Inițiative Câștigătoare
număr voturi
56
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Halart
Laborator teatru de păpuși
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem actori, regizori, papusari, care dintr-o dorinta arzatoare de a performa si de a creea spectacole am inceput renovarea unei foste fabrici (desigur multumim si contributiei Comon Cluj-ului de acum 2 ani) pentru crearea primului teatru de papusi pentru oameni mari.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fosta imprimerie Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul de față își propune să aproprie comunitatea clujeană adultă de complexitatea teatrului de păpuși transformând pentru câteva zile scena în laborator. Dorim să oferim oportunitatea spectatorului de a deveni actor păpușar, chiar și neavizat, pentru a se apropia mai mult de vechiul meșteșug al papusarului uitat, printr-un traseu inițiatic în care să poată construi scenariul, decorul,recuzita și un scurt moment artistic. Avem experiență, așa că nu fiți timizi! Vom pune la dispoziție spațiul, echipa, păpușile, materialele și tehnicile de mânuire și aprofundarea a textului/situației în jocul scenic.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Etapele principale ale laboratorului: - etapa 1 - cunoașterea și inițierea - etapa 2 – exerciții de mânuire - etapa 3 - pregătirea papusarului - etapa 4 - prezentarea momentului
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Ne dorim ca prin acest atelier să putem arăta publicului cât de necesară este munca în echipa și să punem accent pe faptul că depindem unul de celălalt în fiecare zi, lafel cum în meseria de păpușar unde 2 sau chiar 3 păpușari mânuiesc aceeași păpușă. Aptitudinea de a ști să lucram în echipă este, de multe ori, unul dintre punctele cele mai importante oriunde am fi angajați sau orice funcție am avea. Rezultatul final al muncii depuse de o echipa întreagă este totdeauna influențat de modul în care lucrăm împreună, indiferent de domeniul de activitate în care activăm.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Această inițiativă este adresată persoanelor de toate vârstele, cu un interes real în ceea ce privește dezvoltarea personală.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea acestui proiect dorim a fi realizată în principal pe rețelele de socializare media, cât și pe pagina Halart pentru a facilita accesul la informații și detalii.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Am vrea că, prin proiectul nostru, participanții să își îmbunătățească lucrul în echipă, pentru ca oriunde ar fi angajați sau orice funcție ar avea, pentru că o firma sau organizație să funcționeze este nevoie de muncă în echipă. Un mecanism depinde de fiecare piesă în parte pentru o funcționare bună.
Înapoi la inițiative
Galeria foto
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare