Inițiative
număr voturi
55
Sesiunea de vot s-a încheiat.
HANDICOPE
UP y (our) limits !
Locul derulării inițiativei
Cluj- Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul este relevant din perspectiva faptului că are un caracter unic, este coordonat exclusiv de persoane cu dizAbilităţi. Propunem ca activități: ateliere creative handmade alături de tineri fără dizabilități, seri tematice interactive si de karaoke , ieșiri la spectacole de stand-up comedy /teatru / film. Nu putem estima toate beneficiile proiectului, cele mai importante fiind beneficiile pe plan psihologic pe care le va oferi tinerilor cu dizabilități. Faptul că vor participa la ateliere handmade creative alături de persoane valide, vor ieşi mai des din casă, participând la diverse acțiuni , va avea, pe termen lung, o importanță uriașă în stoparea depresiei acestor persoane și îmbunătățirea stării generale a acestora , care se poate traduce si prin o îmbunatățire a situației lor medicale. Prin intermediul acestei inițiative, persoane cu dizabilități vor fi conectate la oportunități ce le vor aduce în mijlocul comunității căreia îi aparțin, vor fi implicate activ în viața socială a acesteia. Pentru această finanţare ne recomandă încăpăţânarea , determinarea de a arăta că putem fi o resursă, suntem un grup de autoreprezentanţi persoane cu dizabilităţi şi promovăm ideea că SE POATE ! .
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Seri de şezătoare (creare bijuterii handmade din mărgele ) - la sediul Handicope ( Motilor 64) O seara de karaoke ( Motilor 64) Ieşiri în comunitate a tinerilor cu dizabilităţi ( participare spectacole de teatru , stand-up comedy ) - cel putin 20 participanti cu dizabilitati si 7 persoane valide
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
O mai mare deschidere faţă de abilităţile noastre şi nevoile noastre , reducerea stigmatizării şi a stereotipiilor sociale , o mai bună inter-cunoaştere şi toleranţă.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
In social media , in principal
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
O mai mare deschidere faţă de abilităţile noastre şi nevoile noastre , reducerea stigmatizării şi a stereotipiilor sociale , o mai bună inter-cunoaştere şi toleranţă.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj