Inițiative
număr voturi
37
Sesiunea de vot s-a încheiat.
DuAct
Ateliere de dezvoltare emoțională prin teatru și improvizație pentru adolescenți
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
DuAct a apărut din dorința de a ajuta oamenii să se dezvolte personal, prin intermediul jocurilor de actorie și de a-i apropia cat mai mult de tot ceea ce înseamnă Artă. Ne-am propus să ajutăm oamenii din jurul nostru să își dezvolte abilități precum autocunoașterea, eliminarea blocajelor emoționale sau cursivitatea în exprimare. Echipa noastră este formată din: Alexandra Dușa (Tarcea), Paul Sebastian Popa și Theodora Pintilie; actori și traineri specializați în dezvoltarea emoțională.

Locul derulării 

Sediul DuACT

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ne propunem să organizăm un atelier de teatru și improvizație dedicat adolescenților din raza orașului Cluj-Napoca. Focusul acestui proiect sunt metodele de gestionare a emoțiilor tinerilor în mediile sociale. Prin exerciții și tehnici de specialitate vom lucra împreună cu participanții la crearea unei serii de abilități practice personalizate aplicabile în situațiile solicitante. Atelierul va avea loc în data de 05.11.2023.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Un atelier de patru ore cu pauză în care tinerii adolescență să beneficieze de: - Exerciții de autocunoaștere - Exerciții de gesionare a emoțiilor - Exerciții de public speaking - Exerciții de improvizație

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Tinerii adolescenți întâmpină constant situații pe care nu le pot gestiona încă fără a avea un impact emoțional puternic. În lipsa activităților relaxante, menite să reducă nivelul de stres și anxietate, ei pot ajunge adesea să se simtă neînțeleși și neputincioși. Acest atelier este dedicat întru totul acestor nevoi: De a fi ascultat, înțeles și îndrumat și De a-ți înțelege și îmbrățișa propriile emoții.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevi

Cum doriți să promovați această idee?

Ne dorim să promovăm această idee cu ajutorul paginilor noastre de social media și prin intermediul pliantelor ce vor fi împărțite în scoli și licee.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Ne dorim să încurajăm tinerii adolescenți să participe la activități extracurriculare din domeniul artistic. Aticipăm, de asemenea, o mai bună capacitate de gestionare a propriilor emoții în rândul tinerilor ce vor lua parte la acest atelier.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger