Inițiative Câștigătoare
număr voturi
100
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Reflect
A kind letter to Cluj
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul Reflect este format din patru tinere psihoterapeute, Miruna Canache, Alexandra Sabou, Maria Stoia și Ioana Șuștac, care își doresc să promoveze psihologia bazatã pe dovezi științifice. Facultatea de psihologie și pasiunea pentru mintea umană au fost două ingrediente care ne-au dus împreună. Discutând în diferite contexte, ne-am dat seama că împărtășim aceleași valori, idealuri și că avem o etică profesională puternică. Astfel, grupul Reflect își asumă ca prim scop promovarea conștientizării și a importanței sănătății mintale. Misiunea noastră este să-i ajutăm pe oameni să reflecteze asupra propriei persoane, indiferent că este vorba despre rezolvarea problemelor sau despre dorința de dezvoltare. Credem în relațiile sănătoase ca bază pentru o viață împlinită.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Inițiativa se va desfășura în diferite parcuri: Central, Cetățuia, Iuliu Prodan, Între lacuri. Luăm în calcul și posibila desfășurare în câteva cafenele. În mediul online se vor desfășura webinarille și va fi postat filmulețul.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Știm că ultimul an a fost unul dificil. În aceste vremuri pline de incertitudine, cu provocări în ceea ce privește sănătatea mintală, relațiile sănătoase dintre oameni au fost din ce în ce mai greu de menținut, iar sentimentele de singurătate din ce în ce mai apăsătoare. Astfel, Inițiativa “A kind letter to Cluj” își propune să întărească conexiunile autentice dintre oameni, să construiască un sentiment de apartenență la comunitate și să îi inspire pe aceștia să fie mai blânzi cu ei înșiși. În cadrul inițiativei, sunteți invitați să scrieți mesaje anonime care să răspundă la întrebarea ”Ce ai fi avut nevoie să auzi într-un moment dificil din viața ta și crezi că merită împărtășit cu ceilalți?”. Fiecare persoană care participă la inițiativă va primi la rândul său un astfel de bilet, în semn de reciprocitate și umanitate împărtășită. Ulterior, mesajele vor fi adunate în cea mai mare scrisoare adresată comunității clujene și într-un filmuleț reprezentativ. Acestea vor rămâne ca o dovadă a bunătății oamenilor. În plus, aceste activități vor fi însoțite de o serie de webinarii pe tema bunătății față de propria persoană, facilitate de către psihoterapeuții Reflect.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Activități în aer liber de schimb de mesaje terapeutice: Fiecare persoană care se alătură inițiativei va primi și va scrie la rândul ei un mesaj terapeutic care să faciliteze reziliența; Grupul Reflect va colabora cu voluntari pentru informarea trecătorilor din parc despre inițiativa și asistarea lor în scrierea mesajelor. Activități online de schimb de mesaje terapeutice realizate cu ajutorul platformei Google Forms, cu scopul de a oferi posibilitatea de implicare și persoanelor care nu vor participa la activitățile față în față. 2 Webinarii destinate auto-compasiunii și compasiunii față de ceilalți, bazate pe tehnicile din psihologia pozitivă. Terapeutii Reflect vor ține webinariile în echipe de câte doi: Miruna Canache și Maria Stoia, Alexandra Sabou și Ioana Șuștac. Durata: 2h Platforma utilizata: Zoom Webinar 1 - Auto-compasiunea Structura Ce înseamnă auto-compasiunea ? Beneficii și importanță Frica de auto-compasiune Ce nu este auto-compasiunea Strategii și exerciții practice Q&A Webinar 2 - Compasiunea pentru ceilalți Structura Ce este compasiunea fata de alți oameni ? Beneficii și importanța Ce nu este compasiunea fata de alți oameni Comunicarea sănătoasă bazată pe mindfulness și compasiune Strategii și exerciții practice Q&A
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoia de conexiune socială, nevoia de suport emoțional/ psihologic, nevoia de a dezvolta o atitudine sănătoasă asupra propriilor probleme emoționale.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Persoanele care doresc să sprijine comunitatea și să ajute la rândul lor prin împărtășirea propriilor învățăminte.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin contact direct cu trecătorii din spațiile publice, prin promovare pe rețelele de social media (paginile de Facebook și de Instagram ale echipei Reflect).
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
La nivel individual: participanții își vor îmbunătăți relația cu ei înșiși și modul de gestionare a emoțiilor dificile, învățând să se raporteze mai adaptativ la situațiile de incertitudine. De asemenea, participanții își vor îmbunătăți starea de bine, dezvoltând emoții pozitive. La nivel colectiv: Proiectul contribuie la dezvoltarea empatiei și a compasiunii care duc la relații mai bune între oameni și, implicit la o comunitate mai puternică.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare