Poli Guys
Ce spun studenții? - UTCN edition
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de studenți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, coagulat în vederea atingerii unui obiectiv comun. Interesul nostru principal este continua dezvoltare și îmbunătățire a experienței de student în cadrul instituției. Pentru îndeplinirea celor menționate, ne axăm pe îmbinarea utilului cu plăcutul, atât în organizarea evenimentelor cât și în desfășurarea propriu-zisă a acestora.
Ne dorim o locație care dispune de scenă, loc pentru public și pentru echipamentul tehnic pentru buna funcționare a programelor necesare, locație precum Casa de Cultură a Studenților sau Cinema Dacia.
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Tendința actuală a tinerilor de a profita de contextele sociale este în stagnare, după o lungă perioadă de scădere. Fiind declarat anul sănătății mintale, principalele soluții se învârt în jurul activităților de divertisment care conferă o stare de relaxare și desprindere din cotidianul încărcat.
Ideea este inspirată dintr-un show de divertisment, cu o popularitate ridicată. În versiunea noastră, întrebările sunt adaptate grupului țintă, iar ideea oferă tinerilor noi oportunități de socializare.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Proiectul va lua forma unui joc. Două echipe de câte 5 persoane o să concureze una împotriva celeilalte. Scopul lor este să găsească cele mai populare răspunsuri date de un eșantion prestabilit de studenți. Echipa care oferă cel mai popular răspuns și adună cel mai mare număr de puncte câștigă runda. În total se joacă 5 runde, iar echipa care câștigă cele mai multe runde trece mai departe în runda fulger. Aceasta este compusă din 5 întrebări, iar cei 2 participanți din echipa câștigătoare au câte 30 de secunde pentru a răspunde la întrebări.
Răspunsurile întrebărilor utilizate în joc vor fi colectate într-un mod inedit, prin consultarea studenților în campusurile universitare, lucru care le conferă relevanță, iar publicului un mod mai accesibil de empatizat cu situațiile ironice întâmpinate în viața de student.
Prezentatorul are rolul de a angrena atât participanții cât și publicul, de a întreține atmosfera și de a crea contextul dorit de noi.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Proiectul nostru se adresează studenților clujeni care sunt în căutare de noi activități sociale și de divertisment în care să iasă din zona de confort, să dezvolte conexiuni sociale, într-un cadru ușor de înțeles de aceștia, ironizat prin întrebări care surprind momente din viața de student. Scopul nostru este de a le oferi un mediu prietenos și stimulant în care cei din componența grupului țintă pot satiriza momentele specifice și comune întâlnite de aceștia. Contextul creat adaugă în agenda studenților un nou eveniment de divertisment, venit în calea zilelor stresante cu program încărcat, dar adaptat și creat special pentru ei.
În final, proiectul satisface nevoile de relaxare, divertisment, de a trece peste momentele mai puțin plăcute ale parcursului academic, prin ironizarea situațiilor întâmpinate în rutina zilnică.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă sunt studenții care sunt în căutarea de activități sociale și de divertisment, prin care să se desprindă de la problemele cotidiene și prin care să poată reacționa satiric la rutina vieții de student.
Cum doriți să promovați această idee?
Modalitatea de promovare se va desfășura atât în mediul online, cât și organic. Știm cu toții că pentru a ajunge la studenți, cel mai bun mod este prin postări pe rețelele de socializare. Totodată, ne dorim să lipim afișe în avizierele universităților și să împărțim flyere studenților atât în campusurile studențești, cât și în perimetrul facultățiilor.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În final, ne dorim să îmbunătățim portofoliul de activități extracurriculare, de divertisment și cu contexte sociale. Prin proiectul nostru, venim în completarea vieții de student cu momente de relaxare, bună dispoziție și socializare, necesare pentru sănătatea mintală a tinerilor. Tratarea în mod satiric a momentelor încărcate întâlnite în activitățile grupului țintă reduce stresul cotidian și contribuie la abordarea cu mai multă calmitate a acestor situații. Crearea acestui cadru de socializare oferă totodată un sentiment de siguranță. Răspunsurile multiple la unele întrebări corelate cu momente din viața lor le arată că nu sunt singuri, iar modul ironic de tratare a acestora reduce anxietatea.
Înapoi la idei