Inițiative
număr voturi
154
Sesiunea de vot s-a încheiat.
LECTURA CREATIVA
“Povești Magice” - Atelier recreativ în limba engleză pentru copiii refugiați ucraineni
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
TINERI DORNICI SA ORGANIZAM NISTE ACTIVITATI CREATIVE MINUNATE PENTRU COPII.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Eveniment fizic. Centrul de cultură urbană Cluj-Napoca Am optat pentru Centrul de cultură urbană Cluj-Napoca pentru a putea posibilitatea diversificării activităților.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Scopul atelierului Povești Magice este acela de a ajuta copiii să depăşească experienţe de viaţă stresante, dându-le curajul de a compune imagini complet noi, creând personaje şi poveşti. În contextul acestei perioade, este de ajutor să aducem zâmbete și bucurie copiilor refugiați ucraineni, iar activitățile atelierului recreativ Povești Magice vor să arate copiilor că sunt respectaţi şi apreciaţi, învățându-i mai multe despre ei, despre diferențele dintre ei și ceilalți și despre cum pot transforma orice emoție într-o resursă, prin improvizație, joc de rol și creativitate.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. Atelier de pictură - bun prilej de a-i încuraja să se exprime; fiecare copil va putea picta o poveste magică pe pânză, lăsând frâu liber imaginației. 2. Atelier de lectură - story telling - în cadrul acestui atelier copiii vor asculta povești care au în spate o morală sănătoasă și din care pot învăța ceva. Programul evenimentului: Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10:00 - 14:00. În prima parte a evenimentului vom avea activități interactive de cunoaștere Ulterior vom trece la implementarea atelierelor. În cadrul atelierul de pictură copiii pot să-și folosească imaginația pentru a da viață unei povești pe pânză, tablou pe care îl pot lua acasă, la final. Ultimul atelier se va desfășura cu toți copiii, formându-se un cerc de lectură. Evenimentul se va încheia cu savurarea unei gustări sănătoase și premierea fiecărui participant. Premiile de participare vor consta în cărți educative.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Depăşirea experienţelor de viaţă stresante, Recreere, Integrare și socializare.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Beneficiarii direcții al acestui proiect sunt copiii refugiați ucraineni din municipiul Cluj-Napoca, cu vârsta cuprinsă între 5 și 13 ani.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În vederea vizibilității proiectului și informării populației vor fi realizate materiale publicitare, story-uri cu hashtag #comoncluj, comunicate de presă, informarea școlilor și a grădinițelor din Cluj-Napoca prin e-mail etc. Activităţile vor beneficia de o cât mai largă acoperire mediatică, prin utilizarea de diverse forme de comunicare (pagina de facebook, respectiv instagram). Pe pagina grupului nostru de inițiativă și a colaboratorilor vor fi afişate informaţii cu privire la proiect, ora și locul de desfășurare al evenimentului propus, evidenţiind sprijinul primit din partea Com’on Cluj-Napoca 2022. Tot în susținerea vizibilității se va expune cel puţin un afiş cu informaţii despre proiect într-un loc uşor vizibil, în locul de desfășurare a proiectului. Echipa de proiect va purta tricouri inscripționate.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Vrem ca această inițiativă să aducă zâmbete pe chipurile copiilor refugiați ucraineni.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Banca Comercială Română
  • Cluj for European Year of Youth 2022
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Centrul de Resurse Citizen Y
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
  • ClujHub
  • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger