Inițiative Câștigătoare
număr voturi
56
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Clujul Altfel
Antreprenor în jocuri de societate
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Clujul Atlfel este un grup informal de initiativa format în 2016 de catre George Olteanu si Alexandru Bogdan, continuat în 2019 de catre Eduard Neacsu si Catalin Iurcut cu scopul de a organiza proiecte de tip outside the box. În cadrul grupului informal de initiativa Clujul Altfel s-a pus mereu accentul pe partea de comunitate si industrii creative. Biz-Art a reprezentat un apel de proiecte artistice în urma caruia 3 tineri aspiranti siau organizat propria expozitia la Cinema Dacia, evoluând de la prima editie din 2016 când a fost doar un trainning antreprenorial pentru artisti. “ Si Clujenii Viseaza Câteodata “ a fost o seara de educatie nonformala pentru copii în care am citit povesti si am încercat sa le corelam sensul cu realitatea actuala gasind solutii la probleme recurente ca discriminarea, bullyingul sau comunicarea cu parintii. Pe partea distractiva s-a organizat în cadrul aceluiasi proiect si proiectie de filmulete si sesiuni de cântece si improvizatie la chitara. “ Povesti,valuri si Marketing “ a reprezinta punctul de plecare pentru proiectul de comunitate online locala. Pentru prima editie format a fost divizat în 3 sectiuni, una de povesti inspirationale, a 2-a de dezbatere de tip Karl Popper si ultima de tehnicalitati de tip marketing sub forma legaturii industriei auto cu Spotify. Finalul a fost condimentat cu trecere în revista a articolelor din blogosfera locala.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
The Guild Hall, FSEGA
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
“Antreprenor în jocuri de societate” reprezinta o serie de competitii de tip jocuri de societate cu tematica antreprenoriala aflata la a 2-a editiei, dedicata în principal tinerilor, studentiilor aspiranti în tainele mediului de afaceri. Vorbim aici de Europolis, Capital +, B-dixit, B-activity, Stone age, Saboteur, Catan, Carcassonne, Dungeon and Dragons, Sah, Rummy si Povesti Intunecate. Dupa cum ati observat se propune reinterpretarea jocurilor de Activity si Dixit sub forma antreprenoriala, în speta un Acitivity cu termeni din domeniul business, iar la Dixit pentru baza vorbim de o harta comunitara a Clujului pe care se evolueaza în timpul jocului. De data aceasta vom uni acest proiect cu evenimentul "Auzi, tu esti Antreprenor ", iar conceptul va avea si un concurs de cultura generala de tip Kahoot.it si Trivia România.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
La nivel de activitati vorbim în primul rând de reinterpretarea jocului de Dixit si cel de Activity în fomat business, unde se va crea o noua baza de progres a jocului de Dixit cu harta comunitara a Clujului si la nivel de Acivity se vor dezvolta cartonase ce contine terminologie business. Celelalte jocuri de societate care se vor practica vor fi: de Europolis, Capital +,Stone age, Saboteur, Catan, Carcassonne, Dungeon and Dragons, Sah si Rummy. Pe partea de cultura generala Trivia România va avea mai multe sectiuni ce cuprind istoria, sportul si geografie tarii noastre. Kahoo.it se va concentra pe partea de întrebari despre industria alimentara din Cluj si Transilvania, iar raspunsurile se vor bifa folosind telefonul mobil. Vom realiza un studiu de piata pre-eveniment despre universalitatea jocurilor de societate, care sunt cele mai îndragite si daca au vreo influenta sau chiar vreo importanta în activitatea antreprenoriala a pasionatiilor, esantionul vizat fiind de 100 de persoane, studiul va fi realizat atât online, cât si offline. Acest sondaj de opinie ne va ajuta în acelasi timp pentru a adapta proiectul la nevoile beneficiarilor. In principal va fi o utilizata o platforma online pentru competare, iar promovarea acestuia va fi realizata printr-o postare sponsorizata pe Facebook, ce va avea si un premiu de tip vocuher care sa motiveze cât mai multe persoane sa raspunda la întrebari.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Acest proiect vine ca o componenta educativa informala a tinerilor pasionati de antreprenoriat, care îsi propune sa antreneze capacitatiile de negociere, strategie si gestiunea resurselor de diferite tipuri cu scopul de a-i pregati pentru intrarea în business cu un set de cunostinte utile si de asemenea pentru a compensa discrepanta teoretie utila - practica ce se face în scoala.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
tineri pasionati de antreprenoriat, care îsi propune sa antreneze capacitatiile de negociere, strategie si gestiunea resurselor.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Online prin intermediun anunturilor targetate Facebook.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cel putin 60 de jucatori participanti Reach în online de cel putin 20 000 de persoane Cel putin 5 apartii în presa.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare