Inițiative Câștigătoare
număr voturi
70
Sesiunea de vot s-a încheiat.
FitCreativ
FitMeUp for Better Let’s do well together!
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Bianca Baraboi, Ciprian Căvăjdan, Iulia Ujica. Ne cunoaştem de la sala de sport, de la clasele de step aerobic şi aerodance (si altele) ale lui Ciprian (Ciprian este presenter fitness international de 12 ani, câştigător al concursului New Face of Fitness 2017 Bucureşti, semifinalist al The Fitness Convention Milano 2019, instructor la o sala cu renume din Cluj-Napoca, personal trainer şi student la Kinetoterapie). Pasiunea lui s-a transmis si către noi si am devenit dependente de miscare. Miscare si dans. Iulia a devenit in 2019 instructor de aerobic şi este studenta la Facultatea de Educaţie fizică şi Sport (specializările Sport si Performanţa motrică şi Kinetoterapie). Eu, adică Bianca, sunt regizor de teatru şi ca hobby merg la tot ce tine de mişcare+dans şi ce îmi hrăneşte creativitatea sau îmi pune creierul în mişcare. Cu totii am participat la diverse convenţii fitnes, fie ca participanţi sau concurenţi, în cazul lui Ciprian. Pasiunea pentru aerobic ne-a unit si am devenit prieteni. Această plajă întinsă a fitnes-aerobicului îţi deschide porţi către noi relaţii cu diferiţi oameni, te solicită fizic, te stimulează psihic (mental și mintal) şi-ți creează o stare de bine. Din dorinta de a promova aceasta latura a fitnesului, ne-am unit forţele şi vom încerca să facem cât mai multă lume să se alăture acestei frumoase comunităţi (foarte dezvoltată în străinătate mai ales).
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Locurile de desfașurare a inițiativei: Baza Sportivă Gheorgheni, 9-10 oct/ Parc Central, 16-17 Oct/ Parc Iulius Mall, 23-24 Oct/ Eroilor la clopot, 30-31 Oct. Orele de desfășurare 12-16.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
„FitMeUp for Better, Let’s do well together” este iniţiativa prin care dorim să promovăm mişcarea într-o formă distractivă şi într-un mediu plăcut. Prin intermediul claselor de Aerobic Dance si Step Dance vei învăţa să te mişti pe muzică, vei arde calorii, vei deveni conştient de corpul tău, vei zâmbi mult şi te vei distra garantat! Participarea la activitatea fizică de tip aerobic combinată cu dans, stimulează sistemul de învăţare, concentrare, memorare şi atenţie, dezvoltându-se astfel emisfera dreaptă a creierului. Mental, combate anxietatea, dezvoltă creativitatea, oferă stare de bine şi încredere de sine. Ne vom desfășura activitatea în aer liber, în weekend-uri, între orele 12:00-16:00, în 4 locații diferite. Predăm persoanelor doritoare, o coregrafie ce va fi construită treptat, pentru a reuşi să fie urmărită de oricine, oferind astfel o experienţă frumoasă şi inedită. Acest parcurs porneşte de la mişcări foarte simple, urmate de uşoare progresii (schimbări), până la o formă finală. Participanţilor le va fi stârnită curiozitatea pentru ceea ce urmează să li se predea. Nivelul va fi unul basic, pentru începători, deci uşor de urmărit, astfel că fiecare participant va fi satisfăcut la finalul activității, reuşind să urmărească şi să parcurgă mica coregrafie, asta şi datorită muzicii care nu te va lăsa să stai nemişcat! Vom avea un interval de 4 ore, la începutul căruia vom explica ce urmează să facem, folosind exemple concrete. Vom arăta paşii de bază de la care se porneşte şi cum pot fi modificaţi. Ulterior, când vom atrage destule priviri şi participanţi, vom desfăşura activitatea propriu zisă. Deoarece nivelul este unul pentru începători, nu ne vom grăbi. Coregrafia va fi scurtă, însă vom relua de câte ori este necesar pentru ca toată lumea să poată reproduce şi să reuşească. Te aşteptăm, aşadar, să încerci AerobicDance şi Step Dance și să îţi facem ziua mai frumoasă!
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
În cadrul iniţiativei vom desfăşura activităţi sportive de tip aerobic. Fitness Dance-ul este o fuziune între dans şi fitnes aerobic, care aduce un beneficiu considerabil corpului şi minţii omului. Te va scoate din zona de confort şi îmbunătățește funcţionarea aparatului locomotor (sistemul muscular şi articular) şi sistemul cardio-respirator. Practic, pe ritmul unei melodii ne vom misca coordonat prin intermediul unor figuri simple de dans. Mişcările se repetă, se reiau, se transformă, până la realizarea unei scurte coregrafii ce trebuie evident, memorată. La final se va relua tot şi vom filma. Principiul este același si la clasa de Step Dance doar că vom folosi banca/platforma step, care va ridica puțin nivelul intensității.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Oferim participanţilor câteva ore de recreere, de socializare, de integrare în grupuri noi, chiar dacă nu e implicat contactul fizic. Activitatea noastră este benefică minţii şi corpului, atât la nivel individual cât şi la nivel de grup, iar acest lucru este deja dovedit în nenumărate studii medicale și științifice. Scopul nostru este ca oamenii să se integreze în grupuri noi, să scape de frică, de ruşine, să descopere că pot să facă lucruri de care nu se credeau în stare, mai mult de atât, vor descoperi că pot și să dea jos kilogramele în plus făcând o activitate distractivă. Dorim să promovăm un stil de viaţă în care mişcarea să ocupe un loc important. Faptul că sedentarismul este foarte ridicat la noi în ţară, ne propunem să luăm parte la motivarea oamenilor de a face mai multă activitate fizică. Dorim să îi atenţionăm şi să îi facem conştienţi de faptul că sala sau a face sport, nu înseamnă doar aparate şi greutăţi.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Celor pasionați de dans, sport și mișcare cu vârsta cuprinsă între 9-65 de ani.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin intermediul rețelelor de socializare, organic și plătit. Avem și un video promo de la editita trecută. Flyere printate Roll-up
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Este cunoscut faptul că serotonina este un neurotransmiţător important din creier, secretat de glanda pineală şi numit hormonul „fericirii”.Când dansăm şi facem mişcare glanda pineală secretă serotonină. Aşadar ne aşteptăm ca oamenii să conştientizeze cât de distractiv poate fi să faci sport şi să descopere beneficiile acestuia, pentru sănătatea lor (fizică şi mentală). Sperăm ca oamenii să devină mai interesaţi de această activitate şi să încerce să iasă din zona lor de comfort.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare