Inițiative
număr voturi
77
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Tineri implicaţi în comunitatea Clujeană
Ziua tinerilor implicaţi în comunitatea din Cluj
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup elevi care îşi doreşte să susţină, în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj, o zi dedicată tuturor persoanelor implicate, care îşi doresc o schimbare în comunitatea clujeană. Prin intermediul programului Com'On 2021, am reuşit să formăm grupul nostru de elevi, datorită interesului nostru comun de a schimba ceva în comunitatea locală.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Casino – Centrul de Cultură Urbană
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
În cadrul activităţii propuse, ne dorim să organizăm o serie de conferințe și de ateliere care vor avea în prim-plan tinerii şi elevii, dornici de implicare în diversele activități de voluntariat ale comunității clujene. Ne propunem să invităm alături de noi oameni implicați în proiectele comunității locale, recunoscuţi pentru activitatea lor şi care au o experiență vastă în domeniile de activitate specifice tineretului.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
În cadrul evenimentului, ne propunem următoarele etape de activitate: • Interacţiuni live cu tineri relevanţi pentru comunitatea clujeană şi cu povești impresionante de viață, după modelul unor podcast-uri şi ateliere. Prin intermediul acestora, elevii implicaţi vor afla importanța voluntariatului și beneficiile pe care acesta le aduce, cât și experiențele trăite de invitații noștri. • Gala aniversară a partenerilor noștri oficiali, Consiliul Județean al Elevilor Cluj, unde vom aduce aprecieri pentru implicarea tuturor elevilor și nu numai în cadrul voluntariatului de orice fel, cât și mulțumiri către partenerii fără de care activitățile elevilor nu ar fi fost posibile.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Din punctul nostru de vedere, inițiativa noastră răspunde mai multor nevoi ale tinerilor. În primul rând, este vorba despre implicarea lor activă în aria esenţială a voluntariatului, domeniu care are capacitatea de a dezvolta multilateral tinerii implicați. Totodată, ei dobândesc o mulțime de noi cunoștințe și își însușesc noi abilități, precum gestionarea situațiilor tensionate, comunicarea eficientă în echipă și, nu în ultimul rând, capacitatea de a-și argumenta punctual punctul de vedere. Mai mult, le dăm șansa tuturor tinerilor clujeni să se implice în vastele proiecte de voluntariat bazate pe educație și cultură, cu scopul de a-i convinge pe aceştia că au puterea de a impacta comunitatea locală.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă este reprezentat de tineri, predominând elevii de liceu, pasionați de cultură, artă, educație non-formală şi voluntariat.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Iniţiativa noastră se va bucura de promovare în rândul tinerilor prin intermediul partenerilor de la Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj, care sunt implicați, la rândul lor, în numeroase proiecte de voluntariat şi de reprezentare a elevilor clujeni. Aceştia vor asigura promovarea evenimentului în spaţiul public, prin intermediul paginilor lor de Instagram și Facebook, distribuind conținut de calitate și informații punctuale, utile celor interesați de iniţiativă.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Ca urmare a evenimentului pe care ne dorim să-l derulăm, preconizăm că numărul tinerilor implicați activ în comunitatea clujeană va creşte semnificativ. Aducând în fața lor oameni cu experiență, persoane care îi pot îndruma în acest domeniu al implicării active în viața comunității prin rezultate concrete întreprinse de ei, suntem convinși că tinerii vor fi mai încrezători în puterea lor de a schimba comunitatea clujeană şi că vor participa activ la toate oportunităţile de dezvoltare prin voluntariat de care oraşul Cluj-Napoca se bucură anual.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger