Inițiative
număr voturi
113
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Cinemobilul
Proiecție de film de animație la Casa Radio Cluj
Locul derulării inițiativei
Sala Cub, Casa Radio Cluj
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa noastră constă în organizarea unei proiecții de film în incinta Sălii Cub din Casa Radio Cluj, pentru un public de aproximativ 200 de persoane. Vom proiecta un film de animație, educativ, cu scopul de a le oferi familiilor cu copii atât din cartierul Grigorescu, unde se regăsește locația evenimentului, precum și celor din alte părți ale orașului, un prilej de a se bucura împreună de o experiență cinematografică memorabilă. Filmul de animație va fi ales de către echipa noastră astfel încât să atragă un public semnificativ și, în același timp, să ne ofere și un suport bun pentru o discuție cu copiii, pornind de la tematica filmului, după proiecție.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitatea principală a aceste inițiative este proiectarea unui film de animație, pe ecran mare, în spațiul sălii cub de la Casa Radio Cluj. În scopul pregătirii acestui eveniment vom face următoarele acțiuni: închiriere aparatură: ecran, sistem audio, generator, plata drepturilor de film, promovarea media, solicitarea aprobărilor de la primărie, livrarea flyerelor etc.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Nevoia de a viziona filme pe ecran mare, de a participa la evenimente culturale cu film, precum în cadrul festivalelor de film de renume care se bucură de un public numeros la Cluj: TIFF, Les Films de Cannes a Cluj-Napoca, Festivalul filmului francez la Cluj, Festivalul filmului european la Cluj, Noaptea albă a filmului românesc la Cluj, Comedy Cluj, etc. Publicul clujean este un public iubitor de filme vizionate atât în săli de cinema, cât și în aer liber. Pentru familiile cu copii, șansele de a viziona filme potrivite și pentru cei mici sunt ceva mai restrânse. În afara unor programe sezoniere de educație cinematografică (EducaTIFF, Școala Altfel la cinema, etc.) precum și a unor lansări de filme de animație în sălile de cinema, nu există oportunitatea de a
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Evenimentul nostru este adresat oricărei persoane interesate care are copii, subiectul filmului fiind ales în așa fel încât să fie potrivit pentru un public tânăr. Promovarea se va face în proporție de 80% prin intermediul reclamelor plătite pe facebook, întrucât în urma experienței cu acest tip de evenimente am concluzionat ca sunt cele mai eficiente. Complementar, vom trimite un material informativ către presa online din Cluj-Napoca. Vom face 500 de flyere pe care le vom distribui în cutiile poștale ale blocurilor și caselor învecinate spațiului în care va avea loc proiecția de film - Casa Radio Cluj, precum și în localuri și spații din zona centrală a orașului, frecventate de tineri.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Participanților le va plăcea foarte mult această inițiativă deorece se vor bucura alături de copiii lor de o proiecție specială a unui film de animație atractiv într-un spațiu în care nu asistă în mod normal la astfel de evenimente. Filmul va fi selecționat cu atenție și va fi anunțat cu 10 zile înaintea evenimentului pentru a-și păstra caracterul spontan. Pe termen lung, proiecția contribuie la creșterea apetitului pentru vizionarea de filme în locuri neconvenționale, precum și la educația cinematografică a publicului tânăr.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj