Inițiative
număr voturi
180
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Micii Sanitari investesc în oameni
Micii Sanitari Învață Primul Ajutor
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem patru tinere studente la Facultatea de Medicină de la Universitatea de Medcină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca și deși avem interese diferite în timpul nostru liber, ceea ce ne-a unit a fost dorința comună de a educa viitoarele generații și de a duce mai departe cunoștiințele legate de sănătate și practici medicale. Ne-am format acest grup prin prisma medicinii, voluntariatelor pe care le-am făcut și dorințelor și valoriilor comune pe care le împărtășim
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Centre de plasament din Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Micii Sanitari învață primul ajutor este o inițiativă ce își propune predearea de noțiuni de prim ajutor, cât și de anatomie și fiziologie de către studenți la medicină, copiilor din Centre de plasament din Cluj-Napoca. Pe lângă noțiunile teoretice, copiii vor putea practica manevre de resuscitare pe un manechin, vor realiza bandaje și alte metode de Prim Ajutor.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Activitățile pe care dorim să le realizăm sunt: -predarea de noțiuni teoretice: prim ajutor, anatomia și fiziologia corpului uman. -acordarea primul ajutor: tehnica de resuscitare realizată cu ajutorul unui manechin de prim ajutor. -realizarea manevrei Heimlich, poziției laterale de siguranță și imobilizarea membrelor cu ajutorul unor bandaje. -răsplătirea participanților la finalul proiectului cu manuale de prim ajutor și atlase corpul uman.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa noastră răspunde nevoii de educație sanitară și lipsei de compentențe medicale de bază. Aceasta va contriubui atât la însușirea de noțiuni de prim ajutor, cât și la dezvoltarea capacității de muncă în echipă și rezolvare de probleme.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevi
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm aceasta inițiativa prin intermediul platformei de Facebook și Instagram. (https://www.facebook.com/miciisanitaricluj) (https://www.instagram.com/miciisanitari/)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Copiii din Casele de Plasament vor avea ocazia să participe la un proiect, în urma căruia vor dobândi noțiuni sanitare necesare atât lor cât și societății înconjurătoare. Un alt efect poate fi interacțiunea copiilor cu “medicina” și alimentarea dorinței de studiere a acesteia.
Înapoi la inițiative
Galeria foto
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger