Inițiative
număr voturi
81
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Aerialight
Lumini și umbre în artele Aerial – expoziție foto
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul nostru a fost reunit de pasiunea noastră comună pentru artele aerial. Ne-am unit cu scopul de a educa publicul clujean cu privire la siguranța, aspectele tehnice și teoretice ale aceste arte, dar și pentru a împartasi din experiența noastră personală în acest domeniu care devine din ce în ce mai popular în Cluj-Napoca.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Această inițiativa se va desfășura în incinta Cinema Dacia, pe parcursul a mai multe zile.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Această inițiativa are scopul de a arată publicului ce înseamnă cu adevărat artele aerial – cu părțile sale frumoase dar și cele mai neplăcute. Ne propunem să creem o expoziție foto care să inspire publicul, să-i arate frumusețea artelor aerial, dar și părțile mai puțîn plăcute din spatele celor frumoase. Doar în felul acesta, publicul clujean poate înțelege complexitatea provocărilor din spatele acestui sport care aduce mult doritele beneficii și experiențe plăcute. Adevărul este că în timpul practicării artelor aerial există mulți factori care pot impedica sau chiar încetini progresul. Conceptul expoziției se bazează pe expunerea realității așa cum este ea: cu momente de grație, forță, echilibru, încredere în sine, dar și a momentelor de frustrare, durere, nesiguranță și dificultate întâmpinate de artiștii aerial în timpul practicării acestui sport.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Membrii grupului vor realiza o ședința foto pe tematică realității artelor aerial, care să depicteze pe de o parte momentele plăcute și frumoase, și pe de altă parte, aspectele pe care nu vrem să le recunoaștem. Misiunea este de a realiza o colecție de fotografii care, că și concept, vor oferi un alt fel de perspectiva asupra artelor aerial. O perspectiva realistă, non-idealistă, care nu urmărește doar glorificarea aspectelor pozitive ale acestei arte. Se vor imortaliza momente și expresiile autentice ale artiștilor aerial în timpul practicii, cu scopul de a sensibiliza publicul în legătură cu gradul de dificultate și sacrificiu necesar în acest tip de sport. Vom prezența publicului și momentele de grație, de reușită, încredere, echilibru și forță, alături de mărturiile scrise ale artiștilor aerial care vor lua parte la proiect. Expozitita foto va avea loc în incinta Cinema Dacia și va avea o ceremonie oficială de deschidere.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Răspundem la nevoia publicului de informare și de socializare cu persoane din grupuri cu interese comune. În plus, arătăm publicului realitatea din spatele practicării artelor aerial, pentru a-i ajută să ia decizii informate legate de practicare acestui sport-artă. Vizualizarea expoziției noastre va oferi publicului șansă să înțeleagă că în domeniul artelor aerial, că și în oricare alt domeniu, plusurile vin la pachet cu minusurile, avantajele cu dezavantajele, luminile cu umbrele. Astfel, participanții își vor putea face o imagine de ansamblu asupra a ce înseamnă și ce presupune această artă, fiind încurajați să ia la cunoștință dezavantajele și provocările, dar să nu se lase descurajați de acestea în decizia lor de a încerca sau nu acest tip de artă.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Ne adresăm publicului larg din Cluj-Napoca, indiferent de vârstă, ocupație, statut social etc. Dat fiind numărul în creștere de persoane pasionate de sporturile aerial în Cluj-Napoca, țintim către persoanele care nu au încercat încă acest tip de sport, dar care sunt interesate să încerce sau au cunoștințe care practică. Urmărim că persoanele care vor vizualiza expoziția noastră să fie din sfere de activitate cât mai diverse pentru a populariza pe cât mai multe planuri spoturile aerial. În plus, încurajăm artiștii din comunitățile de aerial din Cluj-Napoca să-și invite prietenii, colegii și rudele pentru a vizualiza expoziția care le va schimbă percepția asupra artelor aerial.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Vom promova această inițiativa atât în mediu online prin intermediul paginilor de Facebook, Instagram, TikTok, cât și fizic prin pliante și invitații.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Formarea unei păreri asupra artelor aerial dintr-o perspectiva realistă poate determina publicul să ia decizii în legătură cu participarea lor la astfel de activități. De aceea, credem că în urmă vizualizării expoziției noastre, participanții vor putea înțelege mai bine care sunt provocările și beneficiile artelor aerial, reușind să compare situațiile în care acestea apar și înțelegând că artele aerial, la fel că orice alt sport sau artă presupune niște sacrificii care oferă beneficii pe termen lung. Cu toate acestea, sperăm că publicul să fie inspirat să încerce sau măcar să fie introdus vizual în lumea artelor aerial.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger