Inițiative
număr voturi
152
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Discover Cluj
Plaja Sereni (Plaja Grigorescu)
Locul derulării inițiativei
CLUJ-NAPOCA, MALUL SOMESULUI (PLAJA DIN GRIGORESCU)
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Dorim sa reamenajam plaja Grigorescu aflata pe malul Somesului, in apropierea Parcului Iuliu Hategan. Daca clujenii nu apuca sa mearga la mare, noi vrem sa aducem marea la ei. In prezent plaja este una simpla, lipsita de atractie, am putea spune chiar anosta, insa cu potential. Noi vrem sa realizam pe baza acesteia un nou concept de relaxare, experienta unei zile de vara la plaja, intr-un cadru exotic, chiar in inima orasului. Astfel, vom propune un decor creativ, prietenos si primitor, ce va putea dezvolta un nou punct turistic al sau. Iar acesta va fi mentinut pe tot parcursul verii, oferind o continuitate, obisnuind publicul cu experienta. Ilustrare fizica a proiectului: https://drive.google.com/file/d/11oe9-Oowy3KP8tQySyCVzPI9jAzIKq3e/view?usp=sharing
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Toate obiectivele noastre mentionate in subpunctul anterior se vor concretiza prin: - nivelarea plajei printr-un strat generos de nisip - punearea la dispozitie de locuri pentru relaxare precum sezloange, hamace, saltele gonflabile, mese si banci - elemente de design exterior bazate pe led-uri, steaguri, torte, panori cu texte motivationale, plante tematice -spatiu rezervat pentru dans si muzica Ne dorim sa aducem aici ansambluri sau solisti de dans sau muzica, artisti in orice domeniu care sa isi expuna munca si sa organizeze activitati interactive (ex: seara de dans latino, stand-up comedy). Astfel, Sereni va deveni una din principalele alegere in ceea ce priveste petrecerea timpului liber.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
-Nevoia de spatii recreative, de agrement, de socializare. -Sustine afacerile locale prin oportunitatea unui spatiu ce va fi frecventat de multe persoane. -Nevoie de expunere in domeniul turistic prin promovarea facuta de vizitatori
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Ceea ce consideram ca este diferit in initiativa noastra este ca dorim sa avem un public tinta cat mai numeros si variat, pornind de la tinerii care vor anima petrecerile tematice, pana la familiile ce vor folosi spatiul pentru o baie de soare sau doar un loc prielnic pentru a citi o carte sau a socializa. Promovarea va incepe in spatiul on-line, prin crearea unor platforme social-media (Instagram, Facebook). Prin intermediul acestora vom tine la curent publicul cu tot ceea ce presupune evenimente, activitati, imbunatatiri. Dorim sa ne folosim si de presa locala, prin publicatiile acestora. De asemenea, dorim sa invitam figuri publice la evenimentele organizate pe plaja, astfel marind sfera de expunere in randul urmaritorilor.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Acesta va fi un loc relaxant, linistitor, a carui estetica va atrage cat mai multe persoane, atat localnici, cat si turisti, promovand prin conceptul inedit un nou punct turistic al Clujului. In viziunea noastra acest loc poate deveni o oportunitate de dezvoltare economica a orasului, deoarece, odata amenajat, dorim sa oferim un spatiu destinat comerciantilor de orice tip, in special Food-truck-urilor. Iar pentru a-l exploata la maximum, in serile de vara se pot organiza evenimente tematice, constand in concerte, petreceri, seri de dans, seri de film.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj