Inițiative Câștigătoare
număr voturi
53
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Halart
Laborator stop-motion
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem actori, regizori, papusari, care dintr-o dorinta arzatoare de a performa si de a creea spectacole am inceput renovarea unei foste fabrici (desigur multumim si contributiei Comon Cluj-ului de acum 2 ani) pentru crearea primului teatru de papusi pentru oameni mari.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fosta imprimerie Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Oprirea mișcării este o tehnică de animație care presupune manipularea fizica a unui obiect iar prin magia foto-cinematografiei, ca printr-o iluzie, acesta pare a se mișca singur. Obiectul este fotografiat în fiecare poziție creând iluzia mișcării atunci când seria de cadre este jucată ca o secvență rapidă. Vrem să oferim publicul clujean posibilitatea de a călători în timp, de a se întoarce la copilărie, de a se juca cu păpușile, lăsându-și liber instinctul primar și joacă lăuntrică. Așadar, dorim să propunem un laborator atât pentru publicul obișnuit cât și pentru fotografi profesioniști, în care vom da viață păpușilor prin fotografie. Scopul acestui laborator este de a provoca participanții la un exercițiu de răbdare în care pe baza unui scenariu și a scenografiei construite vor crea filmulețe scurte.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Etapele principale ale laboratorului: - etapa 1 - cunoașterea și inițierea - etapa 2 - compunerea scenariului - etapa 3 - pregătirea set-ului - etapa 4 – shoot-ul
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Ne dorim ca proiectul nostru să stârnească interesul către arta stop-motion și sperăm că de pe urma acestuia vor beneficia cât mai mulți clujeni mai ales din punct de vedere educativ. Prin laboratorul stop motion invităm comunitatea clujeană la un experiment în care sunt antrenate comunicarea vizuală, capacitatea de rezolvare a problemelor, lucrul în echipă, răbdarea, creativitatea și îndemânarea.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Această inițiativă este adresată persoanelor de toate vârstele, cu un interes real în ceea ce privește dezvoltarea personală.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea acestui proiect dorim a fi realizată în principal pe rețelele de socoalizare media, cât și pe pagina Halart pentru a facilita accesul la informații și detalii.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Sperăm că un număr cât mai mare de participanți să se îndrăgostească stop motion și să practice această artă și după finalizarea laboratorului.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare