Inițiative Câștigătoare
număr voturi
57
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Clujul Altfel
Povesti, Valuri si Marketing
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Clujul Atlfel este un grup informal de initiativa format în 2016 de catre George Olteanu si Alexandru Bogdan, continuat în 2019 de catre Eduard Neacsu si Catalin Iurcut cu scopul de a organiza proiecte de tip outside the box. În cadrul grupului informal de initiativa Clujul Altfel s-a pus mereu accentul pe partea de comunitate si industrii creative. Biz-Art a reprezentat un apel de proiecte artistice în urma caruia 3 tineri aspiranti siau organizat propria expozitia la Cinema Dacia, evoluând de la prima editie din 2016 când a fost doar un trainning antreprenorial pentru artisti. “ Si Clujenii Viseaza Câteodata “ a fost o seara de educatie nonformala pentru copii în care am citit povesti si am încercat sa le corelam sensul cu realitatea actuala gasind solutii la probleme recurente ca discriminarea, bullyingul sau comunicarea cu parintii. Pe partea distractiva s-a organizat în cadrul aceluiasi proiect si proiectie de filmulete si sesiuni de cântece si improvizatie la chitara. “ Povesti,valuri si Marketing “ a reprezinta punctul de plecare pentru proiectul de comunitate online locala. Pentru prima editie format a fost divizat în 3 sectiuni, una de povesti inspirationale, a 2-a de dezbatere de tip Karl Popper si ultima de tehnicalitati de tip marketing sub forma legaturii industriei auto cu Spotify. Finalul a fost condimentat cu trecere în revista a articolelor din blogosfera locala.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Parcul Etnografic
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
“Povesti, Valuri si Marketing” reprezinta o întâlnire a creatorilor de continut, aflata la a 2-a editie, dupa cea de la Cinema Marasti din 2019, ce se desfasoara sub umbrela a trei mari formate: povesti inspirationale din lumea online-ului, activari pentru participanti ce reprezinta valurile si panel-uri de dezbatere privind actualitatiile din domeniu. Anul trecut am avut 3 sesiuni inspirationale despre povestile de viata ale creatorilor de continut, cu durata de 10 minute, sustinute de Adelina Ababei - fondator Dar Media, Cristina Loghin - ex Reporter la Tonik Show-Look Tv si Cristian Boldor - Copywriter la Worwag Pharma Romania. La nivel de valuri, am avut o dezbatere de tip Karl Popper, cu o echipa pro si una contra, compusa din câte 3 persoane. Topicul a fost " Este sexualitatea justificabila în actiunile de promovare realizate de catre influenceri ?". Au fost 5 runde a câte 10 minute, prima runda si a 2-a cu argumentele fiecarei echipe, a 3-a de demontare si a 4-a de raspuns. A 5-a runda va fi de întrebari din partea publicului. Echipa Pro a fost formata din Bogdan Obuf (Blogu' lui Bogdan), Sabin Danita- Producator Executiv EBS Radio si Vasile Manu- eClujeanul. Echipa Contra a fost compusa din Loredana Gita- Sedusa cu Pluta, Radu Deac- Mistah White si Anca Şerban Zona de marketing a fost reprezentata de o prezentare tehnica de 15 minute despre noutatile dintr-o retea sociala, alaturi de o revista a presei din postarile online, facilitate de Lucian Costea - Digital Marketing Specialist @ Compexit ŠKODA si Cristian Berbece- Blogger şi Specialist Marketing Hanna Instruments- Online Review
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
In faza 0 vom realiza un studiu de piata pre-eveniment, post-eveniment si în timpul evenimentului despre cum arata lumea creatorilor de continut, în speta care sunt aspiratiile si tematicile pe care le vizeaza microinfluencerii pentru productiile viitoare si de asemenea ce si-ar dori si publicul, esantionul vizat fiind de 100 de persoane, studiul va fi realizat atât online, cât si offline. Acest sondaj de opinie ne va ajuta în acelasi timp pentru a adapta proiectul la nevoile beneficiarilor. In principal va fi o utilizata o platforma online pentru competare, iar promovarea acestuia va fi realizata printr-o postare sponsorizata pe Facebook, ce va avea si un premiu de tip vocuher care sa motiveze cât mai multe persoane sa raspunda la întrebari. La nivel strict de eveniment, acesta va fi împartit în sectiunile povesti, valuri si marketing. La nivel de povesti vorbim despre istorisiri inspiratioale din lumea online-ului , pe partea de valuri vorbim de activari si degustari pentru participanti iar partea de marketing este elementul educational, cel în care se dezbat subiecte de interes din domeniu. Campania #carausuldecarti a mers foarte bine în prima editie, asa ca o vom continua si în acest an. Practic daruim carti si incurajam participantii sa dea mai departe cartile folosind hastagul #carausuldecarti. Este o idee de promovare a cititului, inspirata dupa cartea "Fata care citea în metrou " de Christine Feret-Fleury.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Acest proiect atinge nevoia de infomare si educare a cititorului, vorbind despre descoperire noilor tehnici de marketing, a surselor moderne de promovare a informatiei, fiind bine stiut faptul ca odata ce un microinflucener sau chiar un influencer îsi pune stampila pe un anumit produs, succesul la nivel de vizibilitate si vânzari este aproape garantat.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
tineri cu varsta intre 14-35 pasionati de marketing, tehnici de marketing, persoane pasionate de noutati din lumea marketingului.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Online prin intermediul anunturilor targetate Facebook.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cel putin 30 de participanti la evenimente Reach în online de cel putin 10 000 de persoane Cel putin 5 apartii în presa.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare