offline prin materiale print.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul derularii initiativei este legat de extinderea cunostintelor participantilor la activitati in sfera creativitatii si a mediului artistic local. In acest fel, dorim sa fidelizam un public nou la activitatile desfasurate de catre comunitatea noastra, sa sprijinim studenti in a deveni mai cunoscuti cu creatiile acestora si sa promovam arta intr-o maniera prietenoasa.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Galeria foto
Evenimente legate de inițiativă
 • Kaleidoscop
  Kaleidoscop
  Kaleidoscop
  #Meet-Up#Grow-Up
  2019-11-22 18:30 - 2019-11-24 18:00
  Casa Matei Corvin/Sediu central. Pța. Unirii nr. 31
  "Kaleidoscop" este festivalul Universității de Artă si Design din Cluj-Napoca care propune familiarizarea elevilor și a publicului larg cu mediul artistic. Această familiarizare se face prin intermediul unor activități atât practice cât și teoretice care ...
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Cluj-Napoca 100
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Asociația Fapte
 • Niște Oameni
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj