Inițiative
număr voturi
136
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Cinemobilul
Proiecție de film documentar la Casa Radio Cluj
Locul derulării inițiativei
Sala Cub, Casa Radio Cluj
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa noastră constă în organizarea unei proiecții de film în incinta Sălii Cub din Casa Radio Cluj, pentru un public de aproximativ 200 de persoane. Vom proiecta un documentar, cu o tematică de interes major, cu scopul de a le oferi clujenilor un prilej de a se reuni și de a se bucura împreună de o experiență cinematografică memorabilă. Documentarul va fi ales de către echipa noastră astfel încât să atragă un public semnificativ și, în același timp, să ne ofere și un suport bun pentru o discuție pornind de la tematica filmului, după proiecție.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitatea principală a aceste inițiative este proiectarea unui film documentar, pe ecran mare, în spațiul sălii cub de la Casa Radio Cluj. În scopul pregătirii acestui eveniment vom face următoarele acțiuni: închiriere aparatură: ecran, sistem audio, generator, plata drepturilor de film, promovarea media, solicitarea aprobărilor de la primărie, livrarea flyerelor etc.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Nevoia de a viziona filme pe ecran mare, de a participa la evenimente culturale cu film, precum în cadrul festivalelor de film de renume care se bucură de un public numeros la Cluj: TIFF, Les Films de Cannes a Cluj-Napoca, Festivalul filmului francez la Cluj, Festivalul filmului european la Cluj, Noaptea albă a filmului românesc la Cluj, Comedy Cluj, etc. Publicul clujean este un public iubitor de filme vizionate atât în săli de cinema, cât și în aer liber. Filmele documentare însă sunt promovate prea puțin în cadrul acestor evenimente, deși au un potențial de atragere a unui public semnificativ în Cluj-Napoca.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Evenimentul nostru este adresat oricărei persoane interesate de a-și lărgi orizonturile culturale și de a afla aspecte inedite ale lumii în care trăim prin intermediul filmului proiectat, subiectul filmului fiind ales în așa fel încât oricine, indiferent de vârstă, să poată participa și să se simta bine. Promovarea se va face în proporție de 80% prin intermediul reclamelor plătite pe facebook, întrucât în urma experienței cu acest tip de evenimente am concluzionat ca sunt cele mai eficiente. Complementar, vom trimite un material informativ către presa online din Cluj-Napoca. Vom face 500 de flyere pe care le vom distribui în cutiile poștale ale blocurilor și caselor învecinate spațiului în care va avea loc proiecția de film - Casa Radio Cluj, precum și în localuri și spații din zona centrală a orașului, frecventate de tineri.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Participanților le va plăcea foarte mult această inițiativă deoarece se vor bucura alături de prietenii, colegii și apropiații lor de o proiecție specială a unui film documentar atractiv într-un spațiu în care nu asistă în mod normal la astfel de evenimente. Filmul va fi selecționat cu atenție și va fi anunțat cu 10 zile înaintea evenimentului pentru a-și păstra caracterul spontan. Pe termen lung, proiecția contribuie la creșterea apetitului pentru vizionarea de filme în locuri neconvenționale.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj