Inițiative
număr voturi
80
Sesiunea de vot s-a încheiat.
ZONA
Recuper.Art -Sustainable Traiding-
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
ZONA - spatiul creativ - a inceput ca o idee in constiinta colectiva a mai multor tineri, in echipa fondatoare se afla trei clujeni de 23 de ani, care au crescut o data cu orasul in perioada sa de festivaluri si initiative infloritoare. O data cu incheierea facultatii si a multor calatorii prin lume, prietenii din ZONA s-au regrupat pentru a da inapoi Clujului din experientele acumulate, si pentru a se apropia de visul unei comunitati dedicate imbunatatirii vietii prin creativitate.

Locul derulării 

galerii de arta/localuri/spații goale de depozitare

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Recuper.art este un eveniment local pentru artisti si creatori din toate domeniile ce are ca scop reciclarea, refolosirea si redistribuirea materialelor specifice într-un mod sustenabil si waste free. Materialele aduse de catre participanti vor fi evaluate de catre acestia, impreuna cu organizatorii printr-un sistem de credite. Cu creditele adunate, participantii pot achizitiona alte produse cu aceeasi valoare. Un alt element al evenimentului reprezinta gazduirea unei expozitii de arta.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

1.Colectarea materialelor de la: studenti, profesori, facultati, magazine, ateliere, amatori si profesionisti 2.Colectarea operelor de arta (de la participanti si nu numai) 3.Workshop despre sustenabilitatea in arta sustinut de catre absolventi ai universitatilor de arta nationale si internationale 4.Desfasurarea targului de materiale si a expozitiei 5.“Cuponul de plans”. In fiecare zi a evenimentului, la ora 19, vom organiza un “open mic” in care fiecare participant care are nevoie de un material mai costisitor decât ceea ce poate el oferi la schimb, poate sa isi expuna public proiectul și sa isi sustina motivatia pentru a obtine materialul/materialele. 6. “Closing event” Pentru a concretiza ideea de sustenabilitate, cu toate materialele ramase la finalul evenimentului, vom crea impreuna cu participantii o lucrare comuna de arta In cazul in care totusi avem materiale ramase, acestea vor fi folosite la următoarele evenimente "ZONA".

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

1. Constientizarea sustenabilitatii in arta ca un factor esesntial in viitorul creativ al Clujului. 2. Prezentarea si promovarea unor metode ecologice de utilizare si descotorosire a materialelor. 3. Crearea contextului in care este posibila dezvoltarea si mentinerea unui comportament sustenabil și constient. 4. Nevoia de comunitate, interactiune, sustinere, munca in echipa si relatii interumane in zona artistilor tineri.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tinerii artisti/studenti Profesori universitari și preuniversitari Amatori si profesionisti in domeniul artelor

Cum doriți să promovați această idee?

Promovare: Online: pagina de instagram a Asociatiei “ZONA” 1.Call artisti , arta si voluntari 2.Banda desenata care ilustreaza conceptul proiectului 3.Reels si videoclipuri scurte despre cautarea spatiului, colectarea materialelor si pregatirea evenimentului Fizic: 1.Postere, stickere plasate strategic in punctele de interes (scoli, universitati, magazine de arta, ateliere, localuri, galerii 2.Rezervarea spatiilor publicitare puse la dispozitie de catre primarie 3.Promovare pe cale ora
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
1.Stabilirea conexiunilor intre tinerii artisti și profesioniști sau amatori de arta. 2.Cultivarea comportamentului sustenabil si a creativitatii ca și stil de viață. 3.Pornirea unei miscari cultural-artistice care se dezvolta si se sutine autonom. Acesta este primul eveniment care va pune bazele "ZONA". Prin dezvoltarea acestui hub creativ, ne propunem sa aducem împreună resursele, cunoștințele, și elementele de distribuție a ideilor și produselor creative în Cluj-Napoca. Aici ne referim la ateliere, spectacole de musizca/performance, expoziții, educație non-formala, evenimente caritabile, proiecte în scopul protejării mediului. De asemenea, în viitor ne propunem și deschiderea unui spațiu ce conține ateliere și studiouri de foto/video/sunet, pictura/sculptura/gravura, sala de spectacole etc.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger