Inițiative
număr voturi
87
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Histrionii
Gala de deschidere a Histrioniadei Liceenilor – ediţia a XX-a
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de liceeni, pasionaţi de arta teatrală şi culturală, care îşi doresc o schimbare în bine asupra oportunităţilor culturale reduse de care elevii au parte în sistemul educaţional. Ne-am format cu ajutorul festivalului Histrioniada Liceenilor, care ne-a facilitat această închegare a grupului, datorită pasiunii noastre comune pentru teatru.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cinema Dacia
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Histrioniada Liceenilor este cel mai mare festival național de teatru organizat exclusiv de liceeni pentru liceeni. Proiectul a fost fondat de un grup de tineri, festivalul ajungând anul acesta la cea de-a XX-a ediție. În urmă cu opt ediţii, festivalul şi-a extins repertoriul de participanţi la nivel naţional, aducând în același cadru elevi din toate colțurile țării. Festivalul se va bucura de o gală de deschidere, unde sunt așteptați participanții și nume cunoscute în domeniile de interes ale acestui festival. Gala de deschidere reprezintă puntea de introducere a participanţilor în magia de festival, iar anul acesta, grupul nostru se bucură de exclusivitatea organizării acesteia.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Începutul festivalului este marcat de Gala de deschidere. Fiind o ediţie aniversară a festivalului, anul acesta ne propunem câteva momente speciale în cadrul galei de deschidere, precum momente de stand-up comedy, întâlniri cu actori reprezentativi ai scenei româneşti, dar şi o mini piesă de teatru care să satirizeze viaţa de licean, interpretată de actori profesionişti.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Lucrul care ne motivează anual să dăm curs unei noi ediţii a Histrioniadei este numărul redus al oportunităţilor bazate pe educaţia culturală care se adresează tinerilor doritori de a urma o carieră teatrală. Mai mult, festivalul le oferă participanţilor o perspectivă realistă asupra jocului artistic, cât și asupra artei teatrale, energia sa contribuind la dezvoltarea culturală și artistică într-o manieră inedita, cu un impact major asupra spectatorilor de toate vârstele prezenți la piesele de teatru. Astfel, Gala de deschidere reprezintă mijlocul important prin care atât participanţii, cât şi voluntarii şi organizatorii intră în atmosfera Histrioniadei şi realocă orice fel de energie pentru buna desfăşurare a festivalului
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevi interesaţi în domeniul cultural şi pasionaţi de arta teatrală.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Iniţiativa noastră va fi promovată atât în mediul online, prin intermediul paginilor de socializare ale festivalului şi ale membrilor grupului organizator al Galei, cât și în mediul offline prin stickere, pliante şi afișe amplasate strategic înainte de festival. De asemenea, printre organizatorii Histrioniadei se numără şi Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj care, prin deschiderea către elevii județului Cluj de care dispun, vor promova intens iniţiativa.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Din perspectiva noastră, considerăm că efectul iniţiativei noastre va consta în validarea muncii pe care am depus-o susţinerea atelierelor și spectacolelor din timpul festivalului, experienţe cruciale pentru fondarea și dezvoltarea carierei de actor. Pe de altă parte, ne dorim să oferim voluntarilor festivalului o experiență de neuitat care prin complexitatea evenimentului de deschidere, transpunându-i odată cu participanţii în magia teatrală cu care Histrioniada Liceenilor vine la pachet. Ne propunem să ajutăm toţi elevii implicaţi în dezvoltarea lor pe mai multe planuri, aducându-i tot mai aproape de cea mai bună versiune a lor.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger