Inițiative
număr voturi
203
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Micii Sanitari
Prim Ajutor pentru toată lumea (First Aid for Everyoane)
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de voluntari mediciniști, dornici să punem baza unei educații medicale de calitate pentru tinerii din Cluj-Napoca. Fiind studenți, ne-am cunoscut în cadrul unui proiect de voluntariat, numit Micii Sanitari din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca. Dar ceea ce ne-a unit cu adevărat, este dorința de muncă, multe ore petrecute împreună pentru a ne duce la bun sfârșit scopul, acela de a preda elevilor și de a promova sănătatea în rândul acestora.

Locul derulării 

Pata Rât

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Scopul Nostru este de a îmbogăți familiile din Pata Rât cu cunoștințe și abilități de a preveni, recunoaște și răspunde la diferite boli și injurii. Ne propunem să desfășurăm mai mult decât o clasă de prim ajutor, fiind vorba despre împuternicirea oamenilor din toate mediile sociale, economice și culturale cu abilități de a recunoaște și de a răspune în situații ce necesită acordarea primului ajutor, cu încredere.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Organizarea de cursuri care să conțină următoarele -cum să evealuezi corect o situație de urgență -tehnici de CPR -proceduri de prim ajutor pentru sângerare, arsuri și fracturi -gestionarea unor afecțiuni medicale, cum ar fi anafilaxia, astmul și convulsiilor -gestionarea unor urgențe medicale, cum ar fi mușcături de șarpe, otrăvuri și sufocare -proceduri de control al infecțiilor -gestionarea exunerii la temperaturii extreme -acordarea primului ajutor pentru leziuni ale ochilor -anatomia și fiziologia de bază

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Inițiativa noastră răspunde nevoi de educație și lipsei de compentențe medicale de bază, mai ales în cadrul unor comunități dezavantajate, cum este cea din Pata Rât. Aceasta va contribui atât la însușirea de noțiuni de prim ajutor, cât și la dezvoltarea capacității de muncă în echipă și încredere în sine.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevi și părinții acestora

Cum doriți să promovați această idee?

Dorim să promovăm aceasta inițiativa prin intermediul platformei de Facebook și Instagram. (https://www.facebook.com/miciisanitaricluj) (https://www.instagram.com/miciisanitari/)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Dorim ca prin inițiativa noastră să încurajăm persoanele din comunitățile mai defavorizate să reușească să întreprindă noi cunostiinte și abilități practice de a putea acorda prim ajutor in caz de urgențe

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger