Inițiative
număr voturi
117
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Cercul de Arhitectură
Arhitectura pentru toți
Locul derulării inițiativei
-unitatea de aplicație (școala copiilor) cu o expoziție după.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Cercul de Arhitectură este un proiect foarte drag al Asociației Studenților Arhitecți- Cluj, care, din 2014, desfășoară lunar activități împreună cu elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă, elevi cu dizabilități. Prin intermediul acestor activități încercăm să le transmitem informații utile despre mediul în care trăiesc și cum să și-l organizeze cât mai bine. Prin discuții, machetat și modelaj, acești copii învață într-un mod plăcut, care le dă posibilitatea să fie extrem de creativi. Un plus al acestor întâlniri este reprezentat de aspectul lor social. Este foarte important pentru acești copii să socializeze, să creeze conexiuni și să-și facă noi prieteni. Pornind de la aceste idei, ne-ar face mare plăcere să implicăm cât mai mulți tineri în procesul de învățare al arhitecturii și în cel de interacționare cu cei mai sinceri membri ai comunității nostre. Propunem un atelier tip ”work-shop” interactiv. Tema de discuție, desen și machetat va fi una legată de spații interesante pentru copii (locuri de joacă, pavilioane, curtea școlii, sala de clasă etc) care se vor materializa prin machete, picturi, desene. Discutăm, desenăm, construim, folosim împreună. Suntem o echipă de studenți arhitecți, membrii în Asociația Studenților Arhitecți – asta Cluj, în cadrul căreia a luat naștere și proiectul Cercul de Arhitectură. Suntem pasionați de arhitectură și de modul în care spațiul construit influențează interacțiunea umană și în același timp credem că o sursă inepuizabilă de inspirație și creativitate sunt copiii. Cercul de Arhitectură are ca scop dezvoltarea exercițiului de creație de la vârste fragede și materializarea ideilor.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitățile tip ”workshop” vor prima, în partea inițială. Vor avea loc discuții, activități de machetat și ilustrarea ideilor participanților. Această etapă va fi urmată de o expoziție în care să prezentăm clujenilor ideile și nevoile acestor copii.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Acest proiect răspunde nevoii de Grow-up, nevoii de interacțiune, întrajutorare, comunicare și informare a generației tinere.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să o promovăm inițiativa prin activitățile asociației, în mediul online, dar si prin afișe. Grupul țintă este cel al elevilor de toate vârstele. Este perioada în care o persoană se poate dezvolta și dobândi cu cea mai mare ușurință un set de informații.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Această activitate va încuraja colaborarea și buna comunicare a elevilor noștri, dar și aducerea în lumină a necesității de a acorda atenție membrilor comunității care ar beneficia cel mai mult de pe urma oricărei interacțiuni: copiii cu dizabilități.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj