Inițiative Câștigătoare
număr voturi
58
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Aerialight
Atelier de fotografie Aerial
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Suntem un grup de tinere pasionate de arta si de fotografie. Ne-am hotarat sa ne unim fortele si sa construim acest proiect din dorinta de a impartasi cu toata lumea experienta noastra in crearea fotografiilor de tip FineArt si arta abstracta.

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
În incinta fostei Imprimerii Cluj-Napoca / live pe Facebook, Instagram si Youtube
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Scopul acestui proiect este de a arăta publicului clujean că fotografia de tip fine art poate fi accesibilă tuturor. Într-adevăr, este nevoie de aparatură profesională și de un expert în ale fotografiei, dar nu și suficient. De partea cealaltă a lentilei camerei foto, trebuie să existe un model care să reușească să-și exprime emoțiile prin felul în care interacționează cu fotograful. Ne dorim să inspirăm și alte persoane să renunțe la inhibiții și să ni se alăture unei ședințe foto în cadrul căreia își vor descoperi o nouă latura a lor. Pentru a-i ajută, le vom lansa o provocare : fotografierea unor mișcări specifice de Aerial, sub îndrumarea și coordonarea noastră. Disciplinele de Aerial implică abordarea unor poziții cu caracter acrobatic pe un material textil/cerc suspendat de tavan. În cazul nefericit al unor restricții care ne împiedică să organizăm în mod public evenimentul, vom aborda pubicul în mediul online. Membrii grupului nostru vor transmite live ședința foto aerial în care se vor explică toate conceptele din proiect. Conștientizăm faptul că nu poate avea același impact în mediul online. Cu toate acestea, ne bazăm pe faptul că suntem, ca oameni, puternic influențați de tot ceea ce înseamnă audio-vizual, reușind să absorbim o cantitate enormă de informații și din mediul online. În esență, dorim să transmitem oamenilor cum pot să înfățișeze o emoție prin tot corpul, aspect ce poate fi studiat și pe un model voluntar care realizează posturile.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Ședința foto se va realiza într-un studio de Aerial Arts din incinta fostei Imprimerii Ardealul. Ne propunem că în urma acestui atelier de fotografie, participanții să rămână cu o amintire frumoasă a unei experiențe în care s-au cunoscut mai bine pe ei înșiși, să învețe noțiuni despre limbajul trupului în fotografie și comunicare artistică, să își depășească limitele încercând ceva nou. In mod concret, ei vor putea sa-și aleagă fotografia preferată din cadrul ședinței, pe care o vor primi ulterior printată pe suport de hârtie.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Proiectul nostru răspunde nevoii de conexiune dintre membrii comunității clujene. Considerăm că în urmă participării la acest atelier, publicul va intelge mai bine cum să-și controleze mai bine emoțiile în fața camerei foto, prin conștientizarea modului în care comunicăm prin limbajul trupului. Integrarea acestor principii în viața de zi cu zi conduce la relații mai fericite, afaceri de success și o calitate a vieții crescută.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
În viziunea noastră, nu există persoană care nu este fotogenică. Există doar persoane care nu au învățat încă cum să comunice prin limbajul trupului, în mod consecvent, o anumită emoție. Ne adresăm persoanelor de orice gen, vârstă și ocupație, deoarece considerăm că abilitățile dobândite în urmă participării la acest atelier sunt esențiale în orice etapă a vieții.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm această inițiativa ca proiect Com’on Cluj-Napoca pe social media, dar și în mod fizic, prin realizarea unei ședințe foto Aerial în aer liber, într-un parc din Cluj-Napoca. Astfel, ne propunem să arătăm publicului clujean despre ce este proiectul nostru, și să-i convingem să ne voteze.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Ne dorim ca în urma proiectului participanții să fie încântați de experiența de a-și depăși limitele, și să încerce în continuare să evolueze ca persoană, îmbunătățindu-și constant abilitațile de comunicare, deoarece acestea sunt esențiale pentru funcționarea corectă a unei societăți.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare