Inițiative
număr voturi
189
Sesiunea de vot s-a încheiat.
CASIO
Atelier - Munca în cadrul sectorului independent - Mijloace de producție
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem tineri studenți ai unei facultăți vocaționale cu profil artistic și ne propunem să încercăm munca în sectorul independent încă din timpul facultății. Ne dorim să facem parte dintr-o nouă generație de artiști. Generația noastră va avea parte de multe provocări în dinamica socio-economică a Clujului sau a României. Prin derularea unor proiecte încă din timpul facultății, ne dorim să câștigăm mai multe șanse de integrare pe piața muncii imediat după terminarea studiilor.

Locul derulării 

Cinematograful Dacia (sala mică)

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

În cadrul proiectului nostru ne propunem organizarea unui atelier de teatru, dedicat studenților din cadrul facultăților vocaționale cu profil artistic, dar și studenților pasionați de teatru. Atelierul urmărește clarificarea dinamicii de lucru în cadrul sectorului de teatru independent din țara noastră - provocări, oportunități, mijloace de producție, surse de finanțare etc. Dar și dezvoltarea proiectelor artistice - repere, forme de organizare non-ierarhice, introducere în teatrul devised.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

În luna septembrie vom rezerva un spațiu pentru evenimentul nostru și vom clarifica calendarul de lucru, vom stabili strategia de comunicare pentru proiect în funcție de spațiul rezervat. În luna octombrie vom organiza primele 3 întâlniri de câte 3 ore, în care împreună cu participanți vom descoperii noțiuni de bază legate de munca în cadrul sectorului independent, managementul spațiilor independente, managementul de proiect, mijloace de finanțare și de producție. În luna noiembrie vom organiza alte 3 întâlniri de câte 3 ore, în care vom descoperii mijloace de dezvoltare a proiectelor artistice - introducere în teatrul devised, forme de organizare și structurare a muncii în cadrul unei echipe non ierarhice.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Formarea și dezvoltarea profesională, practica și importanța unor abilități utile în câmpul muncii, întâlnirea cu oameni din industrie.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Studenți la facultăți vocaționale cu profil artistic, studenți pasionați de teatru

Cum doriți să promovați această idee?

Ne adresăm studenților sau artiștilor emergenți din Cluj-Napoca, promovarea o vom face prin afișe, fluturași, pe care le vom impartii în facultăți, baruri și locuri frecventate intens de studenți de asemenea Vom investii în postări pe rețelele de socializare și pe grupurile din care fac parte studenții vizați.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin proiectul nostru ne propune în primul rând micșorarea distanței dintre comunitatea academică și efectiv câmpul de munca, prin dezvoltarea unor programe și ateliere care să ajute studenți să fie conectați cu realitățile din sectorul independent clujean și cu oportunitățile reale oferite de orașul Cluj–Napoca. De asemenea ne dorim coagularea unui grup care poate colabora și în viitor, întărind zona independentă a teatrului clujean, dezvoltând astfel noi proiecte și oportunități pentru generația din care facem parte.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger