Inițiative
număr voturi
176
Sesiunea de vot s-a încheiat.
ELIZEN
Breath in, balance out
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem niste entuzismati pentru sport dar si pentru un stil de viata sanator. Nu rar auzim despre cat de repede se misca totul in jurul nostru si obsevam cum devenim suprasolicitati prea des. Prin activitati de meditare cautam sa aducem in echilibrul exteriorul cu interiorul,din dorinta de a vedea cati mai multi oameni in jurul nostru calmi. Practicam clase de yoga/bodybalance - antrenamente pe care le promovam unui grup larg de oameni de-a lungul timpului prin prisma meseriilor noastre.

Locul derulării 

Dorim să alegem un loc intim pentru derularea acestui eveniment, un loc privat, unde să fie puțin trafic de oameni. Astfel, am prefera să fie locația Da Silva Secret Garden.

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Activitatea principala cu siguranță va fi clasa de Bodybalance, o nouă versiune modernă de yoga. Totodată, dorim să întărim spiritul de comunitate între participanți, astfel creând diferite zone de recreație cu produse sănătoase unde să dăm un impuls conversațiilor despre ce este benefic pentru noi și ce ne apasă, în încercarea de a restaura și echilibrul minții noastre.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Prima parte a zilei va incepe cu o clasa de Bodybalance - ora 9:00 unde vom descoperi faptul ca Bodybalance nu este un simplu antrenament. Este un stil de viață, o modalitate de relaxare, de învățare să devii conștient de propriul corp și de gândurile pe care le ai, un vehicul către o stare sufletească superioară. Pe măsură ce avansezi în latura fizică a antrenamentelor, vei deprinde și tehnicile de respirație atât de importante, dar și abilitatea de a medita și de a te relaxa complet, pentru a ajunge la propria pace interioară. Dupa o pauza de hidratare, dorim sa tinem un workshop despre importanta mancatului desertului sanatos - pentru a avea o minte si un trup armonios. La finalul workshop-ului, participantii vor primi fluturasi cu informatiile acumulate pe tot parcursul zilei dar si informatii despre unde poate practica aceste activitati in Cluj-Napoca in timpul saptamanii dar si contactul fiecarui membru care a contribuit la eveniment.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Beneficiile acestui antrenament sunt : reducerea stresului, diminuerea anxietatii, imbunatateste sanatatea inimii, imbunatateste calitatea vietii, combate depresia, reduce durerile cronice, imbunatateste calitatea somnului, imbunatateste flexibilitatea si mobilitatea, imbunatateste respiratia, contribuie la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase in concluzie te face mai puternic - mental si fizic. Acestea fiind spune, suntem de parere ca acest proiect este dedicat oricarui membru din Cluj-Napoca cu varsta cuprinsa intre 14 si 99 de ani care doreste sa isi imbunatateasca calitatea vietii indiferent de domeniul de activitate
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Prin această activitate ne adresăm unui grup larg de oameni, cu dorință și posibilitate de mișcare conform coregrafiei programului Bodybalance. Activitatea este pentru persoane cu vârste de peste 14 ani, însă adevărații beneficiari vor fi persoanele sedentare, cu probleme cu mobilitatea, care vor ve

Cum doriți să promovați această idee?

Strategia de promovare va fi creată de către Theodora, conform expertizei bazate pe studiile absolvite. Bineînțeles, ne vom folosi de canalele de social media, atât prin profilele proprii, cât și prin cele a persoanelor cu conturi publice care doresc să ne ajute. Totodată, vom posta afișe în locațiile unde vom primi autorizație.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Ne lovim zilnic cu fenomene precum burnout, fie ca este vorba despre noi sau despre persoanele apropiate noua. Volumul coplesitor de munca sau tumultul de emotii si ganduri pot sa ne aduca in pozitia in care nu ne mai cunoastem pe noi, ulterior credem ca ne pierdem valoarea. In momentul in care incepem sa ne simtit suprasolicitati este bine sa apelam la diferite remedii, procese de reconectare cu noi, iar bodybalance ul este unul dintre aceste procese. Prin yoga ne creștem eficiența, productivitatea, creativitatea și, cel mai important, ne reconectăm și reconsultăm cu esența noastră, cu sufletul nostru. Descoperind această formă de mișcare și, sperăm, introducând o in viata de zi cu zi, începi să-ți îmbunătățești starea de sănătate, printr-o metodă non-invazivă. Yoga răsplătește organismul prin stări profunde de regenerare, de calm și de seninătate. Practicand Bodybalance regulat iti vei imbunatatii nivelul de vitalitate prin functionarea corpului tau mult mai eficient.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger