Inițiative
număr voturi
25
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Impuls for Community
ARTdealul
Locul derulării inițiativei
Parcul Central, Cluj-Napoca, România
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
ARTdealul este un proiect care promovează terapia prin artă, educația non-formală și divertismentul. Acesta are la bază un festival desfășurat pe parcursul a două zile, care oferă participanților acces la ateliere creative, activități artistice și de destindere. Evenimentul dorește, pe lângă facilitarea gratuită a programului, să crească nivelul de responsabilitate și de empatie în rândul comunității clujene prin participarea la festival a persoanelor cu dizabilități.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Pictură liberă Atelier de pictură Interacțiune cu animale / terapie asistată de câini Meloterapie Spectacol de magie Teatru de păpuși Mimă Proiecție de film în aer liber Yoga în familie Atelier de mindfulness Eye Contact Experiment Concert în aer liber Educație non-formală (jocuri pentru copii și tineri) Tatuaje cu sclipici Zonă de relaxare cu hamace Corner digital
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
- Proiectul va promova terapia prin artă ca metodă alternativă de coping și ca instrument de dezvoltare personală; - ARTdealul va reprezenta o oportunitate pentru tineri prin programul de voluntariat elaborat. Acesta îi va ajuta să își dezvolte abilitățile și să se simtă o parte importantă și activă a comunității clujene. De asemenea, voluntarii vor putea crea noi conexiuni și își vor crește șansele de angajare. - Proiectul va susține educația non-formală prin activitățile aferente și prin implicarea voluntarilor; - Proiectul va crea posibilități de destindere și de divertisment pentru persoanele cu dizabilități, ceea ce înseamnă și o dorință către incluziunea socială; - Proiectul va încerca promovarea artei digitale în rândul tinerilor; - Proiectul va susține artiștii locali.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Proiectul ARTdealul va fi promovat atât în mediul online, cât și în mediul offline. În mediul online vom apela la rețelele de socializare - Facebook, Instagram, Youtube (fotografii, filmulețe și alte postări) și la parteneri media. În mediul offline, vom distribui flyere, afișe și vom lansa invitații directe centrelor care au grijă de persoanele cu dizabilități, instituțiilor de învățământ (școli, licee și facultăți) și centrelor sociale. Grupul țintă pentru festivalul ARTdealul este împărțit în funcție de activitățile proiectului: ziua I: părinții, incluzând ca beneficiari copiii acestora și ziua a II-a: 18-26 ani. Grupul țintă este alcătuit din familii - părinți și copii, interesate de ieșirile în aer liber, divertisment, teatru, muzică, film și artă; tineri interesați de educație non-formală, artă, sport, mindfulness, muzică, relaxare și divertisment.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Festivalul ARTdealul va oferi un spațiu creativ pentru descoperirea terapiei prin artă, un mediu propice pentru incluziunea socială și pentru dezvoltarea relațiilor interpersonale și va reprezenta un eveniment reper pentru divertisment. - Participanții vor avea acces gratuit la atelierele artistice și vor învăța cum să folosească anumite metode pentru relaxare, își vor îmbunătăți starea mentală, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și creativitatea; - La eveniment vor participa persoane cu dizabilități și copii din centrele de plasament, ceea ce va înseamna o mai mare deschidere către înțelegerea diferențelor sociale și facilitarea procesului de integrare în comunitatea clujeană; - Festivalul va reprezenta o punte pentru crearea de noi conexiuni, atât între voluntarii proiectului, cât și între organizații, instituții și companii; De asemenea, anticipăm o creștere a posibilității de angajare a voluntarilor și relații profesionale de lungă durată. - ARTdealul este un eveniment care include o componentă de divertisment, în special prin concertul în aer liber, seara de film și momentele de magie și de teatru, oferind participanților un prilej de relaxare, distracție și de apropiere.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj