Art team
PoliArt - New dimension
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem 3 studenți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca uniți de pasiunea pentru artă și activități culturale. Echipa s-a format după conștientizarea contextului social actual care întâmpină dificultăți în promovarea laturii artistice a societății. Totodată, dorința de a oferi comunității un spectacol cultural adecvat nevoilor lor a conturat scopul grupului nostru.
Proiectul se va desfășura într-o sală de evenimente, adecvată pentru amplasarea unor mijloace de prezentare a operelor de artă și care are o capacitate de aproximativ 140 de locuri.
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
PoliArt - New dimension este un proiect dedicat în special studenților din Universitatea Tehnică cu înclinații artistice, care ia forma unei expoziții de artă, unde studenții pot opta pentru a-și înscrie lucrările la una dintre cele 3 secțiuni: arte vizuale, fotografie și creative skills.
Operele de artă vor fi expuse publicului care va avea posibilitatea să își exprime aprecierea prin acordarea voturilor. Artiștii ale căror lucrări o să acumuleze cel mai mare număr de voturi vor fi premiați.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Ideea noastră este în strâns legată de tema proiectului, dorim să realizăm o expoziție de artă împărțite pe cele 3 domenii ale proiectului.
Astfel, în prima etapă a implementării vrem să ne axăm pe promovarea evenimentului în mediul online și atragerea studenților pasionați de artă pentru a-și expune operele. Tot aici, vrem să realizăm și decorul care va fi amplasat în sală, acesta fiind confecționat în strânsă legătură cu tema de anul acesta, iar în doua parte a proiectului vom face o mică selecție a operelor pentru ca acestea să fie cât mai apropiate de tematică.
Tinerii artiști își vor prezenta operele în fața publicului, iar acesta va decide care sunt operele cele mai bune prin intermediul unui vot. Votul se va face pe baza unor token-uri care vor fi împărțite în mod egal către fiecare spectator.
Totodată, în cadrul evenimentului vor fi și mici momente artistice prin care vrem să punem în valoare celelalte talente ale tinerilor.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Prin proiectul nostru, răspundem nevoii comunității clujene pentru artă și cultură, de evadare pentru o perioadă de timp din viața cotidiană și refugierea în activități culturale menite să scadă anxietatea și să crească semnificativ starea de bine. Ne aflăm într-un context în care arta e tot mai puțin prezentă în rândul tinerilor, mai ales printre tinerii care urmează un ciclu de studiu în domeniul tehnic sau real, aceștia nu au un cadru dedicat pentru exercitarea pasiunilor. Totodată, prin acest proiect dorim să satisfacem nevoia de afirmare și validare a tinerilor clujeni care au înclinații artistice și care nu dispun de un colectiv în care să-și urmeze pasiunile și să facă schimb de perspective. Propunerea noastră reprezintă un prilej potrivit pentru a le oferi acestor tineri șansa de a fi ascultați și de a se evidenția prin tot ceea ce fac.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă se referă în primul rând la artiștii din zona tehnică, dar și a tuturor tinerilor artiști care doresc să împartă cu publicul operele lor și să cunoască alți tineri implicați în activități culturale.
Cum doriți să promovați această idee?
Evenimentului va fi promovat în special în rândul noilor studenți, organic, distribuind flyere în campusurile universitate și utilizând spațiile de tip avizier pentru afișe. Totodată, ne vom ocupa de promovarea în mediul online pentru a ne asigura că toți studenții au acces la acest eveniment și pot să fie la curent cu ceea ce pregătim. Ne vom axa pe promovarea mediului pe care dorim să îl creem, lucrurile unice pe care le vom avea în cadrul evenimentului și publicul pe care îl targetăm.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin derularea proiectului ne dorim pe de o parte să atragem atenția asupra talentelor și pasiunilor tinerilor din Cluj-Napoca care în momentul de față nu beneficiază de vizibilitate în rândul comunității. Pe de altă parte, ne dorim formarea unui grup coagulat care să împărtășească pasiuni comune legate de artă și cultură, un grup care să se întâlnească constant și să crească gradul de conștientizare asupra domeniului artistic, în comunitățile din care fac parte.Totodată, proiectul promovează și bunăstarea comunității prin intermediul artei, căutarea și urmărirea pasiunilor ajută la eliminarea monotoniei de zi cu zi și a tensiunii continue la care sunt supuși tinerii în viața cotidiană.
Înapoi la idei