Inițiative
număr voturi
208
Sesiunea de vot s-a încheiat.
CASIO
Nu te tragi de șireturi cu o doamnă
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem tineri studenți ai unei facultăți vocaționale cu profil artistic și ne propunem să încercăm munca în sectorul independent încă din timpul facultății. Ne dorim să facem parte dintr-o nouă generație de artiști. Generația noastră va avea parte de multe provocări în dinamica socio-economică a Clujului sau a României. Prin derularea unor proiecte încă din timpul facultății, ne dorim să câștigăm mai multe șanse de integrare pe piața muncii imediat după terminarea studiilor.

Locul derulării 

Cinematograful Dacia (sala mică)

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ne propunem producția unui lecture performance care pune în discuție raporturile de putere și relațiile de gen în cadrul instituțiilor cu profil artistic atât din mediul universitar, cât și din cel profesional. Ne dorim să oferim unui grup de artiști spațiu de cercetare și laborator în afara școlii, ocazia unei întâlniri cu un public real și, pornind de la reocupări relevante pentru generația noastră și implicit pentru publicul vizat, crearea unui spațiu de dialog în jurul unor teme actuale

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Proiectul cuprinde următoarele activități: - selecția performerelor în urma unul call în cadrul Facultății de Teatru și Film (septembrie) - Stabilirea unei strategii de comunicare (septembrie) - Rezervarea spațiului de la cinematograful Dacia pentru activitățile proiectului (septembrie) - Organizarea repetițiilor pentru performance (octombrie-noiembrie) - Organizarea evenimentului de prezentare a performance-ului rezultat (noiembrie) - Organizarea unei dezbateri cu publicul prezent la eveniment (noiembrie)

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Tinerii, elevi de liceu sau studenți sunt mai puțin prezenți în sălile de teatru din oraș. Considerăm că acest lucru este o urmare inevitabilă a faptului că subiectele și temele abordate în spectacole sunt, de cele mai multe ori, în afara sferei de interes a publicului tânăr, elevi de liceu sau studenți. Mai mult, problema ține și de lipsa de interes a tinerilor pentru mersul la teatru, pe care îl asociază cu generațiile mai în vârstă. Textul care stă la baza proiectului nostru a fost dezvoltat tot de tineri și considerăm că evenimentul poate fi unul atractiv pentru segmentul de public vizat, iar discuția de după performance poate genera un dialog important prin care să problematizăm viitorul teatrului și noile repere în producția de spectacol.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Artiști emergenți, studenți ai facultăților vocaționale cu profil artistic, studenți, elevi de liceu

Cum doriți să promovați această idee?

Ne adresăm studenților sau artiștilor emergenți din Cluj-Napoca. Promovarea o vom face prin afișe, fluturași (pe care îi vom împărți prin facultăți, baruri, sau locuri frecventate de publicul țintă). Vom investi, de asemenea, în postări - pe rețelele de socializare și pe grupurile din care fac parte studenții vizați.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Proiectul nostru urmărește următoarele efecte: - Educarea și formarea publicului tânăr clujean în noi direcții culturale, actuale și conectate la realitatea prezentului - Creșterea numărului de persoane interesate de mediul cultural, oferirea membrilor grupului de vârstă vizat a unei alternative culturale în care să dezbată subiecte și teme cu care se identifică, prin organizarea acestui performance pornind de la un text care îi este direct adresat. Rezultatele proiectului sunt: un performance prezentat public, o dezbatere organizată în jurul unor teme de interes pentru publicul vizat. Acest proiect oferă o șansă în plus de sudare sau afirmare a unui colectiv care ar putea să lucreze și în viitor împreună, tineri studenți care încă își caută un drum în sectorul cultural independent, unul extrem de anevoios în dinamica socio-economică a Clujului din acest moment. Orice întâlnire cu publicul și orice dialog constructiv poate oferi o șansă în plus formării unei noi generații de artiști.

Înapoi la idei

Evenimente legate de idee

 • PROBLEMA ASTA NU EXISTĂ - LECTURE PERFORMANCE - @REACTOR CLUJ
  CASIO
  Nu te tragi de șireturi cu o doamnă
  #Cultură#Educație
  2023-11-20 19:00 - 2023-11-20 20:30
  Reactor Cluj, Strada Petőfi Sándor 4
  „Am pornit de la o rană comună: prejudecățile pe care le întâlnim atunci când spunem ca suntem studente la teatru. Am adunat toată furia pe care am simțit-o în două decenii de viață și s-a ...
Scrie-ne pe Messenger