Inițiative
număr voturi
39
Sesiunea de vot s-a încheiat.
DuAct
Atelier de reconectare emoțională prin teatru pentru părinți și copii
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
DuAct a apărut din dorința de a ajuta oamenii să se dezvolte personal, prin intermediul jocurilor de actorie și de a-i apropia cat mai mult de tot ceea ce înseamnă Artă. Ne-am propus să ajutăm oamenii din jurul nostru să își dezvolte abilități precum autocunoașterea, eliminarea blocajelor emoționale sau cursivitatea în exprimare. Echipa noastră este formată din: Alexandra Dușa (Tarcea), Paul Sebastian Popa și Theodora Pintilie; actori și traineri specializați în dezvoltarea emoțională.

Locul derulării 

Sediul DuACT

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ne propunem organizarea unui atelier de teatru dedicat îmbunătățirii comunicării dintre părinți și copii. Prin exerciții interactive, desfășurate într-un mediu prietenos și sigur, atât copii cât și părinții vor avea ocazia să se cunoască mai bine, să se înțeleagă și să lucreze împreună la consolidarea unei relații armonioase și de durată. Atelierul va avea loc în data de 04.11.2023.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Un atelier de teatru de aproximativ două ore cu pauză. Acesta din urmă se va baza pe exerciții de cunoaștere și consolidare a grupului, exerciții de autocunoaștere și tehnici de improvizație în arta actorului. Ele vor viza, în special, colaborarea între membrii echipei.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Acest atelier se adresează părinților cu timp liber limitat dornici să își îmbunătățeacă relațiile cu copiii lor.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Acest atelier este dedicat părinților cu minim un copil.

Cum doriți să promovați această idee?

Ne dorim să promovăm această idee prin intermediul paginilor noastre de social media.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Atelierul nostru vine drept o alternativă creativă iesirilor lungi în parc. El are drept scop îmbunătățirea relațiilor dintre părinți și copii, des afectate de către nivelul de trai din mediul urban. Prevedem o creștere a gradului de înțelegere reciprocă și de soluționare a potențialelor conflicte ce pot apărea, în mod obișnuit, la nivel relațional, intre participanții la atelier.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger