Inițiative
număr voturi
181
Sesiunea de vot s-a încheiat.
FMI
Ex/form
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de studente ale unei facultăți vocaționale cu profil artistic. Suntem curioase să ne încercăm ideile și proiectele în afara unui cadru instituțional. Vrem să fim o parte activă și efervescentă din peisajul cultural clujean.

Locul derulării 

Sala mică a Cinematografului Dacia

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ne propunem realizarea unui lecture performance care să îmbogățească oferta culturală a Clujului. Pornind de la sondarea fricilor și vulnerabilităților generației noastre, pe o structură dramatică neconvențională, vrem să vorbim despre noi, despre generația noastră, despre preocupări acute care ne influențează interacțiunile cu cei din jur. Nu în ultimul rând, credem că un astfel de demers poate deschide un spațiu de dialog cu publicul.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Proiectul cuprinde următoarele activități: În luna septembrie vom rezerva un spațiu pentru evenimentul nostru și vom clarifica calendarul de lucru, vom stabili strategia de comunicare pentru proiect în funcție de spațiul rezervat. La începutul lunii octombrie vom face un call în interiorul Facultății de Teatru și Film pentru completarea echipei artistice. În luna octombrie și în prima parte a lunii noiembrie vom organiza repetițiile și vom asigura pregătirea performance-ului nostru. În a doua jumătate a lunii noiembrie vom organiza prezentarea publică a muncii noastre, spectacolul va fi urmat de o dezbatere în jurul principalelor teme prezentate cu spectatorii prezenți.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Facem parte din generația z, se spune despre noi că am fi mai anxioși și mai deprimați, e posibil să fie adevărat. Tehnologia, pandemia și momentul în care a apărut în viața noastră, au influențat forma de relaționare cu cei din jur. Prin proiectul nostru urmărim crearea unui spațiu de dialog deschis în jurul problemelor sau fricilor generației noastre, suntem interesați de formarea unui nou public, a unei noi comunități în jurul segmentului nostru de vârstă. De asemenea prin proiectul nostru ne dorim să contribuim la dezvoltarea dramaturgiei contemporane românești, dar și a experimentului în sectorul teatral clujean, nevoie tot mai acută cu cât în ultimii ani, odată cu închiderea Fabricii de Pensule sau a spațiului Zug.Zone, orașul nostru a pierdut enorm la acest capitol.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Artiști emergenți, studenți ai facultăților cu profil vocațional artistic, studenți, elevi de liceu.

Cum doriți să promovați această idee?

Ne adresăm elevilor, studenților sau artiștilor emergenți din Cluj-Napoca. Promovarea o vom face prin fluturași și afișe, pe care le vom împărți în facultăți, baruri și locuri frecventate intens de grupul vizat. De asemenea vom investii în postări: pe rețelele de socializare și pe grupurile din care fac parte studenții vizați.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin proiectul nostru ne dorim să încurajăm cât mai mulți tineri să vorbească deschis despre fricile și vulnerabilitățile lor, despre emoțiile și probleme cu care se confruntă. Ne dorim formarea și dezvoltarea unui public tânăr interesat de teatru și de experimente performative. Promovarea și susținerea dramaturgiei contemporane este de asemenea o miză importantă pentru noi. Nu în ultimul rând sperăm să oferim vizibilitate unei noi generații de artiști și sperăm la formarea de noi colective artistice care ar putea lucra împreună și dincolo de cadrele oferite de școală sau de mediile instituționalizate.

Înapoi la idei

Evenimente legate de idee

Scrie-ne pe Messenger