Inițiative Câștigătoare
număr voturi
79
Sesiunea de vot s-a încheiat.
BlooDoChallege
Viața e în sângele tău, dă mai departe! - Donează sânge cu aplicația BlooDoChallenge
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă de tineri voluntari entuziaști, ce ne-am propus să unim comunitățile locale în jurul unei aplicații mobile prin intermediul căreia să se distribuie activ și controlat informații legate despre nevoia mare de sânge cu care se confruntă centrele de transfuzie din țara noastră. Fondatorii și o parte din membrii echipei ne-am cunoscut prin prisma organizațiilor în care activăm ca și voluntari: Edubiz și Coderdojo, reprezentând practic contextul în care ne-am descoperit unul pe altul și la ce suntem buni fiecare. Povestea noastră a început în urmă cu 2 ani, odată cu participarea la concursul Technovation, o competiție internațională de tehnologie și antreprenoriat, a cărui faza națională am reușit să o și câștigăm la București, în mai 2019. Tema concursului a fost rezolvarea unei probleme locale prin intermediul tehnologiei. Ne-am propus să ducem mai departe aplicația construită în cadrul concursului și să ajutăm comunitatea locală, încurajați și de feedback-ul pozitiv venit din partea centrelor de transfuzie. Astfel, am lansat aplicația în august 2020, reușind să aducem alături de noi și alți voluntari (studenți, profesioniști în domenii precum: IT, design, marketing) pentru a continua dezvoltarea platformei și totodată pentru a o putea extinde la cât mai multe centre de transfuzie din România.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Inițiativa se va desfășura online.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Echipa BlooDoChallenge își dorește continuarea implementării la Centrul de Transfuzie din Cluj-Napoca și promovarea în rândul comunității clujene, a platformei dedicată donatorilor de sânge: BlooDoChallenge. Ce este BlooDoChallenge? BlooDoChallenge este un proiect ambițios, creat de o echipă de tineri voluntari care își propune să unească comunitatea locală în jurul unei aplicații mobile prin intermediul căreia să se distribuie activ și controlat informații legate de nevoia urgentă de sânge. Ne dorim ca această aplicație să fie o platformă pentru comunitatea care contribuie la donarea de sânge (centre de transfuzie, donator, partener, promotor, etc). Ce ofera BlooDoChallenge donatorilor? - posibilitatea de a se programa la donare - posibilitatea de a păstra o relație strânsă cu centrul de transfuzie și de a fi la curent cu nevoia curentă de sange prin campaniile publicate de către centru direct în aplicație - înregistrarea donarii la centrul de transfuzie sanguina si obținerea punctelor aferente acesteia - utilizarea punctelor acumulate la partenerii noștri - o soluție digitală a carnetului de donator - informațiile necesare donarii de sânge
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
- promovarea aplicației pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram) - dezvoltarea modulului de programare la donare pentru colecta mobilă de sânge(venită ca cerere din partea firmelor și a organizațiilor care doresc să organizeze colecte de donare de sange) - realizarea unui giveaway cu premii pentru donatori - oferirea unui training și suportul tehnic necesar personalului Centrului de Transfuzie Sanguina Cluj, astfel incat donatorii să beneficieze pe deplin de functionalitățile oferite de aplicație - aducerea în aplicație a minim 5 parteneri clujeni care să ofere beneficii celor care donează - promovarea si sustinerea campaniilor organizate de parteneri, organizatii din comunitate care organizeaza campanii de donare
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Mai puțin de 2% din populatia Romaniei donează sânge, de aproape 4 ori mai puțin decât media europeană. Fiecare centru de transfuzie se confruntă cu numărul mic de donatori care le trec pragul. Schimbarea vine din pași mici, așa că ne propunem să aducem o schimbare la nivelul Clujului prin platforma noastra, însă aceasta trebuie sa ajungă la cât mai multă lume pentru a putea reuși acest lucru.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Inițiativa noastră se adresează tuturor clujenilor care își doresc să contribuie la donarea de sânge, fie donând, fie îndemnându-i pe alții să o facă utilizând aplicația.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Inițiativa va fi promovata pe paginile de Facebook și Instagram a aplicației, prin afișe puse la locațiile partenerilor și prin oraș.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Suntem încrezători că reușind să aducem un număr cât mai mare de oameni în aplicație îi vom stimula să meargă să doneze sânge prin beneficiile puse la dispoziție de către parteneri, reducerea timpilor de donare prin programare, carnetul de donator digital. Pe cei care au donat deja ne propunem sa-i fidelizam, astfel încât aceștia să doneze constant.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare