Inițiative Câștigătoare
număr voturi
0
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Aerialight
Fizica din spatele artelor Aerial
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul nostru a fost reunit de pasiunea noastră comună pentru artele aerial. Ne-am unit cu scopul de a educa publicul clujean cu privire la siguranța, aspectele tehnice și teoretice ale aceste arte, dar și pentru a împartasi din experiența noastră personală în acest domeniu care devine din ce în ce mai popular în Cluj-Napoca.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Pentru că beneficiarii acestei inițiative să fie cât mai numeroși, evenimentul se va desfășura în regim hibrid : online pe zoom și fizic împreună cu membrii grupului într-un studio aerial din Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Scopul acestei lecții hibrid este de a educa publicul cu privire la aspectele teoretice din spatele artelor aerial. Viziunea noastră este de a promova practicarea în siguranță a artelor aerial. Siguranța reprezintă elementul cheie care conferă grația artistului aerial. Pe lângă necesitatea echipamentului profesional și al instruirii calitative, practicarea artelor aerial este condiționată de concepte ale fizicii care guvernează mișcarea corpurilor. Înțelegerea principiilor și legilor fizicii care stau în spatele mișcărilor pe care le execută un artist aerial îi oferă un avantaj în exprimarea mesajului sau, dar și un plus de siguranță pentru a efectua cele mai spectaculoase mișcări. Pentru publicul larg, care nu practică această artă, se dorește construirea unei imagini realiste în legătură cu ceea ce înseamnă să practici arte aerial – înțelegând cum este posibil că artiștii aerial să învingă gravitația.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
În cadrul lecției se vor prezenta concepte de fizică și mecanica mișcării corpurilor, aplicate pe situații reale din practicarea sporturilor aerial. Membrii grupului vor realiza materiale informative ca suport de curs, care vor fi prezentate într-un mod interactiv, fiind încurajată implicarea publicului în analiza situațiilor descrise. Natura hibridă a evenimentului face posibilă integrarea unor demonstrații live din studio a unor secvențe de aerial, ca exercițiu practic, în care publicul își poate testa cunoștințele la final de lecție, răspunzând la câteva întrebări legate de conceptele de fizică identificate în mișcările prezentate.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa noastră răspunde la nevoia de educare a publicului clujean. Această nevoie este cu atât mai intensă cu cât acest sport devine mai popular în Cluj-Napoca. Mai mult decât atât, nevoia de integrare a noțiunilor de teorie cu practică se evidențiază în special în contextul în care, fizică, în memoria celor mai multe persoane, este o disciplină înfricoșătoare de la școală, despre formule, legi și principii greu de vizualizat și imaginat.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă al acestei inițiative este reprezentat în principal de comunitatea practicanților de arte aerial din Cluj-Napoca. Această comunitata crește pe zi ce trece, pe măsură ce tot mai multe persoane încearcă și devin pasionate de acest sport, având șansă să îl practice în Cluj-Napoca. Atât artiștii aerial cât și prietenii sau rudele lor vor beneficia de pe urmă noțiunilor învățate la lecția de fizică din contextul aerial, aceștia înțelegând conceptele și regulile fizicii care le guvernează mișcările specifice aceste arte.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Vom promova această inițiativa atât în mediu online pe canalele personale de Facebook, Instagram, Tiktok, cât și în mediu fizic prin materiale informative, pliante și invitații.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urmă participării la această lecție, cursanțîi vor dobândi noțiuni teoretice despre mecanică mișcării corpurilor în contextul artelor aerial. Efectul principal va fi cel de educare, iar în urmă acestuia este de așteptat că siguranță în timpul practicării acestui sport să crească semnificativ în rândul practicanților de arte aerial. Totodată, nivelul de interes al publicului clujean va crește, prin prisma faptului că vor înțelege că abordarea noastră este una sustenabilă și orientată către rezultate calitative pe termen lung în ceea ce privește practicarea artelor aerial.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger