Inițiative
număr voturi
187
Sesiunea de vot s-a încheiat.
FMI
Atelier de scriere creativă
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de studente ale unei facultăți vocaționale cu profil artistic. Suntem curioase să ne încercăm ideile și proiectele în afara unui cadru instituțional. Vrem să fim o parte activă și efervescentă din peisajul cultural clujean.

Locul derulării 

Cinematograful Dacia (sala mică)

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ne propunem organizarea unui atelier de scriere creativă dedicat artiștilor emergenți din municipiul nostru, studenți ai facultăților vocaționale cu profil artistic sau studenți pasionați de scris. Atelierul va fi organizat în mai multe etape, astfel încât tinerii interesați să participe vor dezvolta împreună unul sau mai multe texte pornind de la interesele și preocupările lor, frici și anxietăți specifice vârstei, până la teme acute întâlnite în societatea în care trăim.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Proiectul cuprinde următoarele activități: - Rezervarea spațiului de la cinematograful Dacia pentru activitățile proiectului (septembrie) - Stabilirea unei strategii de comunicare și implementarea ei (septembrie) - Lansarea call-ului de înscrieri și stabilirea participanților (septembrie) - Organizarea unui atelier de scriere creativă cu 3 sesiuni în care participanții sunt familiarizați cu noțiunile teoretice de bază în scriere (octombrie) - Organizarea unui atelier cu 4 sesiuni în care participanții vor lucra la scrierea unuia sau mai multor texte dramatice (octombrie-noiembrie) - Publicarea textului sau a textelor rezultate (noiembrie)

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Proiectul răspunde unei nevoi de explorare a creativității în rândul studenților din facultățile cu profil artistic din orașul nostru. Creativitate explorată și în cadrul cursurilor, dar care prin acest cadru poate fi îmbunătățită și se poate bucura de un schimb de idei într-un cadru mai puțin formal. De asemenea proiectul nostru creează un spațiul de colaborare și sprijin reciproc într-un mediu deschis care încurajează schimbul de cunoștințe și bune practici din sectorul cultural. Proiectul asigură formare profesională pentru tinerii din orașul nostru și vizibilitate unei noi generații de artiști, dar și un plus de vizibilitate pentru școlile cu profil vocațional artistic sau pentru Municipiul Cluj-Napoca care va avea parte de tineri cât mai bine pregătiți pentru a face parte, în viitor, din sectorul cultural clujean. Nu în ultimul rând, prin acest proiect ne propunem să susținem și să oferim vizibilitate dramaturgiei contemporane românești, dar și unei noi generații de artiști.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Artiști emergenți, studenți ai facultăților vocaționale cu profil artistic.

Cum doriți să promovați această idee?

Ne adresăm studenților sau artiștilor emergenți din Cluj-Napoca. Promovarea o vom face prin afișe, fluturași (pe care îi vom împărți prin facultăți, baruri, sau locuri frecventate de publicul țintă). Vom investi, de asemenea, în postări pe rețelele de socializare și pe grupurile din care fac parte studenții vizați.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Profesionalizare, noi oportunități prin conectarea tinerilor cu persoane și practici ale teatrului de azi. Șanse în plus ca o nouă generație de artiști să prindă rădăcini în Cluj-Napoca. Contextul e unul dificil și considerăm că orice pas în direcția asta făcut încă din timpul studiilor, este benefic și util tinerilor din generația noastră.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger