Inițiative
număr voturi
203
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Poli Guys
Crosul UT - Running for a good cause
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de studenți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, coagulat în vederea atingerii unui obiectiv comun. Interesul nostru principal este continua dezvoltare și îmbunătățire a experienței de student în cadrul instituției. Pentru îndeplinirea celor menționate, ne axăm pe îmbinarea utilului cu plăcutul, atât în organizarea evenimentelor cât și în desfășurarea propriu-zisă a acestora.

Locul derulării 

Locul derulării inițiativei este Parcul Central “Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca.

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Crosul UT este un eveniment cu o dublă însemnătate, sportiv și caritabil, invitând persoane de toate vârstele din Cluj să participe la o competiție de alergare pe o distanță de 6 km. Scopul proiectului este de a promova un stil de viață sănătos și beneficiile activităților fizice, prin asta participanții sunt încurajați să își depășească limitele și să parcurgă traseul în timpul cel mai scurt. Evenimentul este dublat de cauza caritabilă susținută prin donarea taxelor de participare .

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Proiectul va debuta cu o sesiune de încălzire fizică, pregătindu-i pe toți participanții pentru maraton. Apoi, se va prezenta regulamentul și se vor explica măsurile de siguranță pentru desfășurarea corespunzătoare a evenimentului. După competiția propriu-zisă de 6 km, vor fi acordate premii cei mai buni trei participanți, atât la secțiunea bărbați cât și la secțiunea femei. De asemenea, se va organiza o categorie specială dedicată copiilor, care vor fi invitați la linia de start. Această competiție destinată celor mici va avea, de asemenea, trei câștigători care vor fi premiați pentru performanțele lor oferind astfel oportunitatea de a se implica și de a-și dezvolta spiritul competitiv într-un mod distractiv și sigur.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

În ultimii ani nivelul sedentarismului a crescut semnificativ în cadrul tinerilor. Acest comportament sedentar poate avea efecte negative asupra sănătății fizice și mentale a acestora. Crosul UT vizează rezolvarea nevoii de sport în viața tinerilor prin crearea unui cadru prielnic desfășurării activităților fizice într-un mod competitiv și interactiv. Provocarea evenimentului îi stimulează pe participanți să facă sport încă dinaintea începerii competiției, iar competiția devine astfel rezultatul pregătirii acestora. De asemenea, caracterul caritabil al evenimentului creează un sentiment de solidaritate în cadrul comunității Clujene, proiectul reușind astfel să îmbine 2 nevoi ale unei comunități.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă sunt tinerii din Cluj.

Cum doriți să promovați această idee?

Promovarea proiectului se va desfășura atât în mediul online cât și în format fizic. Astfel, se va crea un eveniment dedicat acestei ediții a crosului în cadrul căruia se vor realiza postări informative săptămânale. În paralel vor fi realizate postări pe Instagram pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane. În format fizic, datorită susținerii Universității Tehnice din Cluj-Napoca, vom putea asigura vizibilitatea în cadrul facultăților și campusurilor prin materiale promoționale.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin intermediul proiectului ne propunem să scădem nivelul sedentarismului în cadrul tinerilor și să promovăm un stil de viață sănătos. După eveniment, fiecare participant o să primească un formular de feedback pentru a-și exprima părerea legat de relevanța proiectului și impactul acestuia. Astfel, vom puteam contoriza efectul efectul pe care evenimentul l-a avut în rândul participanților.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger