Inițiative
număr voturi
154
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Din Suflet pentru Cluj
Tensiune și prim-ajutor pentru sănătatea tuturor
Locul derulării inițiativei
Detunata Parc
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Aflată la a 3-a ediție, “Tensiune și prim-ajutor pentru sănătatea tuturor” este o campanie ce-si propune să promoveze informarea din timp despre gradul de sănătate, promovarea stilul de viață sănătos, mișcare, dezvoltarea competitivității și a spiritului de echipă prin măsurare de tensiune, workshop despre stil de viață sănătos și competiții sportive de ping-pong si șah , în Parcul Detunata, un spațiu care nu este utilizat deloc în evenimentele din Cluj-Napoca.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
La nivel de activități propriu-zise vom avea cadre medicale care vor măsurare a tensiuni arteriale și vor da sfaturi oamenilor despre cum pot să-și îmbunătățească sănătatea, vom avea și un workshop tematic și de asemenea vor fi și o serie de campionate sportive de ping-pong, șah și tenis care să stimuleze apetitul publicului pentru mișcare și spirit de echipă. Proiectul va include și un studiu de piață pre-eveniment și în timpul evenimentului despre nivelul de sănătate, cum fac clujenii mișcare și ce modele au în materie de stil de viață sănătos și proactiv, eșantionul vizat fiind de 100 de persoane, studiul va fi realizat atât online, cât și offline.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Acest proiect scoate în evidență necesitatea dezvoltării unei culturi pentru stilul de viață sănătos și proactive într-un oraș universitar, dar într-un context al populației europene ce îmbătrânește. Dorim să promovăm spațiile gratuite unde se poate face mișcare în aer liber, într-un cartier destul de bătrânesc.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Ca și grupuri țintă vorbim Persoane 16-80 de ani pentru partea de măsurare de tensiune și workshop despre stil de viață sănătos Tineri 16-35 ani și adulți 35-65 ani pentru partea de compeții sportive Promovarea acestui proiect se va face prin articole promovate în presă, bloguri, facebook ads și de asemenea se vor împărți și o serie de flyere.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Team leaderul actual al grupului informal de inițiativă Din Suflet pentru Cluj. Florin Geambasu a dezvoltat alte workshopuri pe prim-ajutor după ediția a 2-a a proiectului din 2016, pe atunci fiind doar cadrul medical voluntar, speram ca și după aceasta ediție să se creeze noi proiecte asemănătoare pentru că pot face diferențe într-un moment crucial în viața unui om. Cel puțin 80 de participanți la toate activitățiile Cel puțin 30 de participanți la competiițile sportive Cel puțin 50 de participanți la măsurarea de tensiune și workshopul de stil de viață sănătos Reach în online a campaniei de cel puțin 10 000 de persoane Cel puțin 5 aparții în presă.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj