Inițiative
număr voturi
138
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Youth & Sports
Dare2swim
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem tineri iubitori ai sportului și ne-am cunoscut cu ocazia participării la evenimente sportive (în special de înot) în calitate de voluntari. Răzvan și Raluca practică sportul ca și hobby, iar Eniko este fostă sportivă de performanță la polo pe apă. Implicarea în organizarea evenimentelor de înot ne-a oferit ocazia de a observa din culise efectul pe care acestea îl au din perspectiva formării unei comunități a iubitorilor unui sport. Euforia unui eveniment sportiv, sentimentul de apartenență, dorința de a te autodepăși și experimentarea unor bune practici facilitează adesea formarea unor obiceiuri ce treptat duc spre practicarea sportului ca și componentă esențială a unui stil de viață sănătos.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Complexul de natație Universitas, Parcul sportiv Iuliu Hațieganu
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa noastră propune organizarea unor reuniuni sportive având ca și grup țintă copii și tineri. Practicarea în mod regulat și de-a lungul întregii vieți a unui sport este o deprindere care poate cel mai bine fi instituită de la o vârstă fragedă. Sportul începe ca o joacă și se transformă treptat într-o competiție ... cu tine însuți și uneori cu alți pasionați ai aceluiași sport. Înotul este un sport cu un potențial imens nu doar pentru dezvoltarea fizică armonioasă a celor care îl practică, ci și pentru starea de bine ce vine odată cu integrarea în comunitatea iubitorilor de apă (fie ea în bazin, lac, mare sau ocean). Ne dorim să le oferim copiilor și tinerilor ocazia de a experimenta bucuria unor jocuri acvative specifice începătorilor, precum și fiorul unor curse susținute pentru cei mai avansați. Și poate cel mai important, ne dorim să îi ajutăm să conștientizeze cât de frumos poate fi integrat sportul în rutina zilnică atunci când faci parte dintr-o comunitate de care te simți mândru și norocos să o ai aproape. Această comunitate începe cu o echipă care continuă să înoate, să crească și să învețe. Acesta este mesajul cu care ne dorim să plece participanții, dar și cu încrederea că mereu există o echipă potrivită fiecăruia dintre noi.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Activitățile plănuite în cadrul inițiativei noastre sunt următoarele: - Antrenamente de fitness; - Activități de inițiere în înot; - Jocuri acvatice; - Concurs de înot (cele 4 procedee de înot, pe categorii de vârstă); - Socializare și activități de dezvoltare a echipei. Toate aceste activități se vor derula în cadrul a două sesiuni cu durată de câte 4 ore.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa noastră adresează nevoia tinerilor de a fi activi din punct de vedere fizic. După câțiva ani de activitate online în care ne-am atașat și mai mult de facilitățile tehnologice cotidiene și falsul confort pe care acestea ni-l oferă, este timpul să ne punem în mișcare atât la propriu cât și la figurat. Credem că doar cu o rutină care să includă sportul (indiferent care ar fi el) în viața noastră de zi cu zi putem spera la o viață sănătoasă. Interacțiunea directă cu alți copii și tineri este esențială în educarea și dezvoltarea unei comunități, iar sportul ne oferă un cadru organizat perfect pentru a ne găsi echipa potrivită.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Copii și tineri deschiși către sporturile acvatice
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin intermediul paginilor personale de social media, la complexele sportive din Cluj-Napoca, în școli, dar și cu sprijinul cluburilor sportive cu care am colaborat.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Principalul rezultat al implementării inițiativei noastre este legat de participanții direcți în cadrul reuniunilor sportive. Aceștia vor avea ocazia de a face mișcare într-un mediu organizat și de a se bucura de o echipă nou formată sub pretextul unui sport individual cum este înotul.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger