Inițiative
număr voturi
1
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Phoenix Girls
Expendables
Locul derulării inițiativei
Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Prin intermediul acestei initiative, ne dorim sa aducem in prim-plan elevii din Cluj-Napoca si sa ii ajutam sa isi extinda viziunea, sa se cunoasca mult mai bine pe ei insisi, iar mai apoi sa cunoasca cu adevarat orasul in care locuiesc. Acestia vor avea sansa sa isi exprime opiniile si ideile legate de complicatiile care stau in calea dezvoltarii orasului. Este o oportunitate de implicare a elevilor in tot ceea ce tine de Cluj-Napoca. Toate atelierele vor fi educatie non-formala, intrucat ne dorim sa implementam ideea de educatie prin joaca.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
In cadrul proiectelor vor exista 3 ateliere saptamanale, a cate 2 ore fiecare, pe o perioada totala de 2 luni, adica 8 saptamani.In cadrul acestor sesiuni, prin educatie non-formala, copiii vor avea sansa in primul rand sa se descopere pe ei insisi, iar mai apoi sa descopere dificultatile cu care se confrunta comunitatea noastra. Pentru fiecare atelier la care vor participa elevii, se va crea o agenda clara, cu activitati de invatare.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Un numar foarte mare de studenti si chiar liceeni fac voluntariat in diverse organizatii din Cluj-Napoca, insa implicarea elevilor in societate este foarte redusa, motiv pentru care ne dorim implementarea acestui proiect si punerea in prim-plan a copiilor de scoala generala, care au un potential extraordinar, insa nu foarte multe oportunitati la care sa participe. Pentru a face acest lucru, in primul rand, este mevoie ca elevii sa cunosasca realitatea comunitatii in care traiesc, ca mai apoi sa se poata implica. Cu cat neovile clujene sunt cunoscute de la o varsta din ce in ce mai frageda, cu atat creste gradul de implicare al acestora. In programa scolara nu exista materii care sa le ofere elevilor acest tip de informatii, iar acest proiect se adreseaza acestei nevoi.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Acest proiect este adresat copiilor, mai exact elevilor de clasele a IV-a pana in clasa a VIII-a. Ne propunem sa ajungem la 250 de participanti. Cum vom face asta? Vom promova acest viitor proiect in toate cele aproximativ 31 de scoli din Cluj-Napoca. Vom incepe prin a contacta cadrele edidactice sau directorii centrelor d einvatamant, urmand ca mai apoi sa prezentam in fata parintilor si a copiilor aceasta initiatuva, iar cei dornici de participare se vor putea inscrie.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin intermediul acestui proiect ne dorim sa crestem stima de sine a fiecarui scolar participant in proiect, astfel incat acestia, prin descoperirea personala a calitatilor si defectelor sa fie in masura sa isi dea seama de contributia pe care o pot aduce in acest oras. Ne dorim sa le oferim participantilor informatii despre sustenabilitate in sens general, despre comunitatea clujeana si dificultatile cu care aceasta se confrunta. Noi credem cu tarie ca, pornind de la nivel personal cu obiceiurile pozitive, putem ajunge la intreaga comunitate pe termen lung. Intrucat tinerii reprezinta viitorul orasului, prin formarea acestora in cetateni model, Cluj-Napoca, poate creste si mai mult din toate punctele de vedere, in drumul de a deveni un oras conform standardeleor europene.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj