Inițiative Câștigătoare
număr voturi
128
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Polifriends
Be better, do better
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de 3 tineri, care ne-am cunoscut la Universitatea tehnică din Cluj-Napoca și ne dorim să avem un impact asupra soietății clujene.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Pădurea Făget, Cluj
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Această inițiativă dorește să coaguleze comunitatea clujeana printr-o acțiune de ecologizare. Participanții vor trebui să colecteze deșeurile selectiv din zona Pădurii Făget. Această idee a plecat din nevoia de conștientizare a importanței mediului înconjurător și îngrijirea acestuia, cu scopul de a învăța oamenii să acorde mai multă atenție și de a-și construi un viitor într-un mediu curat.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
În primul rând, se va realiza un formular de înscriere deschis pentru toți tinerii din Cluj și crearea evenimentului pe facebook unde se vor afla mai multe detalii despre această inițiativă. Următorul pas este cumpărarea de necesar, iar mai apoi activitatea propriu-zisă. În cadrul acțiunii de ecologizare vor fi minimum două trasee în cadrul cărora vor fi puncte de colectare a gunoaielor, unde vor fi voluntari care să-i întâmpine pe participanți cu apă și mâncare ușoară (protocol). De asemenea, aici vor fi amplasate checkpoint-uri, unde participanții au ocazia să facă anumite provocări unde pot câștiga premii (tricouri, genți ecologice, termosuri, pixuri, stickere etc.) pentru a-i motiva să fie cât mai proactivi. Aceste activități au fost concepute pentru ca participanții să se și distreze în timp ce ajută mediul înconjurător, pentru a atrage cât mai mulți oameni să participe și în viitor la astfel de activități și pentru a aduce comunitatea într-un singur loc, în speranța că aceasta va fi mai unită.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa noastră răspunde nevoii de conștientizare a importanței mediului înconjurător și de îngrijire a acestuia. Zona aleasă pentru desfășurarea acestei inițiative este una foarte frumoasă și aproape de oraș și de aceea este foarte populată în timpul liber. În ziua de astăzi, nu mulți oameni conștientizează cât este de importantă îngrijirea mediului înconjurător, de aici rezultând și problema gunoaielor din acea zonă. Din confort sau lene, oamenii nu se gândesc la lucrurile ce îi înconjoară și de aceea, noi tinerii trebuie să încercăm să avem grijă de natură pentru a promova un stil de viață sustenabil. Știm cu toții că problema încălzirii globale este una foarte populară, dar nu multă lume face ceva în privința acesteia. Prin această inițiativă noi dorim să învățăm și să motivăm oamenii să înceapă să acorde mai multă atenție mediului înconjurător și să facă ceva în privința aceasta.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Comunitatea clujeană este grupul nostru țintă. Această inițiativă se adresează atât tinerilor: elevi și studenți, dar și persoanelor adulte din Cluj-Napoca, care își doresc să ecologizeze o zonă verde a orașului.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea dorim să fie realizată atât online, cât și fizic. Online vor fi realizate postări de informare atât pe Facebook, cât și pe Instagram, iar fizic vor fi realizate afișe ce vor fi împărțite prin oraș și în instituții publice în care avem aprobare. În mediul online, va fi realizat un eveniment pe Facebook, unde premergător va fi o campanie de informare despre conștientizarea importanței protecției mediului. Această campanie de informare va fi realizată în paralel și pe Instagram, pentru a atinge un număr cât mai mare de persoane.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul derulării inițiativei noastre va fi conștientizarea stării mediului înconjurător de către comunitatea clujeană și încurajarea păstrării mediului curat și îngrijirea acestuia. Precum vorbeam și la nevoi, prin această inițiativă noi dorim să învățăm oamenii să înceapă să acorde mai multă atenție acestui aspect și să facă ceva în privința aceasta. . Un alt efect poate fi legat de grupul nostru țintă și anume faptul că vom putea aduce oameni împreună, va exista spiritul de echipă, colaborarea și ne dorim să trezim în ei un sentiment de mândrie că reușesc să construiască împreună un viitor mai bun. După această activitate este posibil să se deruleze astfel de campanii și în alte locuri din oraș și poate să fie fondată o asociație pentru mediul înconjurător care să fie activă.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare