Inițiative Câștigătoare
număr voturi
64
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Aerialight
Atelier de Coregrafie Aerial
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Suntem un grup de tinere pasionate de arta si de fotografie. Ne-am hotarat sa ne unim fortele si sa construim acest proiect din dorinta de a impartasi cu toata lumea experienta noastra in crearea fotografiilor de tip FineArt si arta abstracta.

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fosta Imprimerie Cluj-Napoca/ Live pe Facebook, Instagram și Youtube
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Dansul aerial este o extensie a dansului modern. Coregrafia include un dispozitiv care este adesea atașat de tavan de care se poate agăța un material textil sau diferite forme rigide, permițând interpreților să exploreze spațiul în trei dimensiuni. Abilitatea de a putea aborda mișcarea în întreaga sferă de 360 de grade, permite inovații în coregrafie și mișcare. Disciplinele de Aerial implică abordarea unor poziții cu caracter atât acrobatic cât și coregrafic, punând acent pe partea vizuală, unde datorită suspendării se accentuează starea de a nu fi acționat aparent de gravitație, starea în care levitația devine posibilă direct sub privirile spectatorilor. Aerialul este totalitatea mișcărilor unde introducerea oricărui nou element schimbă echilibrul, centrul și orientarea dansatorului în spațiu, acesta folosinduse de forța și expresia dansului cu o stare modificată pentru a comunica ideile contemporane. În cazul în care se vor anunța noi restricții care vor împiedica să organizăm în mod fizic evenimentul, vom transmite live din studio sesiunile de Aerial Șling performance efectuate de unul din membrii grupului nostru, urmate de discuții, sfaturi, întrebări legate de disciplina Aerial și provocările inerente.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Proiectul nostru presupune lansarea unei provocări către publicul clujean de a-și depăși limitele prin a ni se alătură unei serii de 3 ateliere de coregrafie pe Aerial Șling. Acest instrument aerial din material textil este legat în forma unei bucle atașate într-un singur punct care susține întreaga greutate a practicantului. Din acest motiv, Aerial Șling este un instrument potrivit chiar și pentru începătorii în tainele dansului Aerial. La finalul atelierului, participanții vor rămâne cu un set nou de cunoștinte in domeniul Aerial, dar și cu amintirea video a înregistrării coregrafiei .
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Proiectul nostru își propune să satisfacă nevoia clujenilor de inovație în mediul cultural al dansului modern. Ne dorim să susținem această nevoie prin împărtășirea pasiunii pentru artă și susținerea participanților în așa fel încât să se poată bucura de această experiență inedită, indiferent de nivelul de pregătire în dans/mișcare.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Ne adresăm întregii comunități de oameni din Cluj-Napoca, deoarece caracterul interdisciplinar al instrumentului Aerial Sling permite adaptarea pozițiilor specifice în funcție de capacitățile practicanților.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm această inițiativa ca proiect Com’on Cluj-Napoca pe social media, dar și în mod fizic, prin realizarea unor antrenamente Aerial în aer liber, într-un parc din Cluj-Napoca. Astfel, ne propunem să arătăm publicului ce presupune această nouă ramură a dansului modern în Cluj-Napoca și să-i convingem să ne voteze.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Ne dorim ca în urma proiectului participanții să simtă beneficiile acestei discipline și să înțeleagă principiile de baza de mișcare în Aerial.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare