Inițiative
număr voturi
136
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Cinemobilul
Proiecție de film pe plaja Grigorescu
Locul derulării inițiativei
Plaja Grigorescu
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa noastră constă în organizarea unei proiecții de film în aer liber pe malul Someșului în zona Plaja Grigorescu, pentru un public între 200-800 de persoane, copii și adulți, cu scopul de a-i aduce împreună și de a le oferi prilejul de a se bucura de selecția noastră de filme. Filmul va fi atent selecționat pentru această inițiativă de către echipa noastră întrucât trebuie să fie un film care va atrage un public numeros însă în același timp va avea și un caracter informativ cu un subiect de actualitate.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitatea principală este proiecția de film în aer liber pe ecran mare. În scopul pregătirii acestui eveniment vom face următoarele actiuni : închiriere aparatura : ecran, sistem audio, generator, plata drepturilor de film, promovarea media, solicitarea aprobărilor de la primărie, livrarea pliantelor etc.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Nevoia de a viziona filme pe ecran mare precum în cadrul festivalului TiFF de exemplu. Publicul clujean este un public iubitor de filme in special a celor în aer liber. Din pacate proiecții în aer liber în proporție de 80%, în Cluj-Napoca, se petrec doar atunci în timpul festivalului.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Evenimentul nostru este adresat oricărei persoane interesate, topicul filmului fiind ales în așa fel încât oricine, indiferent de vârstă să poată participa și să se simta bine. Promovarea se va face în proportie de 90 % prin intermediul reclamelor plătite pe facebook, întrucât în urma experienței cu acest tip de evenimente am concluzionat ca sunt cele mai eficiente. Vom face între 500-800 de pliante pe care le vom distribui în cutiile poștale ale blocurilor și caselor învecinate.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Participantilor le va plăcea foarte mult această inițiativă deoacere se vor bucura alături de copiii, veciniii și colegiii lor de o proiecție specială în aer liber într-un loc în care nu se așteaptă să asiste la așa ceva. Repet : Filmul va fi foarte bine ales! (însă se va anunța doar cu 10 zile înaintea evenimentului pentru a-și păstra caracterul spontan. ) Iar pe termen lung proiecția contribuie la cresterea apetitului pentru vizionarea de filme în locuri neconvenționale.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj