Inițiative
număr voturi
109
Sesiunea de vot s-a încheiat.
TommyTom
Bucătăria bunicii Lia
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
În urma colaborării în mai multe proiecte pe parcursul facultății, fiind amândouă studente la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca, ne-am format acest cuplu de regizor-dramaturg. După mai multe discuții legate de posibile proiecte, ne-am decis că oportunitatea oferită de dumneavoastră reprezintă o posibilă lansare în mediul independent.

Locul derulării 

Cinema Dacia (momentan)

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

„Bunăcătira bunicii Lia” este un spectacol dedicat copiilor, dar și părinților, care ne vorbește despre elementele de zi cu zi care ne fac viața mai frumoasă. În bucătăria ei, fiecare preparat are câte un ingredient secret, fie că este o esență de iubire sau un strop de siguranță, fiecare prăjitură are ca scop o poveste. Aceasta este ajutată de pisica ei buclucașă, mascota echipei de altfel, Tommy, care îi îndulcește zilele.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Activitățile concrete constau în ridicarea spectacolului, adică crearea de costume, scrierea textului, pregătirea spațiului, pregătirea actorilor și de asemenea dezbateri legate de viziunea regizorală. Totuși, ne propunem și monitorizarea activității noastre pe conturile de social media, în grupurile de părinți și pe platformele unde au acces copii, plus, scurte performance-uri prin școlile și grădinițele din oraș.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Ideea noastră considerăm că răspunde în mod direct nevoii copiilor de a înțelege care sunt primii pași spre o viață frumoasă, și învățarea de bune practici. Încă de la vârste fragede pot apărea mici anxietăți legate de ceea ce urmează când vorbim de un viitor incert. Cu toate astea, și părinții reprezintă un punct important, dorind să le oferim puțină nostalgie.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă îl reprezintă copii din grădinițe, în special cei din grupele terminale și elevii de 0-4. De asemenea, cum am menționat, și părinții sunt un grup țintă important, fiind conștienți că majoritatea copiilor vin la spectacolele dedicate lor însoțiți.

Cum doriți să promovați această idee?

Promovarea ne-am gândit să o facem prin două intermedii: fizic și virtual. Virtual accesând grupurile de părinți de pe social-media, TikTok, Instagram, prin filmulețe scurte dar convingătoare. Fizic, dorim să facem cereri prin care să vizităm grădinițele și școlile primare din oraș unde să avem un mic performence care să le deschidă aria de așteptare pentru spetacolul propriu zis.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Considerăm că efectul va fi unul de durată, tendința noastră este de a crea o lume teatrală cât mai vie și mai colorată, care să abordeze subiecte importante pentru copii.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger