Inițiative
număr voturi
216
Sesiunea de vot s-a încheiat.
STOP BULLYING
Stop bullying pentru copii
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
TINERI VOLUNTARI DORNICI SA FACEM LUCRURI FRUMOASE IMPREUNA PENTRU CEI DIN JURUL NOSTRU.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Eveniment fizic. Centrul de cultură urbană Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Atelierul Stop Bullying urmărește să conștientizeze, să genereze o schimbare de atitudine și astfel să prevină și să combată comportamentele de bullying între copii. Principalele obiective ale atelierului Stop Bullying sunt: Conștientizarea nivelului crescut de manifestare a comportamentelor de bullying între copii, precum și a consecințelor negative dramatice pe care bullying-ul le le are asupra dezvoltării emoționale a copiilor; Informarea copiilor cu privire la rolul lor fundamental în apărarea victimelor bullying-ului și în raportarea situațiilor de bullying; Promovarea lecturii ca forma de educare socio-emoțională a copiilor, victime ori agresori.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. Atelier de confecționat măști - Pentru că ne dorim ca fiecare copil să realizeze importanța unicității sale, să descopere ceea ce este și ce vrea să fie în societate, să înțeleagă rolul lor fundamental în apărarea victimelor bullying-ului și în raportarea situațiilor de bullying. 2. Atelier de lectură - story telling - în cadrul acestui atelier copiii vor asculta povești care au în spate o morală sănătoasă și din care pot învăța ceva. Programul evenimentului: Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10:00 - 14:00. În prima parte a evenimentului vom avea activități interactive de cunoaștere Ulterior vom trece la implementarea atelierelor. În cadrul atelierul de confecționat măști copiii pot să-și folosească imaginația pentru a crea un personaj, mastile confectionate pot fi luate acasă, la final. Atelierul de lectură se va desfășura pe grupe, condusa de cate un team leader Cea de a treia activitate va consta într-o discuție de grup cu team leader-ul fiecarei grupe , în care copiii vor putea adresa întrebări și primi răspunsuri, sau vor putea să răspundă întrebărilor adresate de team leader, primind astfel puncte. Cele mai bune întrebări și răspunsuri vor fi premiate. Evenimentul se va încheia cu savurarea unei gustări sănătoase și premierea fiecărui participant. Premiile de participare vor consta în cărți educative.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Dezvoltarea empatiei Asumarea identității Educare socio-emoțională a copiilor.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Beneficiarii direcții al acestui proiect sunt copiii din municipiul Cluj-Napoca, cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani. Ne așteptăm să avem aproximativ 100 de copii beneficiari.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin utilizarea de diverse forme de comunicare (pagina de facebook, respectiv instagram). Pe pagina grupului nostru de inițiativă și a colaboratorilor vor fi afişate informaţii cu privire la proiect, ora și locul de desfășurare al evenimentului propus, evidenţiind sprijinul primit din partea Com’on Cluj-Napoca 2022. Tot în susținerea vizibilității se va expune cel puţin un afiş cu informaţii despre proiect într-un loc uşor vizibil, în locul de desfășurare a proiectului. În vederea vizibilității proiectului și informării populației vor fi realizate materiale publicitare, story-uri cu hashtag #comoncluj, comunicate de presă, informarea școlilor și a grădinițelor din Cluj-Napoca prin e-mail etc, iar echipa de proiect va purta tricouri inscripționate.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Conștientizarea comportamentelor de bullying între copii și combaterea lor.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger